Fitbit Charge 2

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Fitbit Aktivitetsarmband (11)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.36)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  Uppdaterade från en Fitbit Charge HR för några månader sen och jag måste säga att jag är imponerad över de nya funktionerna samt den uppdaterade batteritiden som Fitbit har lyckats med. Jag laddar enheten en gång i veckan, på söndagar och har på mig enheten 24/7. Tränar 4-5 gånger i veckan och låter enheten varje gång "spela in" mina träningspass. Så batteritiden är nog det jag är mest imponerad över.

  Vattentätheten har jag inte vågat prova, jag använder inte heller andnings övningarna som enheten erbjuder. Pulsetracker funktionen är mycket bättre än i min gamla Charge HR. Speciellt när enheten mäter pulsen vid fysisk aktivitet. Notifieringar fungerar bra, caller ID syns väl även i solljus.

  Allt som allt är jag väldigt nöjd och rekommenderar verkligen produkten!
  3 mån sedan ( Uppdaterat: 1 mån sedan )
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  Min första fitnessklocka, dock pendlade jag mellan denna och Apple Watch (gen 2), men prioriterade batteritid, då det blev Fitbit Charge 2 (-i väntan på aWatch gen 3).

  Fördelar
  + Bra batteritid minst 5 dygn (dock ändå alltid laddat batterierna efter 2-3 dygn).
  + Syns bra även när solen lyser, stark ljus på skärmen.
  + Helt OK fitbit -app, där du styr mer av klockan än från själva klockan.
  + Att enkelt se vem som ringer/SMS/Kalender (-Obs! ej med svar.)
  + Enkla menyer, det som behövs syns på skärmen. Resten styrs via fitbit -appen.
  + Synkad GPS med ens mobil (-därav bra batteritid på klockan.)

  Nackdelar
  - Den synkar inte med iOS 10 Health (Hälsa) -app (sägs även ej fungera med Android hälsoprogram), kan synkas med hjälp av en annan synkapp, som gör ett någorlunda jobb med överföringen till iOS Hälsa -appen.
  - Saknar svenska menyer i molnet, telefonappen och själva klockan, allt är på Engelska.
  - Sport simma fungerar inte, den rekommenderas INTE vara under vatten, men tål "regn".
  - Kan väcka ens partner i sängen med omedveten handrörelse så upplevs skärmpluset på natten väldigt stark!. (-alt stänga av atuo-skärm-på, eller kanske framtida firmware update som har dämpad ljus på skärmen med tidsinställd nattetid?.)
  - Ingen inbyggd GPS (-men annars om det funnits, ej haft samma batteritid den nu har.)
  3 mån sedan
 • Alla omdömen

 • Bra
  Använt UP24 i 3 års tid. Så när mitt 6e band gick sönder valde jag att byta helt och hållet.

  Utseende:
  Detta är mitt första Fitbit band. Har inget annat att jämföra med av samma märke.
  Det positiva med Charge 2 är att den sitter riktigt skönt på handleden. Är varken i vägen för långärmade tröjor eller jackor, går enkelt att dra på och av kläder utan att bandet slits med.
  Gillar designen och att den känns modern.

  Batteritid:
  Batteritiden har jag uppmätt till 5-6 dagar. Då synkar jag enbart manuellt, dvs bluetooth kopplingen sätter jag själv på i mobilen när det är dags att föra över information. Synkar ungefär 5 gånger dagligen.

  Stegräknare:
  Stegräknaren är faktiskt rätt exakt när jag är ute och går. Däremot, ligger jag i sängen och håller mobilen eller vrider på mig, kan bandet få för sig att jag tar steg. Även att stå stilla och göra vissa rörelser med armen kan få bandet att räkna ett par steg.

  Puls:
  Gillar att den mäter pulsen. Är kontinuerlig och jämn. Enda gången jag tar av mig bandet är när jag duschar, då bandet inte är vattentät.

  Skärm:
  Det ska gå att slå på skärmen när man gör en vridning av handleden mot en själv, ibland funkar det, ibland inte, vilket gör att man får trycka igång skärmen manuellt på knappen som sitter på ena sidan. Det ska också gå att knacka på skärmen för att bläddra djupare i menyerna. Eftersom att det inte är någon tryckkänslig skärm så blir knackningarna rätt hårda. Ibland funkar detta, ibland inte. För min del blir det enklare att bläddra genom den fysiska knappen istället.
  Skärmen samlar snabbt på sig damm och fingeravtryck. Är dock lätt att rengöra.

  Appen:
  Jag personligen kan tycka att appen (iPhone) är rätt rörig. Går att få en bra övergripande bild, men informationen är presenterade på fel sätt för mig, för att jag ska tycka att det blir enkelt att jämföra snitt steg per dag, vecka, månad etc. Man hade kunnat strukturera om och göra det lite enklare.

  Sömn:
  Fitbit Charge 2 går igång automatisk när det kommer till att analysera din sömn. Dvs det finns inget fysiskt sätt att ställa om bandet från att räkna steg till att analysera sömn. Detta gör tyvärr att bandet kan få för sig att börja analysera sömn om du t.ex. ligger i sängen en timme och läser en bok. För min del som gärna ligger ett tag i sängen både kväll och morgon så börjar bandet att analysera för tidigt och känner inte av när jag vaknat. Så det blir inte en så precis analys som man skulle, utan mer jobb för mig som ska försöka redigera sömnen i efterhand i appen och komma ihåg när jag tror att jag la mig och vaknade upp.
  Egentligen enda sättet att undgå den automatiska analysen av sömnen är att gå in i appen innan du lägger dig och slå igång "Begin sleep now" och när du vaknat gå in igen och klicka på "I'm awake". Men detta hjälper ju inte mig och andra som ligger i sängen en timme eller så innan för att koppla av, då analysen automatiskt redan börjat. Detta trots att jag vid repeterade omgångar manuellt tryckt på knappen på sidan av bandet, då jag trodde att detta skulle få bandet att förstå att jag var vaken. Men det verkar inte funka så.
  Tänk då att sitta still på ett flygplan i ex antal timmar. Lär bli samma sak.
  Tyvärr är detta det stora negativa med bandet. Varför tillverkare väljer att plocka bort en manuell funktion direkt på bandet som talar om när du går och lägger dig och när du vaknat är rätt synd.

  Väger jag in alla faktorer ihop så är det ändå ett band som får godkänt.
  12 dagar sedan ( Uppdaterat: 11 dagar sedan )
 • Mycket bra
  Summerat:
  Smidig men ändå gedigen. Relativt mycket funktioner. Sämre skärm.

  Bra:
  + Har de flesta intressant funktionerna (-GPS)
  + En konstruktion som lär hålla (man kan dessutom byta armband)
  + Mycket bra app och del av "fitbit-produktfamiljen" (ink vågar, träningsvideos, träningsprogram och annat)
  + Har skärm
  + Smidig storlek
  + Hyfsad batteritid (upp mot 5 dagar)
  + Vattenskyddad (men ej vattentät)

  Dåligt:
  - Skärmen är rätt dålig, svår att läsa ute och tryckkänsligheten är kass
  - Ingen inbyggd GPS (ger förmodligen smidigheten och batteritid)
  - EJ Vattentät (men vattenskyddad)
  - Sömnanalysen verkar ej lika bra som tex Microsofts motsvarighet

  Övrigt:
  Kommer från ett Microsoft Band 1 som hade många gånger bättre skärm (tydlighet och "pekbarhet"), inbyggd GPS men som saknade trappräknare (ingen höjdmätare) och hade katastrofalt dålig slitstyrka i konstruktionen (slet ut 2st på 2 år). Charge 2 är en sämre OCH billigare produkt än Microsofts Band MEN konstruktionen har förutsättningarna att hålla bättre. Jag gillar den än så länge skarpt! Uppdaterar om det ändras.
  26 dagar sedan
 • Perfekt
  Kan inte säga något annat än att jag är sjukt imponerad av det här armbandet. Jag hade den gamla versionen och den fungerade absolut bra och jag gillade den skarpt men här i version två så känns det som att de har fixat allt som man önskade från originalet. Armbandet är bättre, nu finns det en display med klocka, kvaliteten är högre och framförallt så har både laddningen förbättrats (originalet var rätt krångligt att ladda) samt att batteritiden har förlängts.

  Själva daschboarden som visar statistik m.m. har ju alltid varit bra men med de nyare och förbättrade funktionerna så är det inte annat än att man blir imponerad. Den håller väldigt bra koll på sömnen, hjärtrytm m.m. som jag inte ens tänker på men när man börjar analysera datan så verkar det stämma väldigt väl samtidigt som man blir extra intresserad av hur man kan förbättra saker, det är väl det som är den stora fördelen med det här armbandet, just att man blir nyfiken på hur man kan göra så att man rör sig mer och mår bättre. Bara en sådan funktion som att man kan koppla sin trådlösa våg (japp, jag har en sådan) med den datan från den prylen till Fitbit's dashboard är makalöst bra.

  Har också börjat att använda gps-funktionen via mobilen och appen så att jag kan se hur jag har promenerat och hur lång tid det tog m.m. Tycker den fungerar så bra så att jag avinstallerade runkeeper.

  Jag använder armbandet främst till att mäta mina steg vilket den gör väldigt bra, men med alla tillhörande funktioner och att appen börjar lägga ihop data (som hjärtrytm med vikt) så ger den här ett mervärde som faktiskt får mig att prata mig varm om produkten. Kan faktiskt inte rekommendera den mer, vill ogärna sätta full pott men jag kan inte annat.

  Det enda minuset, och det är ett litet, är att ibland när man rör sig i sängen på natten så tänds displayen på armbandet och det lyser upp rummet något i två sekunder. Ni hör, är det inte värre än så så blir det full pott.
  1 mån sedan
 • Perfekt
  Är jätte nöjd, hade polar klocka först, men det går inte jämföra med fitbit. Rekomenderas varmt
  1 mån sedan
 • Utmärkt
  riktigt bra produkt. haft den i snart två veckor 24/7.

  helt uppenbart något för den som vill hålla sig aktiv. sitter fint. måste inte sitta benhårt för att få rätt pulsvärde.

  smart på riktigt. tydligt att detta är andra generationens aktivitetstracker. man behöver i princip aldrig mata in något själv. så smart är den.

  yttepytte minus för att batteritiden kunde varit en eller två dagar längre.

  stor rekommendation från mig.
  5 mån sedan
 • Bra
  Skönt armband.
  5 dagars batteritid.

  Saknar "team sport" som aktivitet.
  7 mån sedan
 • Omdömen från andra länder

 • Utmärkt
  - Ett litet minus är att pulsmätaren och ibland hänger. Klockan måste återställas för att få det började. Händer inte ofta, men fortfarande lite irriterande.

  Annars mycket nöjd med det. Kan rekommenderas.
 • Utmärkt
  Mycket bra produkt, ergonomisk och elegant, det är verkligen håller reda på all aktivitet hos användaren.

  Jag är inte 10, eftersom jag tycker att det är ganska grundläggande i analysen av sömn.

  Att kunna ändra bandet och även tror jag en enorm fördel.