Prisjakt

Sony CyberShot DSC-RX100

Sony CyberShot DSC-RX100

  • Design: Kompakt
  • Optisk zoom: 3.6 x
  • Sensorformat: 1"
Bevaka
Jämför

Sony CyberShot DSC-RX100

Användaromdömen

Sorterat efter datum
K
Kurt

209 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
5 år sedan*
EDIT2: Har precis köpt en A6000 och med kit-objektivet tar den inte märkbart bättre bilder än RX100. Dessutom har RX100 bättre lågljusprestanda och smidigare format. En riktigt bra kamera helt enkelt, fortfarande efter så många år. Uppföljarna har nya linser, en som ger mer vidvinkel men mindre tele (Mk III-V, 24-70mm, f/1,8-2,8) samt en som ger mer zoom men är mindre ljusstarkt (Mk VI+, 24-200mm, f/2,8-4,5). Det förstnämnda är visserligen mer ljusstarkt vid full zoom (70mm, f/2,8), men vid 28mm-ekvivalent är RX100Mk I och II fortfarande mer ljusstarka. Värt att ta med i beräkningarna när du väljer kamera! Se även länk: https://www.dpreview.com/files/p/articles/9874469037/images/apertures.png EDIT: Har börjat glappa lite i vredet där man ställer in läge. Ibland hoppar den mellan två lägen vilket ställer till det. Har även fått en massa fula fläckar runt kanten på displayen, lite svårt att förklara men inget som påverkar funktionen. + Fantastisk bildkvalitet för priset + Riktigt bra lågljusprestanda + Bra batteritid + Batteriet laddas i kameran + Blixten går att vinkla med pekfingret + Hyfsad bildkvalitet upp till ISO 3200 + Riktigt prisvärd fortfarande idag + Hel- och halvmanuella lägen + Stor bländaröppning i utzoomat läge + Förhållandevis stor sensor - Saknar fysisk blixt-knapp - Motoriserad zoom (som alla kompaktkameror?) - Lite knepig autofokus i svagt ljus utan AF-lampan - Ringen runt objektivet måste snurras en hel del för att nåt ska hända - Inte lika skarpa bilder som ett hyfsat systemkameraobjektiv (naturligtvis) - Ibland blir bilderna oförklarligt oskarpa trots rätt fokus, liten bländare och kort slutartid
*Redigerades 2 år sedan
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan
Mycket bra. Tar i princip lika bra bilder som min systemkamera, Nikon D5100, som nu är såld.
RoMe
RoMe

19 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan*
Jag köpte kameran precis när modellen släpptes 2012 och har sedan dess tagit knappt 10000 foton, filmat många timmar film och släpat runt den i en Hama hard case på bl.a. fisketurer i regniga skärgårdar, under alla årstider. Den fungerar fortfarande oklanderligt trots misshandeln och bättre bilder än de systemkameror den delat resor med. En fantastisk produkt! Jag byter den först när samma modell i framtiden filmar i 4K/50fps.
*Redigerades 4 år sedan
A
Adebisi_6

39 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
7 år sedan*
Vilken kamera för den storleken. Bilderna blir riktigt bra redan i auto-läget, håller på att experimentera med manuella funktioner och mycket skoj går att få till. Ljusinsläppet är stort och blixt behövs sällan. Högkontrast-svartvitt läge är riktigt bra. Fullständigt manuella inställningar kan göras. Inte utvärderat video ännu. Än så länge saknar jag bara wifi plus att menysystemet är lite pilligt/ointuitivt. Den är även något hal utan fodral/skal.
*Redigerades 5 år sedan
rob88
rob88

304 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
5 år sedan*
Riktigt bra kamera.
*Redigerades 5 år sedan
k
kungmidas

11 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
5 år sedan*
Har haft den här cirka 2 år och är väldigt nöjd. Jag är inte på något sätt en duktig fotograf - jag har aldrig använt en DSLR och innan denna hade jag en superkompaktkamera (Sony DSC-T7) som tog väldigt tråkiga bilder. Jag tänkte att jag vill ha något med bättre bildkvalitet och lite mer funktioner men ville inte släpa runt på en DSLR. Enligt många recensioner jag läste skulle denna kamera vara en bra kompromiss, och det verkar stämma :) Ibland vill jag bara peka och klicka, då sätter jag kameran på Auto och då blir det oftast jättebra (förrutom autofokus som ibland inte riktigt gör som jag vill), ibland vill jag ta lite mer komplicerade bilder och då ställer jag den på nåt av de manuella lägena och lyckas hyfsat åstadkomma det jag vill. Betalade cirka 3700:- för den vilket känns som ett väldigt bra pris. Mark 2 och Mark 3 kostade då flera tusenlappar mer, och även om de har trevliga extra finesser kändes det inte motiverat. Den får inte maxbetyg pga några detaljer: - Hjulet där man väljer funktion (A/P/M etc) glappar ibland och byter funktion hur som helst - Autofokus väljer ibland konsekvent helt fel fokus, men det kan vara jag som gör något fel Trots det extremt nöjd, går kameran sönder kommer jag definitivt överväga köpa samma igen (kanske nyare modell, mark 2-3, etc, beroende på pris).
*Redigerades 5 år sedan
G
Griims

10 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
7 år sedan*
Köpte en Sony DSC-RX100 på MediaMarkt för 3629:- för 2veckor sedan. Var riktigt nöjd men kameran, kameran prestera över mina förväntningar i mörker och i dagsljus. kameran är lätt användlig för både amatörer och mer avancerad användare. Ett Stort plus i kanten är att du kan fotografera i RAW formatet. Nu får ni skratta lite Control ringen på kameran kärvade och kändes som en skruv när man snurra på den (Hitta inte denna funktion förrns 1,5v efter inköpet). Kollade på Youtube om rx-100 alla sa att control ringen skulle snurra lätt att man kunde använda kameran med en hand. Men säljaren på MediaMarkt sa varför ska du snurra på control ringen ett helt varv och jag känner ingen skillnad knappt att man fick byta kamera. Köper man en kompaktkamera för över 3000:- så vill man väll ha en felfri kamera. Kvalité 4,5/5 Användning 4/5 Pris : 5/5
*Redigerades 7 år sedan
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
7 år sedan*
Plus: Kompakt. Manuell focus. Bra bildkvalite i JPEG Många coola effekter som SV/V,lomo,miniatyr osv. Blixten går att rikta i taket. RAW Hel och halvmanuella inställningar Lätt att använda. Minus: Ingen optisk sökare Saknar blixtsko,köp andra versionen istället. HDMI-kontakten sitter väldigt dumt. Endast ljustarkast i maximal vidvinkel. Kraftig distorsion i vidvinkelläget. Ingen RAW>JPEG konverterare. Saknar stöd för tråd och fjärrutlösare. Inga inställningar för trådlös blixt.
*Redigerades 7 år sedan
Hawkeye01
Hawkeye01

198 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
7 år sedan*
Super! Tar väldigt bra bilder med tanke på storleken. Inte så mycket mer att säga, de under har sammanfattat det rätt bra.
*Redigerades 7 år sedan
f
fasolia

7 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
7 år sedan*
Fantastisk kompaktkamera som kan ta otroliga bilder. Väldigt bra pris med tanke på vad man får.
*Redigerades 7 år sedan
Sida 1