Kategorier
Prisjakt

Microsoft Lumia 950

Microsoft Lumia 950

  • Operativsystem: Windows 10 Mobile
  • Skärmstorlek: 5.2 tum
  • Lanseringsår: 2015
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Microsoft Lumia 950

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter

Användaromdömen

Sorterat efter datum
p
pqvist

14 omdömen

5 år sedan*
Uppdatering efter 1,5 år: 9->4 stjärnor. Universiella appar och W10M lyfte aldrig. Efter två veckor med telefonen rasar det in nya universiella appar som fungerar med Win10 desktop & mobile. Exempelvis Garmin Connect och Netflix. + Skärmen är riktigt bra + Skön att hålla i handen + Lagom stor för byxfickan + Bra kameror + Glance Screen + Snyggt OS, med bra flyt + Ej massa bloatware + Löstagbart batteri + MicroSD + Lätt och nätt - Saknar väsentliga funktioner i flera viktiga appar (Spotify, Bank, Instagram) - Intetsägande utseende
*Redigerades 4 år sedan
M
Matzeball

4 omdömen

4 år sedan*
Jag har haft denna telefon 4 månader nu. Förutom att det finns ganska lite appar så är kvaliteten på de appar som finns ibland extremt dålig. Jag ville ha en prisvärd telefon där jag kunde använda bl.a. Evernote (EN) vilket är den app jag använder mest. Tyvärr funkar inte EN tillnärmelsevis lika bra som på iPhone. Det går inte att ta bilder inifrån EN. Det fungerar inte att göra Cut/Paste till/från EN. Det här är bara några exempel. Även andra appar som jag gärna skulle använda fungerar jättedåligt så det är ingen ide, fast appen finns ju. Det finns ingen röstuppringning vilket är synnerligen praktiskt när man kör bil (med handsfree). Man får en känsla av att man är den enda som använder appen i windows. Jag ångrar bittert att jag köpte den här. Så fort jag får råd så kommer jag att byta till en telefon med röstuppringning. Min fru köper en sådan nu så jag får väl prova den och köpa en likadan om den är bra nog. Varning: Se till att dina favoritappar fungerar bra på windowstelefoner innan du köper en Det räcker inte att appen sägs finnas på windows och att de nyckelfunktioner du behöver i appen finns med. De ska fungera i praktiken också annars blir du utan den app som du bara MÅSTE ha. I övrigt har jag inte så mycket att klaga över på telefonen i sig men röstuppringning finns ju inte tyvärr.
*Redigerades 4 år sedan
E
Er1keN

7 omdömen

4 år sedan*
Använder den som jobbmobil och till det funkarden klockrent, uppdateringarna har gjort att OS flyter ännu bättre.
*Redigerades 4 år sedan
M
Mulukku

94 omdömen

4 år sedan*
En riktig telefon som har en mycket proffsig känsla i utseendet av Windows. Utbytbar baksida samt batteri och minneskort är väldigt bra. Kameran är den bästa i klassen och så som jag använder den så håller batteriet mycket längre än min senaste lur samsung galaxy S6. Efter 24 timmar att batteriet laddades till 100 % så har jag 80 % kvar, visst lite tweaking måste man göra men batterisparläget är inte på. Det är först och främst en telefon för vuxna som vill ha ett bra gränssnitt, en bra kamera och bra batteritid. Vill man ha en telefon till lek och spel så är nog Androidtelefoner eller Iphone ett bättre val. För att få ut det bästa av telefonen så får man först och främst lära sig hur telefonen och operativsystemet fungerar och det är oftast de som inte förstår eller kan som ger låga betyg för saker de inte förstår sig på.
*Redigerades 4 år sedan
F
Fredde2

40 omdömen

5 år sedan*
Har använt både android och ios flitigt, skriver på en ipad air och äger en htc one med android och jag tycker att windows 10 är minst lika bra om inte bättre! Apputbudet är inte lika bra och det är den största nackdelen men allt annat är faktist bättre än både ios och android! Bara som en sån enkel sak som att flytta över film, musik och videos, på ios är det ett helvete, på windows 10 är det bara att koppla till datorn och du har alla relevanta mappar tillgängliga med en gång. Precis som på den gamla goda tiden där du slapp fjantig programvara för att flytta saker. Kalendern på win10 visar alla relevanta röda dagar vilket både ios och android verkar ha väldigt svårt för att erbjuda. Använder du outlook och hotmail är win10 extremt användarvänligt och jag kan koppla 2 olika användare på samma app vilket var väldigt struligt på ios och android. Använder du en windows dator är win10 telefonen din bästa vän! Telefonen i sig har fantistisk kamera, är väldigt snabb och precis lika bra som vilken flaggskepp telefon som helst!
*Redigerades 5 år sedan
5 år sedan*
Efter ca ett halvår med denna mobil kan jag nog utan tvekan säga att tekniskt sätt är det den bästa mobilen jag har haft hittills. Telefonen är snabb med hög prestanda och då windows 10 till mobilen känns mindre "bloatat" än andra mobilplattformar så startar alla applikationer snabbt och laggar aldrig. Jag rekommenderar att ni skaffar er ett case då mobilen är väldigt hal. Om ni vill ha en så bra kamera i er telefon som möjligt så har jag aldrig sett en bättre kamera i en mobil innan. Jämför denna med min flickväns Sony Z5 och trots att Z5 också har en väldigt bra kamera är denna snäppet bättre, speciellt i mörkret. Den skapar små videos av dina bilder då den tar flera bilder per kap vilket är mycket uppskattat. Lite positiva saker med telefonen: + Kameran + Prestandan + Windows Hello (mycket trevlig funktion) + Backup av bilder till Onedrive + USB typ c så mobilen laddar från 0-90% på en timme. Det enda negativa med den egentligen är att vissa appar inte är helt optimerade och kraschar ibland plus det sämre utbudet av appar. Jag använder dock inte jättemånga appar och alla appar jag måste ha i en telefon finns. Sen är UWP (Universal Windows Plattform) väldigt nytt så när utvecklare portar sina windows appar till UWP-appar så kommer vi mycket sannolikt se en explosion av fler appar.
*Redigerades 5 år sedan
5 år sedan*
Fruktansvärt dåligt! Jag tog verkligen en funderare av att skaffa denna telefon, kollat recensioner och omdömen från andra och blev verkligen hypad av att köpa den. 3 månader senare säljer jag den på Tradera. Varför? För att telefonen är pinsamt dålig och slö! Microsoft skryter om WIn 10, sätter den i en beta-version på denna "flaggskeppstelefon" Inte snabb någonstans och apputbudet är knappast imponerande. Visst, det finns Facebook osv, men versionerna ligger i samma nivå som när Android/Ios hade den år 2013. Finns INGA bra appar ÄN alltså! Visste ni att Instagram ligger i beta-version sedan 2013 till WIn-phone? 2013??? DET ÄR FÖR 3 ÅR SEDAN. Vad håller utvecklarna på med?? Kameran tar bra foton, dock är videofunktionen kass. Mitt under en inspelning så håller den på och söker autofokus, även fast det är bra bild redan. Så när du sedan spelar upp videon så blir den inte ens clean. Jag är inte proffs när det gäller att recensera, men det är verkligen såhär jag upplevde telefonen. Detta var min första och sista telefon som jag köpt av Microsoft.
*Redigerades 5 år sedan
F
Fainted1

44 omdömen

5 år sedan*
+ Bra kamera + Den är ganska bra som telefon, ganska bra högtalarfunktion och tydligt tal osv - Buggig, problem med uppdateringar osv - Dåligt utbud av appar - Blåtand strular och kan inte ansluta till alla enheter - Känns budget fast den är dyr - Dålig att surfa på, ganska seg och omständig att använda när man ska zooma - Windows symbolen under det virtuella tangentbordet kommer jag åt ganska ofta så man går tillbaka, bara irriterande - Får inte spotify connect att fungera, går säkert att lösa men ska ju bara fungera liksom... - Har haft problem att använda skype stundtals, fungerar ibland men ibland inte. - Jag tycker den lär lite för stor och tung, men det är min personliga smak.
*Redigerades 5 år sedan
b
bactius

4 omdömen

5 år sedan*
Har haft lumia 920 i tre år och har länge tänkt att det här skulle bli min nästa mobil. Efter lansering, när recensionerna började dyka upp, blev jag dock tveksam till om det skulle vara värt det eller om jag skulle behålla trotjänaren ett tag till. Från de förutsättningarna är jag väldigt positivt överraskad över både hård- och mjukvara. Kameran är grym och det är viktigt för mig. Jag har labbat ytterst lite med höghastighetsfilmning och är bara lyrisk över att det fungerar och att resultatet ser riktigt bra ut. Ska hårdtesta den mer när jag har mer tid och idéer. USB type-C - alltså satan vad snabbt mobilen laddas! Continuum - Jag har testat med wireless-adaptern och är rätt nöjd. Har dock upplevt att tangentbordet i mobilen inte dyker upp ibland när jag vill skriva i ett fält och håller på att utreda varför. Som musplatta är den dock klockren. Windows hello funkar för det mesta men jag märker att jag behöver vara mycket närmre med glasögon än utan. Hoppas och tror att funktionen blir bättre med mjukvaruutveckling då den är i betastadie än. Rent generellt är windows 10 en större förändring än jag trodde och jag tycker det funkar riktigt bra med den senaste uppdateringen. Mycket av det jag gillade med wp8 finns kvar men jag saknar den mångsidiga sök-knappen med vilken jag kunde scanna QR-koder, få fram artist och låt genom lyssning, konvertera bild till text och till och med översätta den. Jag hoppas verkligen att cortana blir tillgänglig i sverige snart så att vi får ut mer av sökknappen igen.
*Redigerades 5 år sedan
s
snoozemode

7 omdömen

5 år sedan*
+ Skärmen är riktigt riktigt bra. Ordentligt ljusstark och tryck i färger samtidigt som färgkalibreringen upplevs väldigt korrekt. Inte heller några av alla de displayproblem 930 hade. + Telefonen ligger bra i handen med lagom vikt och jämfört med 930 är det tacksamt att slippa vassa metallkanter och fyrkantigheten, vikten och att den är tunnare kompenserar för något större yta. Tycker baksidan ser bra ut medan framsidan kanske är lite väl anonym. +- Kameran är mycket bättre än 930 med f/1.9 jämfört med f/2.4 vilket gör att exponeringstiden kan hållas rimligare och inte på 250 ms bara man släckt en lampa i rummet. Tyvärr dock fortfarande något för lång exponeringstid i dålig belysning med resultat att bilder blir overkligt ljusa och att personer som rör sig blir suddiga. Kameran tar bilder väldigt fort och likaså startar kameran snabbt. +- Köpte min på Elgiganten där en Microsoft wireles display adapter följde med (dvs förutom display dock erbjudandet från Microsoft) och har därför kört Continuum trådlöst med Blåtandsmus. Fungerar relativt bra (efter OS uppdatering av telefonen och firmware uppdatering av adaptern). Rendering av mus och tangentbordsinmatning är prioriterat så det laggar inte trots trådlös bild. Ibland hänger sig dock continuum och man får då starta om telefonen. Ibland är det lite prestandaproblem. Med dockan har man högre förväntningar än med trådlösa adaptern men tyvärr går det inte i nuläget att smärtfritt ta upp 10 flikar i Edge eller liknande. Går för närvarande ej heller att stänga av telefonskärmen utan att Continuum avslutas. - Bakstycket knakar i nedre delen när man tar på det och vibratorn får knapparna att skramla vid sms och liknande. Kan leva med detta men för 6000 kr är det inte ok. - Windows Hello är i nuvarande stadie något plojaktig då man måste hålla telefonen för nära och i praktiken blir funktionen inte bra. - Fick göra hard reset för att kunna starta telefonen första gången då den fastnade på "förbereder några saker". När telefonen väl gått igång var det buggigt och ostabilt. Listar inte problemen då det mesta löste sig med uppdatering men värst var batteritiden, kunde gå åt 50% på 2h. Se till att få ner 10586.29 eller senare från Microsoft.
*Redigerades 5 år sedan
Sida 1