Microsoft Windows 10 Home Sve (64-bit OEM)

Microsoft Windows 10 Home Sve (64-bit OEM)

  • Licenstyp: OEM
  • Språk: Svenska
  • CPU-stöd: 64-bit
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Microsoft Windows 10 Home Sve (64-bit OEM)

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter

2.8 av 5 stjärnor

Baserat på 27 omdömen

Sorterat efter datum
2020-01-17
o
ollz112(1 omdöme)
Tja...allt var inte bättre på windows 7 tiden, även om det operativsystemet borde ha varit den huvudsakliga inspirationskällan för framtida Windows OS. Fullt dugligt OS som man relativt fort blir bekväm med.
2019-06-16
S
Svipdag(21 omdömen)
Sämsta Windowsversionen någonsin. Tidigare hade användaren kontroll över datorn, nu är det tvärtom och man känner sig plötsligt helt IT-handikappad. Många kortkommandon fungerar inte längre. Många funktioner och inställningar är borttagna, de som finns kvar i förenklad form är primitiva, svårfunna och kräver mycket letande och många musklick innan man når dem. Samma sak med startmenyn. Tvingande uppdateringar och omstarter gör att man förlorar timmars arbete. Dokumentation och hjälptexter är närapå obefintliga, man tvingas chansa när man t.ex. klickar på en obegriplig ikon som MS uppenbarligen anser vara självförklarande. Viss text är så liten att den är oläslig och går inte heller att skala upp, så jag tvingas köra med låg skärmupplösning istället.
2019-04-24
Aquarius89(43 omdömen)
Hemskt. Du är kontrollerad och de loggar allt du gör som skickas till deras servrar. Du kan ej ta bort detta. Finns 0 sekretess i Windows längre. Jag försöker använda Windows så lite jag bara kan numera.
2018-08-14
p
paprikapurjo(22 omdömen)
Det går fortfarande att uppgradera till Win10 genom att mata in nyckeln till Win7. I början av Juli 2018 gick det bra i alla fall. Jag installerade dual boot med Win7 och Win10 på två gamla HP laptops från USB-pinne. Här finns allt man behöver utöver Win7-nyckeln: https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10 Dual boot instruktioner i länk nedan. OBS! Man kan vara tvungen att ta bort en partition, max är 4 st primära partitioner, till exempel så fick jag ta bort en partition "HP_Tools" i en HP laptop. https://www.howtogeek.com/197647/how-to-dual-boot-windows-10-with-windows-7-or-8/ Jag kör dock mest fortfarande på Win7 pga att Windows Media Center inte verkar finnas till Win10, och så är jag van vid Win7 och tycker det fungerar bra. Känns bra att ha aktiverat de digitala licenserna för Win10, så jag slipper betala om de tar bort möjligheten att uppgradera. Win7 slutar uppdateras jan 2020: https://support.microsoft.com/en-us/help/13853/windows-lifecycle-fact-sheet Gillar inte de tvingande uppdateringarna i Win10. Lite jobbigt när OS:et hela tiden vill uppgradera till senaste driver som gör att något slutar fungera (skrollen i touch pad i mitt fall), gick dock att komma runt med ett verktyg från Microsoft där man kunde gömma driver-uppdateringar: https://support.microsoft.com/en-us/help/3073930/how-to-temporarily-prevent-a-driver-update-from-reinstalling-in-window?utm_source=twitter%3Futm_source%3Dtwitter Tycker även att Win10 är lite för mycket funkis-design med mycket vita ytor, jag gillar den genomskinliga retro-looken på fönsterramarna och annat i Win7. Det blev också en del missljud i högtalarna vid uppstart och avstängning, antar att de nyaste drivrutinerna inte riktigt funkar till gamla laptops. Kan vara bra att installera gamla ljud-drivrutiner som är testade till datorn och inaktivera update för dessa.
2017-10-03
0
005K4R(35 omdömen)
Bra OS. Bättre än W7
Sida 1