Andra "Börshajen" Farhads bästa tips inför Black Friday

Investeringsprofilen Andra Farhad, som precis släppt sin första bok "Haja Börsen", ger oss sina bästa tips inför årets största rea. Så här gör hon för att ta bättre beslut när priserna lyser röda i butikerna.

Andra Farhad, ekonomiprofil och vd för Börshajen. Foto: Daniela Spirosk

Black Week är runt hörnet och redan nu börjar Andra Farhad förbereda sina inköp. Årets mest intensiva shoppingvecka kan bli väldigt kostsam om du inte är förberedd.

– Jag planerar mina inköp i tid och skriver en lista på saker jag ska köpa. På så sätt är jag förberedd och har en plan och slipper spontanhandla. Sen jämför jag priset på Prisjakt, jag kollar alltid där först oavsett om jag köper sneakers, skönhetsprodukter, julklappar eller något till min nya lägenhet, säger Andra Farhad. 

Det är ju inte alltid det är billigare att handla under Black Week. För att hålla koll på prisbilden och vad som är ett bra pris använder sig Andra av prishistorik och bevakningar.

– Genom prishistoriken som Prisjakt visar på varje produkt ser jag när jag ska handla och när jag inte ska handla. Då kan jag till exempel hålla koll på när under året en produkt varit billigast och dyrast. 

Prisjakts prisbevakning är ett annat verktyg hon använder flitigt.

– Jag prisbevakar alltid produkter jag vill ha men inte behöver direkt. Till exempel torrschampo, deodorant, hygienartiklar och annat som finns i badrumsskåpet. Just nu bevakar jag även saker jag behöver till min renovering, som badrumsinredning. Då får jag ett mail när priset sjunker och kan köpa produkterna till ett lägre pris, säger Andra Farhad.

Andra Farhad, Börshajen

  • Andra Farhad är entreprenören som gav sig in på börsen som 15-åring och kunde kalla sig miljonär vid 21. Numera pratar hon ofta och gärna om privatekonomi och sparande, bland annat i Nyhetsmorgon på TV4. Hon är också vd på Börshajen Sverige AB som driver Sveriges största kostnadsfria utbildningsplattform för sparande och investeringar.
  • Andra Farhad har listats bland Sveriges 101 supertalanger, näringslivets 150 superkommunikatörer och Sveriges mest lovade unga företagare. Hon blev en av Sveriges mäktigaste unga 2019, utnämndes till Årets svensk 2019 av tidningen Fokus och har även mottagit kompassrosen från kungen.
  • Just nu är hon aktuell som författare till nya boken "Haja börsen", en enkel guide där du lär dig allt du behöver för att börja investera på börsen.
  • På Instagram kan du följa Andra på @andrafarhad

Andra Farhads bästa tips inför Black Week

  1. Gör en stor utrensning hemma. Gå igenom allt du har så du inte råkar köpa mer av samma sak. Sälj och skänk sådant du inte använder.
  2. Planerar dina inköp i tid för att undvika spontanköp. Skriv en lista på saker du vill köpa till dig själv, vänner och familj– du kan spara pengar om du gör dina julklappsköp på rean.
  3. Handla online via Prisjakt för att enkelt och snabbt jämföra priser på samma vara hos olika butiker – och klicka hem varan till lägsta pris.
  4. Ta inte för givet att något är billigt under Black Week. Använd Prisjakts prishistorik för att se när du ska handla och när du inte ska handla. I produktens prishistorik ser du när varan varit billigast respektive dyrast under året. 
  5. Prisbevaka alltid produkter du vill ha men inte behöver nu direkt, till exempel smink och hygienartiklar. När du bevakar en produkt skickar Prisjakt ett mejl när priset sänks – så du kan köpa produkten billigare. 

Publicerad:
11 november 2021

Det här innehållet är skapat av Prisjakts marknadsavdelning.

Läs mer

Priserna på populära prylar smyghöjs inför Black Friday

Priset på var tionde pryl i våra populäraste kategorier smyghöjs och bara för att sänkas kort före Black Friday. Med våra smarta verktyg kan du avslöja fejk-reorna.

Läs mer

Allt du behöver veta inför Black Friday

Planera dina inköp och slå till när priset är rätt. Behöver du lite tips och inspiration? Här har vi samlat allt du behöver veta – inklusive de bästa erbjudandena under Black Friday.

Läs mer