Sennheiser HD 600

Sennheiser HD 600

  • Hörlursdesign: Over-ear
  • Fästanordning: Huvudbygel
  • Funktioner: Löstagbar kabel, Medföljande 3.5mm/6.3mm-adapter, Vändbara kåpor
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Sennheiser HD 600

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
4.7 / 5
(33 omdömen)
5
(31)4
(1)3
(1)2
(0)1
(0)
Annons
Annons
Sorterat efter datum
B
BadRobster

15 omdömen

24 dagar sedan
Mina referenslurar i drygt 10 år och en verklig fröjd för musikaudiofilen i en. Dock kräver de en bra amplifier för att verkligen visa vad de kan leverera. Ett till tips är att omgående byta ut sladden till en mer högkvalitativ, då det ger ett rejält lyft i ljudet. Efter 6 år började vänstra lurens kabel glappa lite, så jag köpte bättre kabel från uk (enligt många testares omdöme) och gudarna ska veta att det lyfte ljudet ännu högre. Nackdelen är att de är öppna och därmed sprider en del ljud även för dem i din närhet. Bytte därför ut dem mot ett par Sennheiser Momentum 2 när jag började resa mycket och inte bara använda dem hemma. Bra ljud i dem med, men inte ens i närheten av HD600.
MonolithSWE
MonolithSWE

34 omdömen

4 år sedan*
Köp köp köp! inget snack om saken Dessa hörlurarna anses vara en av världens bästa, Dem ger mer ljud än vad vissa hörlurar för dubbla priset om inte högre kan göra. En otrolig neutralitet som är perfekt till musik såväl som gaming och definitivt till kritiskt lyssnande Dem har en typisk sennheiser karaktär, Stort, ljust och detalierat ljud, kanske inte den bästa basen med tanke på den öppna designen men det bryr man sig inte om till slut, för dessa...dessa är något speciellt Gick från HyperX Cloud till dessa 2016 och först var jag inte extremt imponerad, vilket berodde på att jag kopplade dem rakt in i datorn utan en direkt förstärkare. För ja, Dessa KRÄVER någon slags förstärkare som inte är din dator eller mobil, dem är tunga att driva, är ingen leksak detta ska du veta. Dessa är inte direkt kräsna när det kommer till vilken förstärkare du använder specifikt, så länge den klarar av att ge tillräckligt med ström så borde det inte vara någon fara. Kan rekommendera Schiit Magni 3, en billig och kapabel liten amp, En bra början Har du allt det bockat, så blir detta en upplevelse, och en speciell sådan. Uppenbart köp, finns inte mycket bättre i samma prisklass som kan slå dessa
*Redigerades 2 år sedan
s
sirapan

18 omdömen

2 år sedan*
Ställer mig in i hyllningskören. Gillar Sennheisers lurar i överlag. Hoppas att en dag få dem trådlösa med samma ljud. De behövs så klart spelas in lite innan de ger sitt bästa ljud.
*Redigerades 2 år sedan
U
Unregistered32857

35 omdömen

5 år sedan*
En av de bästa lurarna i ljud och komfortväg. All musik presenteras väldigt mjukt och icke-påträngande men ändå mycket mer detaljerat än exempelvis HD598 klarar av. AKG 7XX-serien kan tyckas ge aningen fler detaljer men de är boostade i de högre frekvenserna (se mätningar hos Head-Fi ex.vis.). Dvs samma upplevda "klarhet" går att uppnå med EQ + HD600. Samtidigt är bas något AKG:s 7XX-serie saknar. Vilket HD600 har i riklig mängd. Ingen svulstig okontrollerad bas utan en väldigt följsam sådan med bra attack. De går såklart även djupt när inspelningen föranleder det. Det går slutligen att spela VÄLDIGT starkt utan att lurarna blir det minsta ansträngda. Mycket trevligt! Vill du sluta köpa nya lurar med jämna mellanrum? Vill du ha lurar som är byggda i Europa? Köp dessa!
*Redigerades 5 år sedan
Z
Zaq

104 omdömen

5 år sedan*
Skyll inte bara på lurarna när ni refererar till basfattiga/rika lurar om de ligger hyfsat rätt. Tänk på att det finns väldigt många inspelningar som valt olika nivåer på basen. Även över tiden har basen varit högst varierande på inspelningar och konserter. Även dessa hd 600 är inte optimal för all musik. men det bästa genomsnittet jag haft. Har haft mina hd600 i 10 år och bara bytt sladd ett par gånger. Jag har väldigt många hörlurar, men dessa är mina absoluta referenser. Lite kul att se dom här på prisjakt och hur de fortfarande är referenslurar för väldigt många. Sennheiser är utan tvekan ett väldigt seriöst företag vad gäller ljud. Det gäller även deras sång-mickar.
*Redigerades 5 år sedan
Viscera
Viscera

54 omdömen

5 år sedan*
År 1997 (i skrivande stund 18! år sedan) lanserades HD600 som Sennheisers flaggskepp. En välbalanserad hörlur med mycket god detaljrikedom och klarhet som skulle kombinera känslan av att vara "laidback" utan att kompromissa på detaljerna. Hörluren blev snart en standard för hur alla andra hörlurar skulle låta och förblev i det ögonblicket en sann klassiker som än idag är i den absoluta toppen under 5000kr. HD600 nämns ofta på forum som den absolut bästa hörluren under 500$ - tillsammans med sin bror HD650 (den senare är mer lutad åt laidback hållet och passar bättre om man föredrar ett fylligt ljud före ett balanserat). ---- Dessa blev mina ersättare efter att ha använt HD515 (gamla instegsmodellen) dagligen i 8 år. Mina ögon var helt inställda på Beyerdynamics DT880 som enligt diverse forum skulle lösa de få svagheter som HD515 har. Men efter att ha utökat min budget öppnades ögonen för de två klassikerna HD600 och HD650. Efter att ha testat de båda i butik slog mitt hjärta ett extra slag för de mer neutrala HD600 (det utesluter dock inte ett köp av DT880 vid senare tillfälle ;)). Efter att ha testat mina två lurar noga i ett Xonar STX ljudkort med musik i .FLAC (första pressar av David Bowie) kan jag säga att jag blev förbluffad av hur mycket bättre HD600 lät än mina favoriter - HD515. Detaljerna, balansen mellan registren, den rappa basen mm. var helt överlägsen. I ärlighetens namn kom en liten tår när jag hörde detaljer i min favoritlåt som jag tidigare aldrig kunnat höra... då undrar jag hur det blir när köpt en extern DAC och Amp! TLDR: Köp, den mest prisvärda luren under 3000kr - utan tvekan!
*Redigerades 5 år sedan
szoze
szoze

269 omdömen

5 år sedan*
Helt underbara hörlurar. Jag tycker att de är ett snäpp bättre än HD650. Neutralt ljud med fin ljudbild och väldigt naturlig klangfärg.
*Redigerades 5 år sedan
m
ma90

74 omdömen

6 år sedan*
Låter helt ok, men det är som om en slöja eller filt över ljudet, dvs diskanten är lite tillbakadragen och inte så klar. Basen går långt ner men saknar den riktiga attacken, lite slö bas. Har testat med många olika hörlursförstärkare men dessa passar inte min smak då jag gillar neutralt ljud. Som någon skrev tidigare så passar nog dessa för klassisk musik bäst.
*Redigerades 6 år sedan
P
Percystarter

2 omdömen

7 år sedan*
Otroliga. Hade dessa i flera år. Till slut så blev det glapp i kabeln och de såg allmänt slitna ut. Så nu lutar det åt att jag köper in ett par nya. Funderar dock på om HD650 är bättre? Wrap up: Otroligt bra ljud, sitter otroligt skönt, finns egentligen inget negativt. Möjligens att det läcker ut en hel del ljud om du har en sambo som sitter bredvid och jobbar samtidigt som du spelar eller lyssnar på musik. Då kan det störa lite. Men, ja, KÖP! :)
*Redigerades 7 år sedan
M
Morgan M

34 omdömen

7 år sedan*
Mycket bra hörlur.En av dom bästa jag hört.Tror dom är nästintill helt ofärgade. Driver med ett Sentec sc9,via hörlursutgången,låter fantastiskt bra. I någon test har dom tyckt att den är lite tjock i ljudet.men har du en bra ofärgad hörlursförstärkare,så låter den absolut inte tjockt.Bara helt rätt.
*Redigerades 7 år sedan
Sida 1