Månadens spel – Marvel’s Avengers

Bli en hjälte och rädda världen som en av Marvel's Avengers

Text:
Daniel Haaf

Publicerad:
1 oktober 2020

Har du någon gång drömt om att få spela som hjältarna i superhjältegruppen Avengers? Då ska du ta dig en titt på nya Avengers-spelet som släpptes den 4 september i år. Det är ett actionäventyr med alla dina favorithjältar och du kan välja att antingen spela dem själv eller uppleva berättelsen i ett flerspelarläge.

Berättelsen börjar fem år efter en tragisk händelse där många människor förlorade sina liv och Avengers blev anklagade för att vara anledningen. Hjältarna splittrades efter den dagen, men samlas för att ännu en gång rädda världen från ett stort hot.

Från början har du tillgång till Captain America, Iron Man, Hulken, Black Widow och Ms Marvel. Du kan byta utseende på alla spelbara karaktärer och under spelets gång kan deras färdigheter uppgraderas för att göra dem ännu kraftfullare. Spelet upplevs i tredjeperson vilket betyder att kameran är placerad snett bakom karaktärerna du spelar.

Var kan jag köpa Marvel’s Avengers?

Antal spelare: 1-4 spelare

Speltid: Cirka 20 timmar för huvudberättelse och sidouppdrag

Nerladdningsstorlek: Cirka 90 GB

System: Windows 10, Xbox One, Playstation 4

Varianter: Standard, Deluxe Edition, Collectors Edition

Svårighetsgrad: Valbar svårighetsgrad i fyra nivåer från Enkel till Brutal

Spelvärld: Semi-öppen med få valmöjligheter

Lanseringsdatum: 4 september 2020

  • Sex hjältar är tillgängliga direkt från start. Spelet får fler hjältar som uppdateringar efter lanseringen. Spider-Man är en av de kommande hjältarna, men superhjälten går bara att spela på Playstation 4 och Playstation 5.
  • Upp till fyra personer kan vara i samma spel samtidigt. Varje spelare kontrollerar en hjälte och kan själva välja hur denna ska se ut. Det finns flera olika utseenden och klädstilar att välja på till varje hjälte i Marvel’s Avengers.
  • Första nya hjälten som släpps efter spellanseringen är Hawkeye. Han får en helt ny, spännande berättelse som antingen kan spelas själv eller i samarbete med upp till fyra andra spelare.
  • Om du köper Marvel’s Avengers digitalt får du en gratis uppgradering till Playstation 5 respektive Xbox Series X när spelkonsolerna är släppta. Sparfiler överförs automatiskt och spelet stöder cross-play i samarbetsläget.
  • Marvel’s Avengers har så kallade "warzones" som spelare kan bemästra antingen själva eller i flerspelarläge. Dessa områden har flera uppdrag som kan upprepas hur många gånger som helst som en del av spelets huvudberättelse.
  • Om du vill testa dina förmågor till det yttersta och visa att du bemästrar hjältarna så kan du visa dig värdig i spelets "challenge rooms". I dessa rum möter du våg efter våg av fiender som du måste övervinna. Varje ny våg är svårare än den förra.
Vill du ha ett lite lättsammare Avengers-spel kan LEGO-varianten vara värd att prova. Foto: Traveller's Tales

LEGO: Marvel’s Avengers

Om du tycker att titeln Marvel’s Avengers känns avlägset bekant så har du inte fel. 2016 släpptes ett Lego-spel med samma namn, tre år efter Lego: Marvel Super Heroes som bygger på samma tema.

LEGO: Marvel’s Avengers har en helt annan berättelse än nya Marvel’s Avengers och spelstilen är så klart mycket annorlunda. Men om du tycker om Lego och vill ha en trevlig spelupplevelse, antingen själv eller i kooperativt läge på samma skärm, så får du många roliga timmar även med LEGO: Marvel’s Avengers.

Eftersom LEGO: Marvel’s Avengers har funnits på marknaden ett tag nu så går det att hitta spelet till riktigt lågt pris. Ibland under hundralappen, vilket är ett bra pris för den underhållning som spelet ger. Du kan spela LEGO: Marvel’s Avengers utan att ha kört något tidigare spel i LEGO-serien.

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten. Daniel Haaf nås på [email protected]