Prisjakt

QNAP TS-251+-2G

QNAP TS-251+-2G

  • Antal hårddiskplatser: 2 st
  • Processorkärntyp: 4 (Quad) Core
  • Typ av RAID: RAID 0, RAID 1, JBOD
Bevaka
Jämför

QNAP TS-251+-2G

Användaromdömen

Sorterat efter datum
Lasernostalgi
Lasernostalgi

51 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Jag har kört med Qnap de senaste femton åren och jag uppgradera från en TS-219 till TS-251+2G. Det känns som ett riktigt bra uppgradering. Jag stoppade lätt in 8GB RAM in den och synkade om diskarna jag hade till den gamla och allt kom igång bra. För det jag har den till som LMS, PLEX och filserver så passar den perfekt. Den känns rapp och processorn jobbar inte värst mycket. Det är stor skillnad mot den gamla som alltid slog i taket. Jag gillar Qnaps OS och apparna men jag använder inte den direkt som mediaspelare utan mot andra enheter som spelare.
b
baffir

3 omdömen

Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan*
Inge vidare när du ska lyssna på egen musik. Den kan inte synka egengjorda spellistor och har stora problem att spela upp Flac. Den tappar helt sin funktion för mig. Jag går tillbaka till Synology igen. Annars är den snabb, bilder fungerar bra.
*Redigerades 4 år sedan
North Power
North Power

32 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
5 år sedan*
Prisvärd
*Redigerades 5 år sedan
n
norb

30 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
6 år sedan*
Stödjer officiellt upp till 8 Gb ram men kör den utan problem med 16 gb ...perfekt för virtualization etc Edit: Har fått frågor från flera som undrar vilka minnen jag kör, om NAS:en är stabil eller om man på annat sätt kan ana något slags instabilitet. Originalminnet har ersatts med Crucial CT2KIT102464BF160B (8 GB x 2) SODIMM DDR3 PC3-12800 NON-ECC. NAS:en är minst lika stabil som då medföljande "originalminne" används och i operativet är all minnesinformation rätt angiven. Flera virtuella operativ kan köras parallellt men flaskhalsen är naturligtvis den relativt klena CPU:n. Har man krävande behov bör man dock överväga bygga sin egen server med en betydligt kraftigare CPU. Denna duger dock till enklare uppgifter även om man t.ex kör Kodi eller annat samtidigt.
*Redigerades 5 år sedan
R
RichardL

15 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
6 år sedan*
Fungerar utmärkt som NAS och jag får uppemot 100MB/s i överföringshastighet från en WD 6TB RED disk. Hade tänkt använda den som mediaspelare via HDMI utgången men den klarar inte att anpassa refresh rate efter källan vilket leder till ryckighet och judder. Fick bli en nVidia Shield till det istället
*Redigerades 6 år sedan