Prisjakt
Annons

Graviditetstest

87 produkter

Sortera efter:

Graviditetstest

Graviditetstest mäter mängden graviditetshormon i ditt urin och indikerar om du är gravid. Här väljer du om testet utförs med en digital mätare, sticka eller stav. Du kan även välja hur många graviditetstest som följer med i förpackningen. Alla varianter har hög tillförlitlighet, men det är viktigt att du läser instruktionerna för att resultatet ska stämma.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om graviditetstest

Normalt kan du göra ett graviditetstest redan första dagen som mensen är utebliven. Det finns olika sorters tester som varierar i känslighetsgrad. Vissa test kan användas redan innan mensen har uteblivit. Kolla vad som gäller för just testet du väljer.

Testen är mycket säkra så länge du följer instruktionerna. Ett graviditetstest som tydligt visar positivt svar ska ses som korrekt. Det är en låg sannolikhet att testet visar felaktigt svar.

Vissa, extra känsliga graviditetstest kan användas readan sex-sju dagar innan du ska ha din mens. Testen kan mäta mycket låga hormonhalter och fungerar under dygnets alla timmar. Tänk på att helst mäta på morgonen då hCG-koncentrationen är som högst då.

Kroppen har högst koncentration av hCG-hormonet på morgonen. För bäst och säkrast resultat bör du därför testa dig så tidigt som möjligt under morgontimmarna.