Prisjakt

Månadens spel: Minecraft Dungeons

Så här har du aldrig spelat Minecraft förut

Text:
Daniel Haaf

I nya Minecraft Dungeons axlar du och dina vänner rollen som hjältar i ett nytt actionäventyr som inte liknar något du sett i Minecraft-världen tidigare.

Kämpa er genom nivå efter nivå med upp till fyra samtidiga spelare för att slutligen möta den onda Arch-Illager.

Minecraft Dungeons visas ur ett tredjeperspektiv likt Diablo-serien, men det finns inga speciella klasser. Istället kan du anpassa din karaktär och skapa din egen spelstil genom att välja bland de många föremål som finns i spelet.

Spelvärlden sträcker sig både ovan jord och nere i de djupaste av grottor. Utforska tempel, kämpa dig genom dimmiga skogar i månljus och möt alla monster du känner till från vanliga Minecraft.

Minecraft Dungeons kan skaffas i två versioner – Standard Edition och Hero Edition:

  • Minecraft Dungeons – Standard Edition
  • Minecraft Dungeons – Hero Edition

Det som skiljer de båda versionerna åt är att Hero Edition inkluderar två extra spelarskins, föremålet Hero Cape och en höna som husdjur i spelet. Hero Edition inkluderar även de två första DLC-tilläggen kostnadsfritt när de släpps.

Var kan jag skaffa Minecraft Dungeons?

  • Ett helt nytt och spännande sätt att spela Minecraft på
  • Upp till fyra samtidiga spelare på samma karta
  • Släpps i två varianter – Standard och Hero edition
  • Finns att spela på PC, Xbox, Playstation och Switch
  • Köp eller spela med Xbox Game Pass
  • Dungeon creeper-stil med drag från Diablo
  • Inga speciella klasser – din karaktär blir vad föremålen gör den till
  • Släpps den 26 maj 2020
Foto: Mojang Studios

Expansionerna till Minecraft Dungeons

Har du spelat Minecraft Dungeons och känner att du inte kommer längre i spelet? Då är det hög tid att prova någon av spelets expansioner. De utökra spelet med fler områden, nya föremål och tuffare varelser att besegra.

Jungle Awakens

Jungle Awakens är den första expansionen till Minecraft Dungeons. Här utökas spelet med en ny, tidigare outforskad och okänd ö med tropiskt klimat.

Spela en ny karta som heter Lower Temple, möt tuffare varelser med högre svårighetsnivåer och ta del av nya, kraftfullare föremål som gör dina karaktärer starkare än någonson.

Jungle Awakens släpptes till Minecraft Dungeons den 1 juli 2020 och är en kostnadsfri expansion för alla med Hero Edition. Läs mer om Jungle Awakens här.

Creeping Winter

Creeping Winter är så långt från den tidigare expansionen Jungle Awakens som det går att komma. Istället för ett varmt och tropiskt klimat ställs du nu mot bitande kyla i ett snötäckt landskap.

Expansionen gör Minecraft Dungeons större än tidigare och har en mängd nya funktioner att erbjuda. Bland annat Daily Trials där du och dina vänner kan testa era karaktärer mot extra tuffa motståndare.

Creeping Winter släpptes till Minecraft Dungeons den 8 september 2020 och är en kostnadsfri expansion för alla med Hero Edition. Läs mer om Creeping Winter här.

Howling Peaks

Den tredje och senaste expansionen heter Howling Peaks. Precis som de två tidigare expansionerna så bjuder den här på nya områden, fler föremål att samla på sig och givetvis nya varelser att stöta på.

Med Howling Peaks följer även 20 nya svårighetsnivåer att välja mellan för spelare som vill ha en extra tuff upplevelse. Den som vill testa sina förmågor mot en riktigt knepig motståndare kan se fram emot spelbossen Tempest Golem som är ny för expansionen.

Howling Peaks släpps i december och är en en kostnadsfri expansion för alla med Hero Edition.

Foto: Mojang Studios

Nämnvärda spellanseringar

Command & Conquer Remastered Collection – 5 juni

De klassiska spelen Command & Conquer och Red Alert har omarbetats med ny grafik, ett modernt gränssnitt och ett nytt flerspelarläge. Båda spelen har anpassats för moderna datorer och stöder nu upp till 4K-upplösning. Även musiken har förbättrats och du kan sömlöst växla mellan den nya och gamla grafiken när du vill. Den 5 juni kan du ta kontrollen över dina trupper på PC.

The Outer Worlds – 5 juni

The Outer Worlds är ett sci-fi RPG från skaparna av Fallout: New Vegas och Pillars of Eternity. Enklast förklarat är att spelet kan beskrivas som ett Fallout i rymden. Utveckla din karaktär med nya färdigheter, ta del av ändlösa diskussionsval med mängder av andra spelkaraktärer och skapa din egen väg för att nå slutmålet. The Outer Worlds finns sedan tidigare till PC, Xbox One och Playstation 4. Nu har spelet äntligen släppts till Switch.

The Last of Us Part 2 – 19 juni

Den efterlängtade uppföljaren till hyllade The Last of Us släpps den 19 juni. Spelet tar vid fem år efter händelserna i första spelet och 25 år efter att de första infekterade drabbade världen. I The Last of Us Part II ställs får vi åter igen följa huvudkaraktärerna Joel och Ellie från första spelet på en ny, spännande resa. Ta del av nya miljöer i en helt ny berättelse om hämnd och överlevnad i ett apokalyptiskt USA.

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten. Daniel Haaf nås på [email protected]