Prisjakt

Beats Solo 4 & Solo Buds – nya trådlösa hörlurar från Apple

Författarprofilens avatar

Daniel Haaf

Kategorispecialist

Uppdaterad: 01 maj 2024

Apple har släppt två nya hörlurar – Solo 4 och Solo Buds – under varumärket Beats by Dre. De nya hörlurarna har en förbättrad, aukustisk arkitektur och släpps inför sommaren 2024.

Beats Solo 4

Beats Solo 4

Bild: Apple

Beats Solo 4

Beats Solo 4 är senaste generationens hörlurar i Solo-serien från Apple. Hörlurarna kan användas med rumsligt ljud, har lång batteritid och fungerar med både iPhones och Android-telefoner.

Priset är strax under 3 000 kronor och för det får du omarbetat kåpor som är bekvämare mot öronen, en helt ny aukustisk design, ljuduppspelning via både USB-C och hörlurskontakten, samt att hörlurarna fungerar även när batteriet är helt slut.

Vad du däremot inte får är brusreduceringen eller en vattentålig design. Om det är viktigt för din upplevelse bör du kolla vidare efter andra hörlursmodeller.

Det inbyggda ljudchippet från Beats ger snabb anslutning till både iPhone och Android. Bara håll hörlurarna nära din mobiltelefon och voilá - de ansluts med bara ett tryck på skärmen. Respektive Hitta-nätverk för borttappade prylar stöds också på båda plattformarna.

Beats logotyp på sidan av kåporna fungerar som en snabbknapp som du kan konfigurera med den tillhörande mobilappen. Ovanför och under knappen sitter touchknappar för att styra volymen.

Vikten är låga 217 gram. Som jämförelse väger Apple AirPods Max hela 385 gram och Sony WH-1000XM5 väger bara något mer med 249 gram.

Så bra är Beats Solo 4

Hur bra är egentligen Beats Solo 4? Många recensioner ser ut att luta åt ett högt betyg.

Bland de positiva egenskaperna som lyfts fram hittar vi lång batteritid, bra stöd för olika plattformar, utmärkt passform med bekväma öronkåpor samt stödet för såväl bluetooth som USB-C och 3.5mm-ljudkontakt för musikuppspelning.

På den negativa sidan lyfter recensionerna fram den jämförelsevis höga prislappen, faktumet att hörlurarna inte har aktiv brusreducering och bristen IP-klassificering. Eller någon form av vatten- och svettålighet överhuvudtaget egentligen.

Minst en recension pekar också på att det inte finns närhetssensorer som gör att uppspelningen pausas när hörlurarna tas av från huvudet.

De tre färgerna för Beats Solo 4

Tre färger: matt svart, skifferblå och molnrosa

Bild: Apple

Egenskaper

 • Upp till 50 timmars batteritid
 • Trådlös uppspelning med Bluetooth (BT 5.3)
 • Uppspelning via sladd med USB-C och 3.5mm-hörlurskontakt
 • Stöd för rumsligt ljud
 • Öronkåpor med memoryfoam
 • Stöd för iOS och Android
 • Väger 217 gram och har måtten (BxHxL) 158 x 68 x 177 millimeter
 • Volymreglage och multifunktionsknapp på öronkåporna
 • Finns i färgerna matt svart, skifferblå och molnrosa

Ingår i lådan

 • Beats Solo 4-hörlurar
 • Fodral
 • Usb-c- till usb-c-kabel för laddning och ljud
 • 3,5 mm analog ljudkabel
 • Snabbstartsguide
 • Garantikort

Observera att det inte ingår en strömadapter. Om du saknar en sådan behöver det köpas till. Du måste inte registrera hörlurarna för att använda dem, men vissa funktioner från Apple kräver att du använder ett Apple ID.

Beats Solo Buds

Beats Solo Buds

Bild: Apple

Beats Solo Buds

Samtidigt med Beats Solo 4 lanserades även nya in-ear-lurar.

Hörlurarna heter Solo Buds och de har det minsta laddningsetuit någonsin för en modell från varumärket Beats by Dre.

Precis som Solo 4-modellen har Solo Buds en specialdesignad, aukustisk arkitektur. Designen på lurarna är anpassad för optimal passform i öronen och högtalarelementen är speciellt gjorda för att minimera risken för mikrodistortion.

Upp till 18 timmars batteritid får du med hörlurarna i kombination med laddningsetuit. Du laddar lurarna i etuit via USB-C och fem minuters snabbladdning ger cirka 60 minuters musiklyssnande.

Fyra storlekar med öronplupparna ingår (XS, S, M och L). Däremot ingår varken laddningskabel eller strömadapter.

Vikten är 5,7 gram per hörlur och 22 gram för laddningsetuit. Det är något mer än AirPods Pro 2 som väger 5,3 gram per lur, däremot är laddningsetuit för den dyrare syskonmodellen mycket tyngre med 50,8 gram.