Vattenkokare

1 055 produkter

Sortera efter:

Vattenkokare

Vattenkokare kokar upp vattnet snabbare än en kastrull. Modeller med valbar temperatur ger perfekt temperatur varje gång. Automatisk avstängning gör att du inte torrkokar om vattnet tar slut och modeller med vattenfilter tar bort kalkavlagringar i vattnet. Snabbkokningsfunktion ger dig varmt vatten extra snabbt när du bara behöver till några få koppar.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om vattenkokare

Välj en vattenkokare med ställbar värme så får du alltid perfekt temperatur till nudelvattnet, teet och vällingen. Se till att välja en modell med tillräcklig volym för ditt behov och se till att utsidan inte blir varm. Testa gärna att hålla i vattenkokaren i butik innan du slår till, då får du en känsla av storlek och vikt utan vatten. Är den bekväm?

Om du bara ska ha en mindre mängd uppvärmt vatten så är vattenkokaren energisnålare och snabbare än den traditionella spisen med gjutjärnsplattor. Har du istället en induktionshäll så är förbrukningen ungefär likvärdig.

Det beror på vad just du behöver i en vattenkokare. Vår köksexpert har tidigare utnämnt Brewista Artisan 1L till den bästa vattenkokaren, följt av Fellow Stagg EKG 0,9L och Wilfa WSDK-2000 1,25L. Alla tre är toppenmodeller, men Brewista Artisan utnämns som "I särklass bäst och snyggast".

Den sladdlösa vattenkokaren fungerar nära identiskt med den gamla, sladdanslutna varianten. Det enda som skiljer dem åt är att sladden sitter i en basplatta istället för själva vattenkokaren. När vattenkokaren används så färdas elektrisk energi genom värmeelementen som blir varma genom elektrisk resistens och hettar upp vattnet.

Fyll vattenkokaren med önskad mängd vatten. Placera den på basplattan om det är en trådlösa modell, annars bara anslut strömsladden. Välj önskad temperatur om du har en vattenkokare som stöder det. Sätt på vattenkokaren. När rätt temperatur är nådd bör den slå av sig om du har en nyare modell, annars får du själv koppla ifrån den.

Häll 1 deciliter ättika (eller 2 deciliter ättiksprit) och 3 glas vatten i vattenkokaren. Koka upp vattnet. Stäng av vattenkokaren och fyll på så att du når maxgränsen. Koka upp vattnet igen. Häll ur vattnet och skölj ur behållaren ordentligt. Du kan behöva använda vattenkokaren några gånger för att bli av med eventuella rester från ättikan. Du kan även köpa speciella avkalkningstabletter för vattenkokare och kaffebryggare, de ger samma effekt.