Husqvarna Automower 310

Husqvarna Automower 310

  • Klippyta: 1000 m²
  • Funktioner: Timer, Bluetooth, Självdockning (automatisk laddning), Pinkod, Display, Handtag, Mobilapp för styrning av funktioner, Stöldskyddslarm
  • Maximal lutning: 40 %
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Husqvarna Automower 310

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
4.1 / 5
(16 omdömen)
5
(9)4
(5)3
(0)2
(2)1
(0)
Sorterat efter datum
l
lrb

2 omdömen

4 månader sedan*
Den har tyvärr ett mycket irriterande ljud när den kör omkring som man inte kan undvika att höra och är väldigt störande så man är tvungen att parkera den om man vill sitta i trädgården och ta en fika eller bara sitta och njuta i solen. Det är inte knivarna som hörs utan det är själva framdriften av roboten som är problemet. Man mörkar att produkten är strypt mjukvarumässigt vilket gör att aktiv tid är begränsad per dygn för att inte konkurrera med dyrare modeller tex.315.
*Redigerades 2 månader sedan
j
jus3en

2 omdömen

ett år sedan
Har nu haft denna i drift i 3dagar och jag är mer än nöjd. Trots en besvärlig tomt med sluttning på >20grader, dessutom mycket långt gräs när jag startade den. Så levererar den ett fantastiskt resultat, jämnt och fint. Möjligtvis så är den för tyst, man hör inte om den klipper eller bara kör omkring. Men resultatet talar sitt tydliga språk. Tack Husqvarna.
MrMad
MrMad

20 omdömen

2 år sedan
Om du har en tomt under 1000m2 så är detta den perfekta klipparen. Jag hade tidigare en Worx men den körde fast och gjorde bromsspår längs begränsningsslingan (i lutning). Den här fastnar aldrig, har smarta funktioner och känns generellt mer gediget byggd. Det brukar pratas om att man ska välja en klippare som klarar större yta än man har, så att den inte behöver köra så många timmar per dygn. Då kan man lockas att köpa en 315 istället, men det är meningslöst då den knappt är snabbare. De har bara strypt 310 till att köra max 18h per dygn, kör du kortare än så är det alltså nästan samma klipptid. Du får gå upp till 420 om du vill korta ner klipptiden någorlunda. Har man en liten platt tomt och vill komma undan billigare så är Gardena och McCulloch andra bra val. De är egentligen också Husqvarna-klippare, bara med andra skal på och färre funktioner i menyn.
tobbetobbe
tobbetobbe

180 omdömen

4 år sedan*
Är väldigt nöjd. Har en U-formad gräsmatta på ca 450 m2. Det gick åt ganska precis 250 m begränsningskabel och sedan fick jag köpa extra 100 m på Clas Ohlsons för guidekabeln. Mycket jobb med gräsmattan innan för att slippa trimma. Grävde ned studsmattan ca 15 cm för att den ska kunna ta sig igenom bättre. Den har gått bra i 3 somrar nu. Fick dock nyss problem med att krocksensorerna aktiverades trots att klipparen bara körde rakt fram. Det löste sig genom att ta av skalet, rengöra, samt att skruva loss de bakre vippsensorerna och rengöra under dem. Byter knivar inför varje år. Kör den varannan dag när det växer som mest. Den klipper ca 95% av gräsmattan på 8 timmar och ca 99% på 24 timmar. Den samlar på sig mycket gräs på hjulen när det är blött så jag har oftast pausat den när jag märker att det ska bli regn. Den fastnade ett par gånger i en 2x0.7 m återvändsgränd som jag hade första året. Har dragit om kabeln där. Den kan va lite dum i huvudet när den ska hitta guidekabeln för att ta sig till laddstationen. Den vänder, kör 30 cm sen vänder igen i typ en minut. Men tillslut hittar den kabeln och den tar sig alltid tillbaka. Det blev något bättre efter att jag sänkte signalstyrkan från laddstationen till medium. Lite otydlig beskrivning om korridorbredd. Den kan tydligen gränsla guidekabeln på väg ut. Annars kör den på vänster sida sett mot laddstationen. Grävde ned guidekabeln ca 2 cm mha spade och en svärfar
*Redigerades 2 år sedan
R
Reidar1

4 omdömen

3 år sedan*
Väldigt bra klippare. Har installerat både den gamla 220 och denna och även om de i grunden är ganska lika så blir dom bara bättre och bättre. Fortfarande väldigt nöjd med 220 men de nya går tystare och längre med bättre batterier.
*Redigerades 3 år sedan
SirMacke
SirMacke

438 omdömen

3 år sedan*
Fungerar ypperligt efter trial and error. En del justeringar behövs av tråd och mjukvara allt eftersom man hittar problem. Men nu går den själv utan stopp. Tar sig utan problem genom en halvtrång passage till framsidan via guide.
*Redigerades 3 år sedan
j
josa100

36 omdömen

3 år sedan*
Sammanfattning: Välkommen till framtiden! Förutsättningar: 700m2 tomten ser ut som ett "U" + Enkel installation; (jobbigt att slå i alla märlor). + Klippte hela tomten på ~12 h (500m gräs). + Guide kabel så att den kommer ut i "U-ets" spetsar. + Väldigt tyst; man kan sitta vid trädgårdsbordet när den kör precis intill. + Klipper under studsmattan. - Kan inte klippa samalare än 60cm kanaler. I vår trådgård finns det en del återvändsgränder som är smalare än så. Blir därför oklippta. - Spetsiga vinklar för guidetråden ej tillåtet. Detta gör att en del områden blir oklippta eftersom man inte får dra kabeln som det skulle behövas. Incidenter: Har fastnat på guidekabeln en gång där den var dåligt märlad. Fastnade på ett brunnslock mitt i gräsmattan. Sänkte brunnslocket och problemet löst. Körde ner i en barnpol med vatten i (en sådan där kanten lätt kan vikas innåt). Klagade på att den inte had drivning efter att ha kört över en plastleksak. Lyfte ut den och den körde vidare.
*Redigerades 3 år sedan
v
vandenhoogen

94 omdömen

4 år sedan*
Haft 2 veckor och är nöjd. Det som kan göras bättre är bruksanvisningen, gör en till varje modell instället för en tunn "generel" som ändå inte täcker hälften av funktionerna. Vill man ha en komplett instruktion får man googla på andra husqvarna manualer och sätta ihop delar från olika. Gardenas instruktioner är så mkt bättre och genom att läsa dem får man mer förståelse för hur Husqvarnan fungerar. Funktionerna verkar vara de samma, bilderna och många texter är samma så det råder ingen tvekan att de är utvecklade under samma tak. Så för mer utförliga instruktioner om vad korridorsbredd m.m. ta en titt i gardenas instruktioner....:) Även mer utförliga installationsinstruktioner. Valet föll på Husqvarna 310 då den skulle klara 40% (vad är det för fel på grader) lutning och sedan start för 2 veckor sedan har den inte fastnat en enda gång. Klättrar upp på lite brantare partier utan problem. Den har lite svårbegripliga manövrar för sig när den ska börja söka efter slingan ibland (kanske blev det bättre när jag ändra fördröjning guide 1 till 0min ingen aning vad de menar med det då det inte går att hitta i instruktionsboken... kör 30cm vänder kör 30cm vänder osv osv osv... trots det inte är någon kabel i närheten så sjukt frustrerande att se på. Bortsett från det har den inte gjort något konstigt och hittar alltid hem utan problem. Snålt att ingen kabel ingår, jag köpte ett paket på150m som räckte precis men i efterhand hade jag kört på vanlig fk1,5 istället och sparat de pengarna...eller hittat billigare lång noname kabel...för att slippa göra lödskarvar och krympslang. La till 1900kr för connect appen, värt? jo skönt att kunna göra inställningar från telefonen, önska man kunde se batteristatus när den kör, ingen info någonstans om vad det kommer att kosta efter 24 månader... Går ej att göra några inställningar under Stöldskyddsområde, Är det bara dyrare modeller som har larm om den försvinner utanför ett visst område tro?Kan ju se den på kartan men vet inte vad som händer om den skulle försvinna. Det enda jag kan jämföra med är grannens gardena som jag ser fastna minst någon/några ggr i veckan så på det sättet är jag väldigt nöjd.
*Redigerades 4 år sedan
Directrealestate
Directrealestate

5 omdömen

4 år sedan*
Detta är helt klart den bästa robotgräsklipparen just nu! Vi installerade AutoMower 310 i våras och har älskat den sedan dess! Installationen var lite krånglig - Men resultatet är verkligen outstanding! Denna robotgräsklippare klipper vår stora tomt finare än när jag gjorde det själv. Vi hittade den på http://xn--robotgrsklippare-1nb.nu/ när vi letade jämförelser och vi var faktiskt nära på att köpa en Gardena istället... Tur att man ändrade sig i sista sekund :)
*Redigerades 4 år sedan
G
Goethen

4 omdömen

4 år sedan*
Denna information kan vara värd att ta ställning till; http://www.elsakerhetsverket.se/privatpersoner/Forsaljningsforbud/robotgrasklippare-klarar-inte-kraven1/ Förvisso överklagat men betalar man 15000:- för något vill man kanske veta att den eventuellt inte kommer sluta säljas osv om det blir problem med delar.
*Redigerades 4 år sedan
Sida 1