Halo Infinite för Xbox och PC

Master Chief är äntligen tillbaka! Efter sex års väntan får vi åter igen klä oss i rollen som Xbox-världens kanske tuffaste och mest ikoniska supersoldat.

Halo Infinite är seriens största spel hittils med en stor och öppen karta som är fri att utforskas. Det finns en hel mängd nya fordon och vapen att använda, grafiken har förbättrats och spelet är optimerat för både PC och Xbox Series X/S.

Halo Infinite har två spellägen du kan köra – kampanjen som kostar och ett helt kostnadsfritt flerspelarläge. Spelstudion 343 har stora ambitioner kring Halo Infinite och planerar att underhålla båda spellägena med förbättringar och nytt material under lång tid.

Kampanjen

Ta på dig rymdrustningen och ladda din MA40 AR – det är äntligen dags att ta sig an The Banished. Utbrytargruppen som lämnat The Covenant och som vi lärde känna i de tidigare spelen har tagit kontrollen över Zeta Halo-ringen, och det är upp till dig som Master Chief att ställa ordningen till rätta igen.

Räkna med att det inte blir någon enkel uppgift du har framför dig. Spelets antagonist är Escharum, en av ledarna som står bakom The Banished ledare Atriox från 2017 års Halo Wars 2. Escharum är inte bara stor och skräckinjagande till utseendet, han är även smart har hjälp av en grupp Spartan-jägare vars uppgift är att hitta och eliminera dig. Räkna med att han blir en värdig motståndare till Master Chief.

Tacksamt nog är du inte ensam i ditt sökande efter Escharum. Med på din resa har du en ny AI och hon får sällskap av flera andra, hjälpsamma karaktärer som stärker berättelsen i Halo Infinite.

Kampanjen i Halo Infinite är en av de största hittills med en utförlig berättelse och stora ytor att utforska.Spelet är inte en så kallad open-world, men du har inte heller de linjära banorna från de tidigare spelen. Istället är du friare än någonsin att se dig omkring och se vad världen har att erbjuda. Du kan välja att bara ta dig an huvuduppdragen eller göra de många sidouppdrag och småhändelser som dyker upp runt om i världen.

Alla huvudspelen i Halo-serien

 1. Halo: Combat Evolved (2001)
 2. Halo 2 (2004)
 3. Halo 3 (2007)
 4. Halo: Reach (2010)
 5. Halo 4 (2012)
 6. Halo 5: Guardians (2015)
 7. Halo Infinite (2021)

Här skaffar du Halo Infinite för PC och Xbox

Flerspelarläget

Det kostar några hundralappar att spela kampanjen, men du kan faktiskt prova delar av spelet helt gratis om du vill. Flerspelarläget är helt kostnadsfritt och fungerar med både Xbox och PC.

Att spela mot andra är ett utmärkt sätt att prova på kontrollerna och för att se hur väl spelet körs på datorn. En bra introduktion alltså innan du tar fram plånboken och köper kampanjen (eller betalar för Xbox Game Pass där spelet ingår). 

Flerspelarläget släpptes några veckor före kampanjen och underhålls regelbundet med nya säsonger som bjuder på olika utmaningar och spellägen. Det finns flera olika spellägen som Capture The Flag, Oddball, Slayer, Total Control, Strongholds och Stockpile. 

Varje spelläge har olika varianter som ger en extra twist på upplevelsen. I spelläget Oddball är det normalt två lag med fyra spelare i varje som gäller, men i variationen Free-for-All är det istället inga lag – bara en spelare kan ta hem vinsten!

Långsamma framsteg – om du inte köper ett Battle pass

När du kör flerspelarläget krävs inloggning på ett Microsoft-konto. Där sparas alla dina framsteg och så länge du använder samma konto så kan du växla mellan olika enheter utan att förlora allt du slitit för tidigare.

När du klarar uppdragen får du erfarenhetspoäng som i rätt mängd låser upp olika utseenden till din Spartan-karaktär.

Om du vill ha bonusmaterial och få det där extra så kan du köpa ett Battle Pass. Det är helt valbart och gör att du får fler utseenden lite snabbare än de som inte betalar för ett Battle Pass. Du kan även köpa separata utseenden till rustningen på din Spartan om du vill ha något specifikt, men tänk på att det snabbt blir en hög kostnad även för bara ett fåtal prylar i spelet.

CO-OP och kartredigerare släpps först 2022

Det saknas två stora delar av Halo Infinite just nu. Du kan varken spela kampanjen tillsammans med en vän i co-op-läge eller skapa dina egna flerspelarbanor i Forge-läget.

Spelstudion 343 Industries har sen tidigare meddelat att dessa är redo att släppas först under 2022. En tidig beräkning är att co-op släpps cirka tre månader efter spelets lansering i december, kartredigeraren väntas komma först sex månader efter lanseringen.

Spela Halo Infinite med Xbox Game Pass

Du kan faktiskt spela delar av Halo Infinite helt kostnadsfritt. Flerspelarläget är gratis att ladda ner och köra, men om du vill spela kampanjen så kostar det några hundralappar. Åtminstone om du köper spelet.

Eftersom Halo Infinite ingår i Xbox Game Pass är det möjligt att prenumerera på spelet om du hellre vill det. Kostnaden är från 99 kronor per månad och du kan skaffa en provmånad för bara en tia om du inte haft Xbox Game Pass tidigare.

Läs mer om Xbox Game Pass på Microsofts officiella webbsajt här.

Systemkraven för att spela på PC

Din dator måste klara minst de här kraven

 • Operativsystem: Windows 10 RS3 eller senare
 • Processor: AMD FX-8370 eller Intel i5-4440
 • RAM: 8 GB RAM
 • Grafikkort: AMD RX 570 eller Nvidia GTX 1050 Ti
 • DirectX: Version 12
 • Lagring: 50 GB ledigt utrymme

Men rekommenderat är att datorn klarar det här

 • Operativsystem: Windows 10 19H2 eller senare
 • Processor: AMD Ryzen 7 3700X eller Intel i7-9700k
 • RAM: 16 GB RAM
 • Grafikkort: Radeon RX 5700 XT eller Nvidia RTX 2070
 • DirectX: Version 12
 • Lagring: 50 GB ledigt utrymme

Text:
Daniel Haaf

Publicerad:
25 november 2021

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten.

Läs mer

Call of Duty: Vanguard

Axla rollen som specialsoldat i nya Call of Duty: Vanguard. Kämpa dig genom andra världskrigets ikoniska slagplatser och störta SS-ledaren Heinrich Freisinger för ett slut på kriget. Eller slåss mot zombier med dina vänner – valet är ditt.

Läs mer om Call of Duty: Vanguard här

Far Cry 6

Större, snyggare och våldsammare än något annat spel i Far Cry-serien. Nya Far Cry 6 finns att spela på PC, Xbox, Playstation och Stadia från den 7 oktober 2021. Axla rollen som guerilla och stå emot diktatorn Castillos styrkor tillsammans med dina vänner. Stå emot, slå tillbaka och rädda ön Yara med dess invånare.

Läs mer om Far Cry 6 här