Diablo II: Resurrected är här

Spelade du Diablo II för 21 år sedan? Är du redo för en ordentligt nostalgitripp? Då ska du kavla upp skjortärmarna och göra dig redo – här är nya Diablo II: Resurrected

Diablo II: Resurrected är en ny och omarbetad version av originalspelet från 2000. Activision Blizzard har förbättrat alla delar i både huvudspelet och expansionen Lord of Destruction.

Bland de många förbättringarna hittar vi nyheter som ett utökat föremålsförråd, stöd för handkontroller och automatisk upplockning av guld från marken.

Mest påtagligt är kanske de grafiska förbättringarna i spelet. Diablo II: Resurrected stöder upp till 4K-upplösning med helt ny grafik som har fler detaljer och bättre ljussättning. Även ljudet har uppgraderats med nyinspelade ljud och stöd för surround i 7.1-uppsättning.

Diablo II: Resurrection fungerar på PC och konsol

Diablo II: Resurrection släpps till både PC och spelkonsol. Konsolerna som stöds är Xbox Serie X/S, Xbox One-serien, Playstation 5, Playstation 4 samt Switch. Om du vill spela på PC och ändå använda handkontroll så går det utmärkt så länge du har en Xbox-kontroll tillgänglig.

Diablo Prime Evil Collection

Du kan köpa Diablo II: Resurrection helt för sig själv eller i ett paket med Diablo III. Väljer du att bara skaffa Diablo II: Resurrection till PC så kostar spelet 39,99 euro. Vill du ha specialpaketet med Diablo III så heter det Diablo Prime Evil Collection och kostar 59,99 euro.

I Diablo Prime Evil Collection ingår följande:

  • Diablo II: Resurrected
  • Expansionspaketet Lord of Destruction
  • Diablo III
  • Expansionpaketen Reaper of Souls och Rise of the Necromancer

I specialpaketet får du även kompanjonsfiguren Mephisto till till Diablo III och vingarna "Hatred's Grasp" som är en visuell effekt till din karaktär i spelet.

Stöd för sparade framsteg på alla plattformar

Dina sparfiler i Diablo II: Resurrected fungerar på alla plattformar där spelet finns. Du kan exempelvis skapa och spela dina karaktärer på PC, och sedan fortsätta där du slutade på en Xbox, Playstation eller Switch. Tänk bara på att du måste köpa spelet till alla plattformar där du vill spela och dessutom använda samma Battle.net-konto.

Diablo II: Resurrected har inte stöd för TCP/IP

En förändring det inte pratats speciellt mycket om är att Diablo II: Resurrected inte stöder lokala lan över TCP/IP. Det betyder att det inte längre går att kringgå Battle.net och spela utan internetanslutning.

Activision Blizzard lovade tidigare att TCP/IP-stödet skulle behållas, men efter den första testversionen avslöjades att så alltså inte bli fallet. Beslutet att ta bort TCP/IP påverkar både kallade "speedrunners" och även användandet av moddar.

Anledningen till beslutet är att Activision Blizzard hittat säkerhetsrisker, men vilka de är har spelstudion valt att inte avslöja.

Tips: Vill du få lite nostalgikänsla även om du inte spelar Diablo II: Resurrected? Här är en video med två timmar musik från originalspelet.

Text: 
Daniel Haaf

Publicerad:
8 september 2021

Uppdaterad:
12 september 2021

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten.

Foto: david, Adobe Stock

Tänk på det här när du köper grafikkort

Du behöver inte ett speciellt kraftfullt grafikkort för att spela Diablo II: Resurrected. Men om du ändå är på jakt efter ett nytt grafikkort så har vi en riktigt bra tipsartikel just för dig. Vi har pratat med Joel Oscarsson från NordicHardware för att ta reda på vilka grafikkort som är mest prisvärda att köpa. Dessutom tipsar han om många andra, spännande saker som du vill veta inför valet.

Läs mer om hur du väljer rätt grafikkort till speldatorn här.