Månadens spel: Warcraft 3 Reforged

Månadens spel är Warcraft 3 Reforged. En efterlängtad nyutgåva av klassiska Warcraft III från 2002 med snyggare grafik och omarbetade videosekvenser.

Text:
Daniel Haaf

Äntligen går det att spela Warcraft III Reforged – en hett efterlängtad nyutgåva av det klassiska Warcraft III-spelet från 2002.

Blizzard presenterade spelet redan under BlizzCon 2018 och planerade att släppa utgåvan redan förra året. Förseningar flyttade fram lanseringen till början på 2020, och nu finns spelet att köpa direkt från Blizzard.

Ursprungskänslan från originalspelet finns kvar och Blizzard säger att de främst fokuserat på att förbättra det visuella i spelet. Tanken är att Warcraft III Reforged ska ge samma upplevelse som när Warcraft III släpptes 2002, men snyggare och bättre anpassade för dagens moderna datorer.

Vad är Warcraft III Reforged?

Warcraft III Reforged är en omarbetad variant av det klassiska spelet Warcraft III som släpptes 2002. Spelet är av typen realtidsstrategi där du kontrollerar fyra spelbara raser och kända hjältar ur Warcraft-världen för att rädda rikedomet Azeroth från demon-fursten Mal'Ganis.

Spelet fortsätter där föregångaren Warcraft II slutade och har både enkelspelar- och flerspelarläge. Du kan installera moddar som förändrar hur spelet fungerar, möta andra spelare online och bygga dina egna spelkartor med en banredigerare. Warcraft III Reforged släpps till både PC och spelkonsoler.

  • Grafiken är omarbetad från grunden
  • 62 uppdrag över hela Azeroth
  • Mer än 4 timmars omarbetade videosekvenser
  • Hjältecentrerad spelstil
  • Fyra kraftfulla raser från Warcraft-berättelsen
  • Oändligt med spelvariationer att utforska
  • Stöd för moddar - även de till klassiska Warcraft III
  • Uppdaterat gränssnitt och ombalanseringar
  • Moderna funktioner med Battle.net
  • Åtkomst till Warcraft III och The Frozen Throne

När släpps Warcraft III Reforged?

Spelet var först tänkt att släppas någon gång under 2019. Blizzard lyckades inte hålla tidsplanen utan tvingades flytta fram lanseringen till början på 2020. Warcraft III Reforged släpptes i Sverige natten mellan den 28 och 29 januari via Battle.net. Spelet kan bara köpas och spelas på PC i skrivande stund. Blizzard kommer att släppa spelet till spelkonsoler vid ett senare, ännu okänt tillfälle.

Jag vill spela klassiska Warcraft III – går det?

Alla som köper Warcraft III Reforged har även tillgång till Warcraft III från 2002. När du köper spelet ingår inte bara huvudspelet Warcraft III utan även expansionen The Frozen Throne. Även kartredigerare och moddredigerare är tillgängliga. Om du inte vill installera gamla Warcraft III men ändå få samma känsla i nya spelet så finns en inställning som slår av alla grafiska förbättringar.

Har Warcraft III Reforged stöd för moddar?

Ja, Warcraft III Reforged har fullt stöd för moddar. Du kan skapa dina egna med hjälp av skriptspråket Lua, eller använda några av de många gamla moddar för originalspelet. Blizzard har moderniserat skapandet av moddar genom att byta från JASS till Lua. Det kan finnas kompatibilitetsproblem när du försöker köra gamla moddar, men enligt Blizzard ska de flesta fungera felfritt i Reforged.

Måste jag ha spelat Warcraft I och II innan jag spelar Warcraft III?

Nej, absolut inte. Du kan hoppa rakt in i Warcraft III-berättelsen utan problem. Det finns så klart en stor fördel i att ha spelat de äldre spelen, eller World of Warcraft, för att få grepp om vad som hänt och varför.

Hur kraftfull dator krävs för Warcraft III Reforged?

Det krävs inte någon kraftfull gamingdator för att spela Warcraft III Reforged. Blizzards angivna minimumkrav omfattar hela tio år gamla processorer och grafikkort, vilket får sägas vara mycket blygsamma krav med dagens mått mätt. Vi rekommenderar dock att du inte kör Warcraft III Reforged på den dator som gränsar till minimumkraven eftersom du tappar en del av upplevelsen med sämre grafik, längre laddningstider mellan banorna och sämre generellt flyt i spelet.

Var kan jag köpa Warcraft III Reforged?

Warcraft III Reforged går endast att köpa via Blizzards egna onlinebutik på Battle.net. Det finns två utgåvor – Standard Edition och Spoils of War Edition. Priset för normalvarianten är 30 euro och specialvarianten kostar 40 euro. Skillnaden är att den sistnämnde har lite extrasaker som annorlunda skins och tillägg för Blizzards andra spel; exempelvis World of Warcraft, Diablo 3, Heroes of the Storm och fler.

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten. Daniel Haaf nås på [email protected]