Kategorier
Prisjakt

Ubiquiti Networks UniFi AP AC LR

Ubiquiti Networks UniFi AP AC LR

  • Typ av enhet: Accesspunkt, Brygga, Repeater
  • Datalänkprotokoll: Ethernet, Fast Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11a, IEEE 802.11n (Wi-Fi 4), Gigabit Ethernet, IEEE 802.1x, IEEE 802.1q, IEEE 802.11ac (Wi-Fi 5), IEEE 802.11v
  • Max dataöverföringshastighet: 1317 Mbit/s
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Ubiquiti Networks UniFi AP AC LR

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
4.3 / 5
(27 omdömen)
5
(22)4
(2)3
(0)2
(1)1
(2)
Sorterat efter datum
h
harmensson

3 omdömen

2 månader sedan
Klockren, har aldrig haft så bra wifi sen jag bytte till Unifi, helt klart ett bra köp.
Z
Zergeus

12 omdömen

3 månader sedan*
Har nu kört Unifi AP AC LR drygt ett år och tyckte det var dags för ett omdöme. En del av de negativa omdömena för denna accesspunkt är inte helt i enlighet med vad denna produkt är tänkt för och det krävs visst intresse inom nätverk/teknik för att den ska fungera optimalt – jag skulle på rakt arm säga att detta är en produkt för prosumenter som vill ha mer kontroll. Man kan konfigurera accesspunkten via en applikation för mobiltelefonen, men för att verkligen få ut det mesta av Unifi så behöver man använda en controller som antingen körs på Ubiquitis hårdvara (cloudkey) eller exempelvis på en dator/server. Processen för att installera upp denna accesspunkt är väldigt simpel och när du väl har en controller igång så är det bara att använda ”adopteringsfunktionen” för att snabbt lägga till nya accesspunkter till ditt nätverk. De uppmätta hastigheterna som jag fått ansluten till denna accesspunkt via WiFi är maximalt ca 500mbit/s upp samt ner när jag kört bredbandskollen på en iPhone 11. Plus: * Möjlighet till flera SSID med olika VLAN * Enkel installation om man har en controller redan uppsatt * Bra hastigheter via WiFi och god räckvidd * Drivs helt via PoE från min Edgerouter X * Möjlighet att stänga av den starka lampan i grännsnittet Nackdelar * Problem med coilwhine på äldre exemplar, täcks av garantin som Ubiquiti tillhandhåller * Mer unifi hårdvara krävs för att den ska kunna användas fullt ut, exempelvis controller.
*Redigerades 3 månader sedan
f
fingerfool74

4 omdömen

7 månader sedan*
Edit: Efter några veckors användning så har mitt negativa intryck förstärkts avsevärt. Tappar uppkoppling med olika devices. Massa strul med MacBook Pro (finns massa om detta fel på nätet). Nu åker APn tillbaka till affären och annan tillverkare kommer att väljas. Köp ej! Har extremt svårt att förstå att denna ligger såpass högt i rating. Jag är normalbegåvad inom teknik och har haft massvis med olika accesspunkter genom åren. Att få igång denna var ett heldagsprojekt. Instruktionerna är inte ens värda namnet. Har du oceaner av tid och älskar att fördjupa dig i nätverksteknik så köp. Om du som jag vill ha en bra och okrånglig sccesspunkt så köp något annat.
*Redigerades 5 månader sedan
k
kgolestan

6 omdömen

9 månader sedan*
Kör två stycken i våran lägenhet som är stor och dessutom har mycket väggar som stör ut i princip alla signaler. Fick till slut till riktigt bra wifi med två såna här varav en är kopplad via Wireless Uplink med bra resultat.
*Redigerades 6 månader sedan
p
pcanka2

13 omdömen

8 månader sedan
Dålig manual. Måste använda programvara (ej webbrowser) för att komma åt inställningar, men måste oxå registrera sig för att kunna använda programvara. Inte imponerad över hastigheten 20% av routern (trådad till routern).
x
xerez

31 omdömen

10 månader sedan*
Köptes på Netonnet för 909:- och har sedan tidigare AP AC Lite och fungerar lika bra, dock lite bättre räckvidd på LR. Har jämfört med AC Pro och HD Nano och LR presterar lika eller nästan bättre än dessa.
*Redigerades 10 månader sedan
L
Lasse-HIFI

113 omdömen

ett år sedan
Som en del skriver är detta ingen produkt för alla, det kräver ett intresse eller vilja att lära sig. Men resultatet och möjligheterna är fantastiska. Vi kör nu två st APs (en Lite och en LongRange) kopplade till en vanlig Telenor fiber-router med LAN-kabel, en på varje våning i ett trähus. Enheter (mobiler, Ipads etc.) roamar sig mellan de två APs utan problem. Mycket bra hastighet och stabilitet. Då vi har flera barn som spelar var denna uppgradering ett måste i vårt hus. Några små tips vid installation: - Skapa ett konto först hos Ubiquiti, det underlättar då man ska skapa upp sitt WAN för första gången. - Stäng av WAN Upload om du kör trådat ut till alla AP (syns som "hidden" nätverk annars då det är påslaget) - Kolla på nätverksanalysatorn och välj kanal manuellt på respektive AP för att slippa överlappning och intereferens.
a
aeror

24 omdömen

ett år sedan
Kör den som fristående AP till min Asus AC68U i varsin del av huset med samma SSID och lösenord fast olika kanaler. Routern och APn har ungefär samma täckning och tar halva huset var. Inte alltid som klienterna fattar vilken signal som är starkast men generellt sett fungerar det mycket bra. Installationen var mycket enkel via appen.
b
birgit23

1 omdöme

ett år sedan
Inköpt i förrgår och wifi är nu väldigt bra över nedre våningen på huset men behöver komplettera med extra accesspunkt på övre våningen pga tjocka väggar och golv. Jag är 66år och lite okunnig om wifi tekniken men med hjälp av Uni appen så installerades överraskande lätt produkten. Täckningen är nu överlägsen min Asus N55u som visserligen är gammal. Wifi på Asusen är avstängd numera och all wifi går över Unfien. Summa summarum är Köp köp.....
Miltex
Miltex

64 omdömen

ett år sedan
Instämer med många tidigare, mycket bra produkt! Enkelt att få igång (om man har lite koll på vad man håller på med)! Riktigt stabil också. Kanske inte det snabbaste man kan få tag på, men för mig var stabiliteten och räckvidden viktigare! Är nu frälst av UniFi, det ger lätt mersmak! :)
Sida 1