Kategorier
Prisjakt

Sony Xperia Z5 Premium E6853

Sony Xperia Z5 Premium E6853

  • Operativsystem: Android 7.1 (Nougat)
  • Skärmstorlek: 5.5 tum
  • Lanseringsår: 2015
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Sony Xperia Z5 Premium E6853

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
4 / 5
(20 omdömen)
5
(13)4
(2)3
(3)2
(1)1
(1)
Sorterat efter datum
Proneer
Proneer

103 omdömen

5 år sedan*
Skärmen: OMG! Inga synliga pixlar vad jag kan se. Fantastiskt att de lyckats få in fingeravtrycksläsare i sidoknappen också. Hade en z1 innan som jag var väldigt nöjd med och denna känns som att det tagit det bästa från z1 och gjort det ännu bättre. Slår m9 och g edge stort enl min åsikt. Kul med spegel på baksidan också. Grym batteritid också, håller lätt 2 dagar vid flitigt användande. Uppdatering: Har bytt hörlursutgången 5 gånger varav den 3dje fick jag ny telefon. Om hörlursutgången är viktig för dig, köp inte denna telefonen. Kör du blåtand, köp.
*Redigerades 3 år sedan
S
Smithville

1 omdöme

4 år sedan*
Har haft Sony Z5 Premium i ett år nu, bytte märke från Samsung Note 1 och Note 3. Vill säga att jag inte är märkestrogen om det nu kommer låta som jag är en Samsungjunkie. Detta är mina erfarenheter: Positivt: - Klockren att låsa upp med tumavtryck - Vattentät, gillar tanken att jag kan råka tappa den i vatten eller använder o regn. Har dock inte gjort det. - Laggar inte i normala dagliga användandet. - Upplevs solid - Gör det man förväntar sig av en telefon. Negativt: - Begränsad batteritid, förbrukas snabbt trots försiktighet. Aktiverar batterispar ofta, kort skärmsläckare och lägre ljusinställning på skärmen om jag inte batterispar. - Stör mig på att telefonen har så stor yta utanför skärmens storlek. Samsung Note 3 har större skärm och är mindre i storlek. Jag var snabb att uppskatta första generationens Note eftersom vill läsa mycket samt titta på film/serier. - Mjukvaruslarv. Skärmrotationen hänger sig, den låst sig några gånger så jag inte kan låsa upp den. Får vänta tills det funkar igen. - Skärmen är kall i färgen, relativt ljussvag och jag har inte förstått varför man ska ha en 4K skärm. Vill men har inte hittat någon positiv, verklig effekt av det. - Har bytt hörlursuttag för andra gången nu på garantin och det är Irriterande eftersom jag är noga med telefonen och det är (ilands-) jobbigt att byta telefon. Viktiga saker man ska kontrollera att det förts över etc. - Upplever inte ljudet som exeptionellt bra, spelar dock Spotify. - Om man nu vill ha en telefon med stor skärm så är det sjukt störande med att skärmens yta minskar eftersom hem och meny- knapparna sitter på skärmen och minskar skärmyta. Dett gör att skärmen oftast inte är större än strax över 5 tum, alltså som en "vanlig" telefons skärmyta idag. Obegripligt. Har verkligen försökt att se objektivt kring detta och jag trodde att Sony kommit igen nu efter skilsmässan från Ericsson. När jag köpte den var det en av de dyraste telefonerna att köpa och andra reparationen av hörlursuttag kan bero på otur men jag tror inte det faktiskt. Hade läst på mycket innan köpet och ville bara ha en telefon som var bland de bästa vid köpet men det var den inte, tyvärr. Tycker att Sony förtjänar att ha produkter i toppskiktet för lång och trogen tjänst men man har en bit kvar..
*Redigerades 4 år sedan
Tomme
Tomme

299 omdömen

4 år sedan*
Sonys toppmodell levererar vad man kan förvänta sig. Elegant och stilren design, hög finish. Relativt clean Android, lätt att anpassa. Det är ganska mycket man kan gå igenom på en smartphone, så jag fokuserar på de viktigaste upplevelserna. 4K-skärmen är en av de mer unika delarna, som givetvis levererar. Den är skarp, klar, bra färger, klarar både hög- och låg ljusstyrka utmärkt. Dras ner av någon form av aktiv kontrast som jag inte lyckas bli av med dock, trots att jag stängt av allt vad X-Reality mm heter. Märks framförallt vid visning av mörka bilder. Wi-fi har stundtals varit lite opålitligt för mig, både på jobbet (5 GHz AC) och hemma (2,4 GHz N). Andra produkter har fungerat utmärkt. Det upplevs som dålig respons mot internet, dock så är mätningar på överföringskapacitet höga, så det är mer svarstider antar jag. På 4G är den väldigt responsiv. Utöver detta så är jag väldigt nöjd med luren, utmärkt batteritid, bluetooth fungerar mycket bra (extra kul med LDAC mot Sonys lurar), stabil, bra med vattentätt, minnskort osv.. rekommenderas!
*Redigerades 4 år sedan
L
Lilldisponenten

3 omdömen

5 år sedan*
har nu haft z5an i 8 månader och den upplevs som allt sämre med tiden, otroligt känslig skärm, tappar man den lite lätt i golvet så bli inte förvånad om skärmens glas spricker och då går INTE touchen att använda! touch-panelen är konstruerad så att om skärmen spricker så "spricker" även touchen. ett tips där är att köpa en otg-adapter och koppla in en usb-mus. har läst tester och jämnförelser på phonearena.com och ja man skulle ha köpt en samsung galaxy note istället. Ej prisvärd. Dåligt ljusflöde. Blir het. Batteritiden är okej. Den är snabb. Ej användarvänlig. Ångrar mitt köp. Köp en Samsung.
*Redigerades 4 år sedan
C
CarlWaterfall

34 omdömen

4 år sedan*
Hur nöjd som helst med denna telefon, allt fungerar som det skall. - Bra kamera - Knivskarp skärm - Bra ljud - Vattentät! - Allt! Om man skall klaga på något så är det väl: - Ramen (uppe och nere) tar lite onödigt stor plats och kanske batteritiden något - Den laddas ju ut snabbt om man har igång skärmen. - Skärmen är si-så-där i solsken.
*Redigerades 4 år sedan
g
gladroger

23 omdömen

4 år sedan*
Riktigt bra, är jättenöjd!
*Redigerades 4 år sedan
tonpaa
tonpaa

720 omdömen

5 år sedan*
En värdig ersättare till min förra Z2. Jag förväntar mig inte så många förändringar av Sony, mer att de fortsätter med sina stabila, bra och snygga smartphones. Jag var väldigt nöjd med min Z2 men denna är snäppet vassare. Kameran är grym, bilder i dåligt ljus är bättre och den har SNABBare autofokus. Själva telefonen är inte så mycket större än Z2 så jag anpassade mig snabbt. Ett stort plus är att man nu slipper öppna en lucka för att ladda batteriet. Batteritiden är minst lika bra som Z2 om inte lite bättre t.o.m. Jag är mycket nöjd och kommer fortsätta med Sony så länge de levererar smartphones i samma kvalité som Z5 Premium. Kan verkligen rekommendera Sony MDR-NC750 Noise Cancelling hörlurar till telefonen, dämpade verkligen flygplansljudet på min semester förra veckan.
*Redigerades 4 år sedan
F
FrostLDeacon

16 omdömen

5 år sedan*
Det här är den bästa mobilen jag hittills haft. Sony är fantastiska, fler borde upptäcka det. HD ljud (Hi-Res) är helt otroligt och om man har bra lurar till kommer upplevelsen att vara grym! Batteri tiden är väl som alltid från Sony, bland det bästa man kan få på mobil marknaden. Skärmen med 4K är helt enkelt fenomenal. Nackdel...Sony kunde kanske ha inkluderat en "Quick charge" laddare, men det är ingen deal breaker, jag köpte till en sån och det var värt varenda krona.
*Redigerades 5 år sedan
500M
500M

3 omdömen

5 år sedan*
Dålig byggkvalite och kvalitetskontroll. Skryter på hemsidan och reklam om att den är slitstark, men i verkligheten så är de inte ens i nyskick från produktion. Köpte 2 styck -nya- Z5 Premium med plombering och båda kom med skrapmärken runt ramen, djupa veck som att den blivit tappad (som jag då som konsument blir anklagad för att ha orsakat), sneda, lösa knappar, knastrig (defekt) vibration som ej går att stänga av vilket skär sig i öronen med varje knapptryck. Sony Mobile Sverige är ren skit som inte alls värnar om sina kunder (är föga förvånad..), erbjuder ingen som helst support eller ens har förmögenhet/kunskapen att göra det. Innehaver alltså ännu en ny Z5 Premium som ser ut och fungerar som man skulle tro att endast en begagnad kopia från Nigeria skulle göra. Att strömma media erbjuder bara lagg och är nästintill oanvändbar. Skärmen är bedrövlig, dåligt svärta, luminans, betraktningvinkel, kalibrering, kontrast etc. 4K är totalt onödig på många sätt, eftersom det finns ingen som helst material eller stöd för det (youtube kan till exempel inte visa 4K på mobilen varken officiellt eller inofficiellt) och skärmen är för patetiskt liten för att kunna uppskatta den minimala skillnaden även ifall det fanns material till att börja med. Det märks att de endast var ute efter med att vara först att skriva "4K Ultra HD" på specifikationspappret och inte vad 4K kan erbjuda i praktiken eller ens försöka lista ut varför dom implementerade den tekniken. Att bläddra i menyerna även fast man så illa kvickt kräkreflexen tillåter radera allt trams som medföljer och har knappt överarbetat exemplaret så stannar den upp i flera sekunder. Bläddrar man bland sina bilder så tar det också flera sekunder för att den ska ladda fram de i "bästa kvalitet". Medan kan man läsa och höra nästintill överallt att telefonen är väldigt smidig även vid tyngre belastning tack vare den "nyaste Snapdragon" processorn. Jo, tjena.. för att heta Snapdragon så är den allt annat än snappy. Ifall det här klassas som reaktiv design nuförtiden så vill jag fan inte leva längre. När jag ändå är inne på kamerasensorn och allt vad det innebär så finns det inte mer att säga än att den bara är brusig skräp den med och hanterar dåliga ljusförhållanden på ett kränkande manér. Kan fortsätta halva dagen.. men tänker inte slösa mer tid på eländet. Telefonen blir dessutom överhettad och stänger av funktioner efter simpel användning på grund utav det. Finns faktiskt ingenting som jag skulle se som positivt med denna modell/telefon, inte ens batteriet som de stolt säger är på den starkare sidan, men i verkligheten är svag som f*n och tappar 20% efter en halvtimmes enkelt bläddrande även med stamina mode, mycket tack vare den gravt onödiga 4K-skärmen. Ångrar mitt köp djupt. Det enda "Premium" med produkten är priset och texten på lådan. Undvik som pesten!
*Redigerades 5 år sedan
Christer_T
Christer_T

20 omdömen

5 år sedan*
Jag hade en Xperia Z Ultra, men tyckte den började bli klumpig och bytte till den här, jag har bara haft den ett par dagar och jag är jättenöjd förutom de minus jag upptäckt hittills, annars hade det blivit full pott. ➕ Skärmen. Fingeravtryckslåset. Ljudet. Kameran. ➖ En funktion som inte stänger av skärmen när man håller i enheten är avaktiverad och man får inte någon information om den i introduktionen, för att aktivera gå till Inställningar > Display > Smart bakgrundsbelysning. Trots att epostkonton återställs från gammal enhet så är signaturen "Skickat från min Sony Xperia™-smartphone" aktiverad, för att avaktivera öppna Mejl, klicka på de tre punkterna överst till höger > Inställningar > klicka på ett epostkonto > bläddra ner till Signatur och avaktivera, upprepa för vare konto. Strömkabeln är väldigt oflexibel mot min gamla och den funkar naturligtvis inte till den här enheten.
*Redigerades 5 år sedan
Sida 1