Kategorier
Prisjakt

Tamron AF SP 17-50/2,8 XR Di-II LD IF for Nikon

Tamron AF SP 17-50/2,8 XR Di-II LD IF for Nikon

  • System: Nikon F
  • Konstruktion: Zoom
  • Format: APS-C (crop)
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Tamron AF SP 17-50/2,8 XR Di-II LD IF for Nikon

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter

Användaromdömen

Sorterat efter datum
dexton
dexton

70 omdömen

4 år sedan*
Välbyggt och ljusstarkt för detta pris! Hade detta på min Nikon D70 och tog många fina bilder :)
*Redigerades 4 år sedan
hedskold
hedskold

314 omdömen

8 år sedan*
Prisvärd normalzoom med bländare f/2,8 och bildstabilisator! Ger skarpa bilder och man slipper oftast använda blixt även om ljuset är dåligt innomhus. Används på Nikon D200. Kvalitén är lika bra som hos Nikons egna objektiv. Rekomenderas verkligen!
*Redigerades 8 år sedan
niklasthulin
niklasthulin

15 omdömen

9 år sedan*
Bra men finns bättre
*Redigerades 9 år sedan
c
commonswift

18 omdömen

11 år sedan*
Mycket bra att hantera, ger intryck av god kvalitet. Väldigt trevligt att använda inomhus då det ger märkbart ljusare sökarbild än kitobjektivet. Något stort och klumpigt, men det är priset av hög ljusstyrka. Bildkvaliteten förvånansvärt bra även vid full bländare, men som redan skrivits så blir kvaliteten mycket bra vid nedbländning 2 steg. Använder det på D90 - med bildstabilisering + lite uppskruvad ISO så slipper man oftast blixt (om motivet är still förstås...). Mycket prisvärt!!
*Redigerades 11 år sedan
e
eriknkpng

5 omdömen

11 år sedan*
Prisvärt objektiv och mycket bra byggkvalité för att vara Tamron. Mycket skarpt förutom vid 50mm och full bländaröppning. Som skarpast vid bländare 5,6, men tar mycket bra bilder även vid 2,8. Bildstabilisering ÄR användbart även på ett objektiv av den här räckvidden. Exempel är handhållna inomhusbilder och landskapsbilder i dåliga ljusförhållanden.
*Redigerades 11 år sedan
e
evilhellsatan

13 omdömen

12 år sedan*
+Väldigt mycket objektiv för pengarna. +Välbyggt, skarpt och ljusstarkt. +Fast ljusstyrka över hela zoomomfånget vid manuell fotografering. Det hade kostat multum med Nikonglugg. -Autofokusen är inte lika snabb och pricksäker som på Nikons egna objektiv. Kan få ganska ordentliga problem ibland när man försöker sätta skärpan på en viss autofokuspunkt. Fungerar betydligt bättre med flerfältsmätning. -Ingen AF-S, med manuell prioritet, vilket hade underlättat när objektivet går på mindre lyckad skärpejakt.
*Redigerades 12 år sedan
t
theluks

21 omdömen

13 år sedan*
Klar 10'a i prisvärdhet. Den optiska kvalitén kommer man inte i närheten av med andra gluggar i denna prisklass. Håller inte med uttalandet nedan heller, tycker detta objektiv klår Sigmas 18-50 macro. Det som går att anmärka på är väl att byggkvalitén känns som ett objektiv i sin egen prisklass, men man kan väl inte begära att Tamron skall trolla? :)
*Redigerades 13 år sedan
13 år sedan*
Än så länge är jag supernöjd med detta objektiv. Har läst att vissa klagar på långsam/högljudd AF på den gamla modellen. Jag har nu den nyare modell med inbyggd AF-motor och den är både tyst och snabb. Jag har inte använt den äldre modellen så jag kan dock inte jämföra dem.
*Redigerades 13 år sedan
n
nvrmnd

96 omdömen

13 år sedan*
Ett mycket prisvärt objektiv, bra kvalitet och godkänd skärpa. Sigmas 18-50 Macro med Hypersonic-motor är dock mycket bättre, och kostar lika mycket.
*Redigerades 13 år sedan
MatsK
MatsK

113 omdömen

14 år sedan*
Helt enkelt ett skarpt toppenobjektiv
*Redigerades 14 år sedan
Sida 1