Torktumlare

534 produkter

Sortera efter:

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om torktumlare

Kondenstumlare samlar utvunnet vatten i en behållare som töms automatiskt eller manuellt. Frånluftstumlare ansluts till hemmets ventilationssystem och torktumlare med vattenpump avfuktar och återanvänder värmen för att minska energiförbrukningen.

Det beror på hur ditt hem är byggt. Det generellt bästa valet är torktumlare med värmepump för dig som kan ha det. Kan du ansluta torktumlare till ventilationssystemet så är en frånluftstumlare ett bra val, och i sista hand är det kondenstumlare som gäller. Den fungerar i alla hushåll.

Det beror på vilken modell du använder, hur mycket tvätt du torkar per omgång och hur ofta den används. Vår beräkning visar att den genomsnittliga elförbrukningen för torktumlare med bra energimärkning är 183 kWh och 440 kWh för de med dålig energimärkning. För elprisområde 4 i augusti 2022 var alltså årskostnaden ungefär 926 kronor till 2 228 kronor beroende på modell.

Vilken typ av tumlare som du kan använda i fastigheten, hur stor den ska vara rent fysiskt och hur mycket tvätt den kan torka. Väljer du en torktumlare med sensor istället för timer så får du ett mer korrekt torkresultat. En smart modell med kompanjon-app kostar lite mer, men du får full kontroll över hela torkprocessen direkt i mobilen. En torktumlare med ånga fräschar upp kläderna åt dig.

Torktumlare sliter visserligen på dina kläder, men det största slitaget kommer från användning av kläderna och när du tvättar dem. Kör aldrig akryl och viskos i torktumlaren. Undvik att torka kläderna helt torrar då det sliter extra mycket på fibrerna. Ett tips är att välja en torktumlare som känner av fuktigheten i kläderna och slutar tumla innan de är helt torra.