Prisjakt

Bodum 10903

Bodum 10903

  • Malningsmetod: Mala
  • Effekt: 160 W
  • Kapacitet: 220 g
Bevaka
Jämför

Bodum 10903

Användaromdömen

Sorterat efter datum
M
ModerJord

24 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
7 månader sedan
Snygg och värmer inte upp kaffet för mycket. Bättre för små portioner, som moka, espresso, pour over, och franskpress. Jag har ingen möjlighet att avgöra hur jämnt den maler, så märk att mitt betyg är bara i relation till hur den är att använda. Men jag har inga vanföreställningar om att den ör jämförbar med en Rancilio som kostade 4x mer när jag köpte den här. Min upplevelse av statisk elektricitet är att den är mycket låg under normala omständigheter på grund av att mottagarbehållaren är gjord av samma sorts glas som Bodum gör sina presskannor av. Men när inomhusluften är som torrast under vintern går det troll i alla fina partiklar. Bodum rekommenderar att inte köra den i mer än 20s utan paus för att svalka ner maskineriet. Det räcker gott och väl till små portioner, men är lite i underkant för bryggmalning. Den verkar inte bli lika varm av grövre malning så jag brukar plåga den ändå med bryggmalet för att jag använder det så sällan. Det har gått bra i 7 år. Däremot är mottagarkärlet kanske lite litet för en stor kanna bryggkaffe. Jättepillig att borsta ren, och spiller ofta lite rester en stund efter malningen.
B
Baxtex

18 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan*
Kaffet blir bra men blir statiskt laddad och hamnar precis överallt. Googlade lite och hittade två tips: Mät upp bönorna med något i metall på diskbänken så laddar man ur bönorna. Dessutom kan man röra runt bönorna med en eller två droppar vatten innan man maler. Har gjort detta rätt många gånger nu med lyckat resultat. Ta inte för mycket vatten bara, då kletar kaffet ihop sig i kvarnen och det blir jobbigt att städa.
*Redigerades ett år sedan
j
janeypie

20 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan
- Det tog ett par försök att ställa in rätt grad och tid för att få lagom mängd kaffe mald. - Kaffet blir statiskt och sätter sig på väggarna på insidan av behållaren. + Konisk malning istället för knivar, och det märks att kaffet blir jämnare. + Lagom stor kapacitet för att mala till en eller ett par koppar kaffe.