Prisjakt

Sony Xperia Z1 C6903

Sony Xperia Z1 C6903

  • Operativsystem: Android 5.1 (Lollipop)
  • Skärmstorlek: 5 tum
  • Lanseringsår: 2013
Bevaka
Jämför

Sony Xperia Z1 C6903

Användaromdömen

Sorterat efter datum
whiteshadow
whiteshadow

745 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
6 år sedan*
Efter ett år hade mainboard bränt ihop & telefon vart helt sten död. som tur var gick det på garantin & det var gratis att laga. Telefonen i sig så finns det ingenting att klaga på mer än standbytiden har halverats efter 1år tung användning! Tilllägg 2år har nu gått & bägge kamerorna har dött helt. Batteriet är slut & värdet i luren är nästintill 0 nu. facit i hand rätt dålig kvalitet
*Redigerades 5 år sedan
ThomasJonsson
ThomasJonsson

12 omdömen

Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
6 år sedan*
9/10 när den fungerade, men den gick sönder alldeles för ofta. På drygt 2 år har jag haft den 8 gånger på lagning. --- (STORT MINUS!) Fick lagas var 3dje månad i snitt. - För låg utvolym (låg volym i hörlurar vid musik eller tal). - Dåligt ljud i headsetet även om man hade professionell telefonheadset (2 500kr) +Bra batteritid +Bra skärm +Bra mjukvara +Vattentät +Separat minneskort Not: Haft telefonen sedan 2013-12 d.v.s. knappt 30 månader.
*Redigerades 6 år sedan
j
jonaso72

20 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
6 år sedan*
Ägt den i 2 år. Funkar klockrent. Det som tjorvat är att ibland har den inte fattat när jag stoppat i hörlurar, blev dock bättre med Lollipop.
*Redigerades 6 år sedan
M
Mys_Farbror

22 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
6 år sedan*
Inköpte denna december 2013 efter att hade haft en iPhone 4 sedan december 2010. Z1 är den lur som jag har varit mest nöjd med, särskilt sen Lollipop kom på den. Trots att Snapdragon 800 har funnits ett tag så presterar det fortfarande riktigt bra och telefonen uppfattas fortfarande som riktigt snabb. Just ovanstående punkter är skälet att jag fortfarande har den kvar och högst troligen kommer stanna kvar vid Sonys flaggskepp framöver.
*Redigerades 6 år sedan
a
adler

12 omdömen

Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
6 år sedan*
Köpte en Z1 lite panikartat för ett år sedan som ersättare till en Galaxy S3 som totalhavererat. Jämfört med den tidigare telefonen är Z1:an givetvis en bjässe - större och tyngre. Nu är Z1:an föråldrad och det finns inget egentligt skäl att köpa en sådan idag men kan ändå passa på göra en kort pro/con-lista. Det positiva: + Prestandan var bra och jag har inte upplevt några problem med surf, spel etc. + Byggkvaliteten känns gedigen och det är ett plus att den är IP-certifierad. + Bra bilder från kameran i dagsljus. Det negativa: - Skärmen har tråkigt dålig betraktningsvinkel. Senare Xperia Z:or har bättre panel och det är tur det. - Följsamheten när det gäller touch är under all kritik. Detta problem har jag förstått att en del har och andra slipper. Ibland går den bort sig helt vid scroll och jag har aldrig förr klickat på så många annonser.. - Blixten till kameran medför störningar/artifakter i den tagna bilden (ljuset läcker till sensorn) vilket gör att blixten är oanvändbar. - Repkänslig plastfilm på skärmen. Denna går säkerligen att plocka bort/ersätta men det har jag inte gjort. - Bakgrundsbrusreduceringen vid samtal plockar ofta bort min egen röst när jag håller telefonen mellan öra och axel (fattigmans handsfree) vilket är enerverande när man behöver två händer och inte har en riktig handsfree/headset tillgängligt. Kort och gott: ett mindre lyckat köp som jag överlever och får stå ut med ett tag till.. Efter att ha klämt och känt på Z2/Z3/Z3c så kan jag säga att jag inte är avskräckt från Xperia-serien.
*Redigerades 6 år sedan
n
nicam

17 omdömen

Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
7 år sedan*
Uppdatering: Utvecklingen går framåt och trots att man kan få telefonen billigt tycker jag att det finns bättre telefoner att få till en rimlig slant. Stor storlek samt kvalitén på skärmen som inte är så bra gör att jag sänker betyget ytterligare. Jag har en dålig erfarenhet av denna telefon. I somras testade jag den under vatten i en pool, ca 30 cm djupt i 5 minuter. Tog lite kort. Den var ju vattentät..? Jag hade kollat och dubbelkolla att alla luckor var stängda. Några veckor senare slutade hörlursingången att fungera och efter att jag lämnat in den på service visade det sig att telefonen var vattenskadad. Vatten hade kommit in genom samtliga (?) luckor. Således ingen garanti. Jag vet att luckorna var stängda men likväl klarade telefonen ett "lufttrycktest" så verkstaden påstod att jag måste slarvar med handhavandet. Jag vet inte hur detta kan ha gått till men jag gav efter många klagosamtal tillslut upp fajten och fick surt vända mig till mitt försäkringsbolag. Jag hade som tur var försäkring. Bortom line: trots att Sony säger att du kan ha denna under vatten, är mitt tips att inte göra det. Speciellt inte om du inte har någon försäkring. För läcker vatten trots allt in kan du åka dit på att du "slarvat". Xperia krympte i mina ögon efter detta. Telefonen i sig då? Det blir så oerhört individuellt beroende på smak här, men jag gillar den. Tycker typsnittet på mjukvaran är bra mycket snyggare än konkurrenternas på andoid-sidan. Telefonen, som ju bara är ett år gammalt drygt, kostar väldigt lite och skillnaderna är små till skillnad från dagens mobiler. Dock är den stor och ganska ful, men snygg om man jämför med Samsungs telefoner. Skärmen har dålig betraktarvinkel men full hd och en bra färgåtergivning. Personligen gillar jag inte överdrivna kontraster i skärmen som tex samsung har, men det är en smaksak. Mitt tips är att testa innan köp. I skrivandets stund hade jag nog istället satsat på en begagnad z2 istället för en ny z1. Z2 har ramlat i pris efter att z3 kommit, och den skärmen är bra mycket trevligare. Sammantaget en 7a för telefonen med dagens teknikjämförelse, plus 2 för att man kan få den relativt billigt, samt så drar vi bort två med tanke på att man inte, enligt mig som inte kommer våga det igen, bör ha den under vatten trots att det är just det Sony gör reklam för. Däremot tror jag säkert den klarar stänk, regnskurar och skvätt från disken mm, och det är ju skönt att slippa tänka på hos en mobil.
*Redigerades 7 år sedan
d
dreecip

7 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
7 år sedan*
Håller i ungefär två år sen börjar den långsamt gå sönder bit för bit +bra kamera +vattentät -Oskön att hålla i -Blir lätt repig
*Redigerades 7 år sedan
k
klerken

2 omdömen

Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
7 år sedan*
Håller i ett år, skärmen börjar slumpmässigt strula gör, som den vill när man pekar på den. Lämnas till Telenor butiken, reparationen tar TVÅ MÅNADER. Funkar ett halvår och problemet återkommer, telefonnjä*#%"n har nu varit på reparation hos Nordic Mobile Care i mer än TRE MÅNADER. Telenor slår ifrån sig och är till nada hjälp, hänvisar till Sony och servicebolaget och tycker att jag ska sköta kontakten med dem. Inte heller det där servicicebolaget Nordic Mobile Care är speciellt hjälpsamma, skyller på Sony och förhalar. Att det ska fungera är förstås Telenors ansvar men inte heller Sony verkar ta ansvar för sin produkt. Z1 må va bra när den fungerar men aldrig mer Telenor eller Sony.
*Redigerades 7 år sedan
W
Wafflekungen

2 omdömen

Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
7 år sedan*
KÖP INTE! Efter ungefär 2 månader sa mobilen "Keek" I MIN HAN! Och detta är inte det konstigaste, jag hade skärmskydd och aldrig tappat den! Det jag tycker är ännu konstigare är att skärmen sprack inte utan touchskärmen! Så man ser det som är sönder, men känner inte.... Ush underbar i början, slutar med skit! Köp inte är mitt råd
*Redigerades 7 år sedan
s
sudden_se

30 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
7 år sedan*
prisvärda telefonen 3000:- Nöjd med den. Mycket snabb. Valde även mobilen för den tål lite mer fukt. Det som drar ned och jag hoppas Sony fixar detta utan att man behöver använda en App. vill kunna välja dölja Navigeringsfältet samt Statusfältet ibland för få 5"skärm och inte som nu 4,5". Tänkte lämna tillbaka mobilen för avsaknad av denna funktion. App ger mig detta men lite strul ibland.
*Redigerades 7 år sedan
Sida 1