Prisjakt

Sony MDR-1000X Wireless Over-ear Headset

Sony MDR-1000X Wireless Over-ear Headset

  • Trådlös anslutningsteknik: Bluetooth
  • Hörlursdesign: Over-ear
  • Trådlös
Bevaka
Jämför

Sony MDR-1000X Wireless Over-ear Headset

Omdömen

Produktbetyg

3.6
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
53 omdömen
5
(19)4
(19)3
(7)2
(5)1
(3)

Användaromdömen

Sorterat efter datum
t
tobiaspetrini

15 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan*

Uppdatering: nu funkar de kanon. Trist med problemen i början, vet inte vad de kom från eller hur de försvann. Låter trean stå kvar därför. Valde mellan dessa och BOSEs motsvarande. Inte helt nöjd. I grundläget funkar de ypperligt, men mina lurar har problem: vänster lur kluckar, speciellt på tåg, bil och flyg (som ju är viktiga användningsområden...), och knarrar/knäpper. Verkstaden kunde "inte återskapa" felet, vilket förstås är tråkigt (de testar väl inte på tåg...) , och nu använder jag dem bara på kontoret, och funderar på ett par Bose för det jag egentligen skulle ha dom till... Verkar vara ett ovanligt fel, kan inte hitta ngt på internet om det. Svårt för mig att sätta mer än 3 stjärnor för mitt ex dock. Speciellt som de inte kan laga det. Boses ljuddämpning skall vara snäppet vassare, och jag tror inte jag haft detta problemet med dom (kanske inte heller med ett icke måndagsexemplar av dessa)

*Redigerades 10 månader sedan
T
Thompadude

3 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan*

Grymma för musik. Rikigt dålig mikrofon.

*Redigerades ett år sedan
A
Anders Carlsson

3 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Sjukt bra lurar, haft dom länge nu. Ljud/ reducering/ kopplingar/funktioner mycket bra. Inga problem med band etc som andra haft. Men gissar att det har med användningen att göra. (Är en försiktig person). Kan säkert förbättras för vardagsanvändning.

Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan*

Sound and functionality great but headbands crack, poor quality plastic for expensive headphones. They are less than three years old, I have cheap headphones, which are 10-15 years old with nothing broken.

*Redigerades 2 år sedan
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan*

Huvudband gick av pga sprickbildning. Sony täcker inte på garantin trots att flera personer världen runt har samma problem.

*Redigerades 3 år sedan
M
M00ndancer

12 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
5 år sedan*

Uppdatering 2017-12-11: Efter att min telefon har fått stöd för LDAC, så kan jag inte längre höra någon skillnad mellan trådat och BT. Kanske med ett dubbel-blind test, men inte annars. Tyvärr så har Google lite problem med BT i OREO (Android 8.0)på min Nexus 5x så jag måste ofta stänga av BT på telefonen och starta igen för att allt skall fungera. Jag har nu använt mina MDR-1000X i två veckor. Som jämförelse av ljudet har jag ett par MDR-1A. Som trådad NC-hörlur, lysande kan sitta och titta på film, lyssna på musik eller spela spel på datorn och jag hör ingenting förutom det som kommer via hörlurarna. Så fort som jag har ljud i lurarna (musik, film etc) så kan jag inte höra om min fru kör symaskinen på andra sidan rummet eller försöker prata med mig. Fläktar och ljudet från min dator när jag spelar spel hörs inte heller. På hotellrummet där jag sitter nu, så har jag fönstret öppet och det är massor av ljud utifrån, men dessa är så pass dämpade att jag bara hör dem om jag inte har något ljud igång. Eftersom mikrofonen är avslagen när jag kör trådat så använder jag extern mic. Som BT-lur: lite sämre ljud då man slåss med BT komprimeringen. Samma excellenta NC med möjlighet att skräddarsy inställningarna beroende av miljö. (fungerar faktiskt, speciellt för mig som har glasögon) Enda krånglet ar att byta BT enheter. Bra batteritid, men jag har inte testat då jag använder lurarna en 6-15 timmar om dagen och sätter dem på laddning via en 1A USB laddare i väggutaget på kvällen. Det enda som kräver tillvänjning är touchkontrollen, lätt att komma åt av misstag. Jag har på mig lurarna jämt när jag sitter och jobbar på kontoret eller jobbar hemma, lungt och skönt. Man chockas till en början hur mycket ljud det är omkring oss. Det är bara att ta på sig lurarna och slappna av. Jag använder till och med lurarna med bara NC även med det låga bruset från NC. Mikrofonen.... Fungerar bra om man sitter inomhus, på tåg eller buss. Är du ute och går utomhus, är den värdelös så fort det blåser lite. Dessutom måste man vara medveten om att den fungerar utmärkt till tjänster som Skype via bluetooth men inte om man behöver prata när man spelar. MDR-1000X byter ljud profil till den sämre "telefon"- profilen när man använder mikrofonen, vilket gör att ljudet blir mycket sämre. Vill man ha trådlöst och spela får man använda något annat eller köra med kabel och en extern mikrofon som till exempel V-Moda BoomPro https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2671684 Det gör att betyget blir en 9:a

*Redigerades 3 år sedan
p1er
p1er

138 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Detta är ett par hörlurar man köper för att göra resan tio gånger mer behaglig. Det är precis det dem gör! Ljudkvaliteten är väldigt bra och kancelleringen av oljud lika så. Enda minusen är att öronen kan bli lite trötta efter många timmars användning och att ljudkvaliteten för mottagaren vid telefonsamtal är nästan oduglig. Men för ändamålet, som för mig är att vid resor kunna undvika oljud samtidigt som jag lyssnar på musik/film, så funkar dem superbra!

j
jollet

4 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
5 år sedan*

Riktigt grymma lurar! Vill man använda sig av APT-X som är betydligt bättre ljudformat kan man aktivera detta på Mac genom Apple Bluetooth Explorer under Audio Options -> Force APT-X. Detta gör så att ljudet blir lossless. Du kan sedan hålla in alt och trycka på Bluetooth-ikonen för att se vilken codec man använder. Hörlurarna i sig är bekväma och har riktigt bra funktioner så jag är nöjd. Tyvärr är micken inte speciellt bra, vilket gör att man måste komma ihåg att stänga av NC för annars låter det väldigt dåligt. Uppdatering 28/12 - 18: Funkar fortfarande galant och använder dem dagligen, toppenbra!

*Redigerades 3 år sedan
a
abbe76

15 omdömen

Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Ifall ni har tänkt er att ha dessa lurar för att träna springa kan säga leta vidare.. Anledning är så fort du ska skaka på huvudet jogga springa då laggar ljudet men stilla funkar det bra. Ni får gärna provlyssna innan ni köper skaka på huvudet eller hoppa lite så förstår ni vad ja menar.

xonium
xonium

16 omdömen

Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Den var ju bra och skön osv så länge noise cancelling fungerade. Nu efter ett år så fungerar det inte längre. Headsettet påstår att det är igång, men alla oljud kommer igenom nästan som om det vore av.

Sida 1