Hur vi jämför priser och visar resultaten

Vårt mål är att vara en komplett och objektiv pris- och produktjämförelsetjänst. Vi visar alla butiker och priser som vi känner till för varje produkt. Vi visar både butiker som betalar oss för den trafik vi skickar till dem (profilerade butiker) och butiker som inte betalar oss. Vi utesluter inga erbjudanden.

Hur priser visas

Vi visar alltid det lägsta priset överst, med resten av priserna sorterade i stigande ordning. Vi ger inte förtur till profilerade butiker i prislistan. För butiker som har samma pris för samma produkt sorteras listan enligt följande:

  1. Pris exklusive frakt
  2. Pris inklusive frakt
  3. Lagerstatus
  4. Butiksomdöme
  5. Antal butiksomdömen
  6. Antal produkter som butiken har det lägsta priset på

I andra listor eller på platser där endast ett pris visas för en produkt, visar vi alltid det lägsta priset enligt sorteringskriterierna ovan.

Priserna vi visar är exklusive frakt, om vi inte anger annat. Tänk på att butiker kan ta ut avgifter som vi inte visar, till exempel expeditionsavgifter, miljöavgifter och pant.

Hur butiker visas

Profilerade butiker visas med sin logotyp i våra prislistor. De har även en kort beskrivning, skriven av butiken själv. Profilerade butiker har en grön knapp som länkar till butiken, eller en länk som på annat sätt skiljer sig från de icke-profilerade butikernas länkar.

Icke-profilerade butiker saknar logotyp i våra prislistor. De har inte heller någon kort beskrivning. Icke-profilerade butiker kan ha mindre utmärkande länkar som leder till butiken eller sakna länkar helt.

Det finns inga andra skillnader på hur erbjudanden från profilerade och icke-profilerade butiker visas.

På platser där Prisjakt visar ett enda pris, med ytterligare information om butiken, visar vi profilerade butiker med logotyp medan vi visar icke-profilerade butiker med enbart text.

Profilerade butiker betalar en fast avgift för varje klick som omdirigeras till dem alternativt en liten andel av ordervärdet (om en order placerades efter omdirigeringen från Prisjakt). Prisjakt har antingen direktavtal med butikerna eller använder befintliga affilliate-nätverk.

Inga avgifter eller extra kostnader läggs till de produkter som anges på Prisjakt. De priser som anges på Prisjakt bör aldrig vara högre än om man besöker butiken direkt utan att omdirigeras från vår tjänst.

Butiker listade på Prisjakt

Vi strävar efter att lista alla nationella butiker som erbjuder produkter i någon av kategorierna som finns på Prisjakt.

Internationella butiker listas under en egen avdelning. Dessa butiker nämns på andra Prisjakt-webbplatser i andra länder och uppger att de levererar till Sverige. Här visas inte alltid ett fullständigt resultat.

Vi gör alltid vårt bästa för att hitta alla butiker på nätet själva, men om du äger eller känner till en butik som saknas hos oss, och som säljer produkter i kategorierna på Prisjakt, hör gärna av dig.

Prisuppdateringar

Prisjakts produktrelaterade information, inklusive pris och lagerstatus, uppdateras vanligtvis tre till fem gånger varje dag. Under vissa omständigheter kan informationen uppdateras oftare eller mer sällan. Vi tar emot produktrelaterad information från butikerna själva eller samlar ihop den genom automatisk webbskrapning. Vi försöker alltid få med varje enskild produkt som en butik listar i de produktkategorier som vi har, men i sällsynta fall lyckas vi inte. Butiken kan ha en struktur på sin sida som är svårhanterbar eller aktivt försöka blockera oss. I dessa sällsynta fall visar vi så mycket information vi kan medan vi jobbar vidare på att hitta en bättre lösning.

Profilerade butiker har möjlighet att meddela oss när de gör prisförändringar för att påskynda processen.

Trots Prisjakts ansträngningar att alltid visa rätt information om alla produkter, kommer informationen (detta gäller inte bara pris, utan även bilder, produktegenskaper, tillgänglighet och frakttid) från butikerna själva. Därför kan det, även om vi gör vårt yttersta, förekomma fel ibland. Kontrollera därför alltid butikens eget pris och beskrivning av produkten före ett slutligt köpbeslut.

Om du hittar någon felaktig information ber vi dig att använda feedback-knappen för att meddela oss.

Produktvarianter

Samma butik kan erbjuda en produkt i många olika varianter. Det kan röra sig om olika färger, språkversioner eller versioner där produkten levereras med olika tillbehör. För att undvika att prislistorna innehåller allt för mycket information kan produktvarianter visas genom att utöka listan. Alla produktvarianter från samma butik kommer dessutom att sorteras efter pris, från lägsta till högsta.

Ett undantag för produktvarianter är när produkten i något avseende inte är helt ny. Det kan vara använda produkter, produkter med skadad förpackning eller produkter som har använts som visningsobjekt. Dessa har sina egna platser i prislistan och kan även ha ett lägre pris än det lägsta priset vi anger för produkten. Det lägsta priset som vi visar för en viss produkt är alltid det lägsta priset där du som konsument kan vara säker på att få en helt ny produkt.