Det här sökte flest på under Black Week

Kan du gissa vilka prylar som är de mest sökta på Prisjakt under Black Friday och Black Week? Här får du svaret!

Många svenska konsumenter vet exakt vad de vill ha under Black Friday och Black Week. Det ser vi i statistiken över hur vår sökruta används under årets stora reaperiod.

Vanligast är att man söker direkt på en specifikt produkt. Därefter ett varumärke, en tillverkare eller en produktserie. Sällan söker våra användare efter en helt kategori – istället är det rakt på sak som gäller.

Mest eftersökt under Black Friday och Black Week är teknikprylar. Vår topp 100-lista avslöjar att prylar som mobiltelefoner, hörlurar, smartklockor och surfplattor är populärast.

Däremot hittar vi nästan ingen tv-modell alls på listan med bara Samsung The Frame som det enda undantaget.

Här under hittar du de tio mest eftersökta prylarna under Black Friday och Black Week för 2020/2021. Finns dina favoritköp med i topplistorna?

5 snabba om populära sökningar på Prisjakt

  • 4 av 10 sökningar var efter en Apple-produkt
  • De tre mest eftersökta varumärkena är Sonos, Roborock och Dyson
  • Mest sökta spelkonsolen var Nintendo Switch följt av Playstation 5
  • De tre mest sökta mobiltelefonerna är iPhone 12, 13 och 11
  • Apple AirPods är alla de fem mest sökta hörlurarna

Statistiken gäller för topp 100-listan över de populäraste sökningarna på Prisjakt mellan den 22 november och 28 november 2021.

AirPods Pro är de mest eftersökta hörlurarna under Black Week. Foto: Miguel Angel Avila, Unsplash

Populäraste sökningarna under Black Week

Nintendo Switch var den mest sökta produkten under Black Friday 2020, men blev nedputtad till andra plats under 2021. Foto: Nintendo

Populäraste sökningarna under Black Friday

Sökintresset visar att det inte är några större skillnader mellan produkterna som svenska konsumenter letar efter under Black Week jämfört Black Friday.

Vi ser också att det inte skiljer speciellt mycket från år till år då sökningarna under förra årets Black Week och Black Friday är mycket lik de som gjordes året dessförinnan. Det handlar främst om prylar från Apple, men med inslag från andra tillverkare som Nintendo, Sony, Samsung och Sonos i första hand.

Text: Daniel Haaf

Publicerad: 1 november 2021

Uppdaterad: 25 oktober 2022

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten.

Läs mer

Foto: leolintang, iStock.com

Här är alla Black Friday-erbjudanden

Missa inte de bästa prissänkningarna under Black Friday och Black Week. Vi har samlat alla erbjudandena under årets största readagar på ett ställe och hjälper dig hitta alla prylar som du gått och väntat på ska gå ner i pris.

Läs mer och se alla Black Friday-erbjudanden