Månadens spel: Trials of Mana

Trials of Mana har släppts i sin tredje, omarbetade version till PC, Playstation och Switch

Text:
Daniel Haaf

Axla hjälterollen och ta upp jakten på ondskans makter i en värld som står på ruinens kant. I Trials of Mana måste du och dina två följeslagare hindra åtta ondskefulla gudar – Benevodons – från att släppas lös i världen.

När du startar Trials of Mana får du välja din protagonist och två följeslagare från sex spelbara karaktärer. Alla spelbara karaktärer har sina unika egenskaper och spelets berättelse utspelar sig olika efter vilka karaktärer du har valt.

Trials of Mana är ett japanskt rollspel (JRPG) som släpptes 1995 under namnet Seiken Densetsu 3. Den nya versionen som släpptes 2020 har moderniserats med ny 3D-grafik, engelskt tal och ett omarbetad musik. En annan nyhet är att alla karaktärerna har fått nya klasser att ta del av.

Var kan jag köpa Trials Of Mana?

  • Stridssystemet och dialoger är trogna originalet
  • Moderniserad 3D-grafik och förbättrad musik
  • Välj mellan sex olika karaktärer
  • Stoppa åtta ondskefulla gudar från att bli lössläppta
  • En nyhet är att karaktärerna kan hoppa i strider
  • Stridssystemet är actionfokuserat och fartfyllt
  • Spela om flera gånger om du vill få alla karaktärers berättelser
  • Släpps den 24 april 2020 till PC, Switch & PS4

The Last of Us Part II & Iron Man VR fördröjs

Vi hade hoppats kunna tipsa om både The Last of Us Part II och Iron Man VR, men tyvärr har båda fördröjts på grund av den rådande krisen kring COVID-19. Båda spelen är exklusiva för Playstation 4 och tråkigt nog är det andra gången som båda spelen försenas.

Det är inte bara The Last of Us Part II och Iron Man VR som påverkas av coronakrisen. Även Xbox-spel som Minecraft Dungeons och Wasteland 3 är skjutna på framtiden av samma anledning.

Enligt spelutvecklaren Naughty Dog som står bakom The Last of Us-serien handlar det om problem med logistiken som gör att de inte vill släppa sitt storspel idag. De tror sig nämligen inte kunna leverera The Last of Us Part II till alla som vill ha spelet och väljer därför att vänta tills situationen har förbättrats.

Det nya lanseringsdatumet för The Last of Us Part II är den 19 juni 2020.

Nämnvärda spellanseringar

BioShock: The Collection till Nintendo Switch

BioShock: The Collection är ett spelpaket med tre klassiska speltitlar i BioShock-serien. Gör en djupdykning i dystopiska Rapture eller sikta mot molnen och flygande staden Columbia. Låt dig svepas med av tre separata berättelser där du är brickan i ett mycket större spel än du kanske anar. 

Call of Duty: Warzone

Call of Duty: Warzone är ett free-to-play av typen battle-royale med upp till 150 samtidiga spelare som kämpar mot varandra i två spellägen – Plunder och Battle Royale. Warzone ingår i populära spelserien Call of Duty men kräver inte att du köper något av de tidigare spelen för att köras.

Borderlands Legendary Collection till Nintendo Switch

Borderlands Legendary Collection slår ihop tre spel – Borderlands: Game of the Year Edition, Borderlands 2, och Borderlands: The Pre-Sequel – i samma paket. Kör själv eller tillsammans med kompisar för mer än 100 timmars helt hysteriskt roligt lirande med actionkomedi på högsta nivå.

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten. Daniel Haaf nås på [email protected]