Nikon Nikkor AF-S 50/1,4 G

Nikon Nikkor AF-S 50/1,4 G

  • System: Nikon F
  • Konstruktion: Fast
  • Format: Fullformat (35mm)
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
Nikon

Nikon Nikkor AF-S 50/1,4 G

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
4.4 / 5
(8 omdömen)
5
(6)4
(2)3
(0)2
(0)1
(0)
Annons
Annons
Sorterat efter datum
3 år sedan
Nifty fifty. Älskar denna optik! Sitter väldigt ofta på min D810 då jag är ute och promenerar. +stor bländare +tyst autofokus +krämig bokeh +riktigt fin mikro kontrast +varma fina toner +prisvärt -inte så skarpt vid full bländare -inte den snabbast autofokusen -plastigt -ganska mycket vinjettering Har sina styrkor och svagheter. Personligen tycker jag optiken är riktigt prisvärd. Och även om den inte är den vassaste vid f1.4. Så är den skarp nog i mitten av bilden. Ger en riktigt fin mikrokontrast med fina färger. Att den har mycket vinjettering gillar jag bara och ger bilden en personlighet. Bländar du upp till f4 så blir bilden rakbladsvass.
5 år sedan
Jag kör detta objektivet ihop med min Nikon D4 & D800. Ruskigt bra prestanda för pengarna. Utmärkt för porträtt etc. Ytterst lite vinjettering. Skarp redan ifrån full bländare.
5 år sedan
Funkar bra ihop med den Nikon d610.
9 år sedan
Sen jag köpte detta objektiv är det på nästan 95% av tiden. Använder knappt mina andra objektiv längre.
9 år sedan
Använder den med min D7000 och tillsammans dens höga ISO tolerans är dom enade för varandra. Jag tycker att bländaren vid 1.4 är för oskarp och kör aldrig högre än 1.8. Skärpan är ypperligt bra med mjuk och härlig bokeh. Det ända jag skulle vilja klaga på är att fokuseringen är ganska slö i hastighet - från 45cm till oändlig tar 0.9 sekunder. Dock tycker jag att den nästan alltid är rak på fokuserings området.
11 år sedan
Skitbra objektiv. Ljuskänsligt och väldigt skarpt.
11 år sedan
Tyst och väl fokuserande objektiv, dock något långsammare än föregångaren. Tätning vid fattning och allmänt god kvalitetskänsla. Underbar glugg!
11 år sedan
Ett fantastiskt bra objektiv. Objektivet tillsammans med Nikon D90 är en mkt trevlig kombination. Har hårdtestat det i en dunkel idrottshall med barn som tränar fotboll. Fungerar överraskande bra. Ljusstarkt och resultatet ger ett läckert (läs: kort) skärpedjup. Det enda som skulle kunna slå detta objektiv är ett zoom på 1.4. Zoom saknar jag, men det är ju inte objektivets fel. Då ljusstarka zoom är dyra så är det plånboken som får avgöra. :)