Apple har presenterat nya smartklockor och surfplattor

Apple Watch Series 6, Watch SE, iPad Air och iPad 8th Generation

Text:
Daniel Haaf

Publicerad:
15 september 2020
(uppdaterad 16 september 2020)

Apple har presenterat fyra nya prylar under sitt september-evenemang "Time Flies". Det är två nya Apple Watch-modeller, en uppgraderad iPad Air och iPad 8th Gen.

Normalt brukar vi få se nya generationens iPhone-modeller vid den här tiden på året. Men den lanseringen har skjutits på framtiden på grund av den rådande pandemin. Idag vet vi inte när iPhone 12-serien kan presenteras.

Tills ett datum är spikat åt iPhone 12-evenemanget får vi fyra andra spännande produkter från Apple. Här kan du läsa mer om vad Apple har presenterat.

Apple Watch Series 6. Foto: Apple

Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6 är nya generationens smartklocka med kraftfullare processor, ljusstarkare skärm och nya sensorer för bland annat mätning av syremättnaden i blodet. Watch Series 6 släpps med watchOS 7 direkt ur lådan och har en uppskattad batteritid till 18 timmar, vilket är identisk med Watch Series 5. Batteriet laddas från noll till hundra procent på bara 90 minuter. Watch Series 6 är den första smartklockan från Apple som släpps i en (PRODUCT)RED-variant där delar av intäkterna går till forskningen kring aids/hiv.

Läs mer om nya smartklockan i vår artikel 10 bra saker att veta om Watch Series 6.

Apple Watch SE. Foto: Apple

Apple Watch SE

Apple Watch SE är den officiella efterföljaren till tre år gamla Watch Series 3. Den nya modellen behåller samma design, har samma skärm som Watch Series 6 och har mycket högre prestanda än sin föregångare. Watch SE kan använda alla befintliga armband till Watch-serien och har watchOS 7 förinstallerad direkt ur lådan. Även om Watch SE är en efterföljare till Watch Series 3 så behåller Apple den senare på marknaden som sitt billigaste alternativ.

Bra att veta: Under Apples presentation avslöjades att iOS 14, iPadOS 14, tvOS 14 och watchOS 7 släpps den 16 september. Uppdateringarna är som vanligt helt kostnadsfria. Har du en kompatibel iPhone, iPad, Apple TV eller Watch-modell får du snart en avisering om att uppdateringen är redo att installeras. Även AirPods och AirPods Pro uppdateras med ny mjukvara som gör dem redo för iOS 14 och iPadOS 14.

iPad Air 2020. Foto: Apple

iPad Air

Nya iPad Air har en ny, omarbetad design som påminner mer om modellerna i iPad Pro-serien än någon tidigare Air-modell. Den nya modellen har en stor 10,9-tumsskärm med True Tone-stöd, 40 procent högre prestanda än föregående iPad Air-modell och använder USB-C för att ladda batteriet. Nya iPad Air använder samma 12-megapixelkamera med videostabilisering som iPad Pro har och stöder både senaste generationens Apple Pencil samt Magic Keyboard.

iPad 8th Gen. Foto: Apple

iPad 8th Generation

Åttonde generationens iPad har en 10.2-tumsskärm och har samma A12-processor som sitter i 2019 års iPad Air. Det här är första gången som Apple bäddar in "Neural Engine"-funktionalitet i en instegsmodell. Den nya modellen har exakt samma mått som föregående modell, så alla befintliga skärmskydd och skal kan användas utan problem. Nya iPad kan använda första generationens Apple Pencil, däremot inte andra generationens som släpptes 2018.

Apple One. Foto: Apple

Apple One

Apple One är en prenumeration som samlar sex av Apples tjänster. Till en fast månadskostnad får du iCloud, Music, TV Plus, Arcade, News Plus och nya Fitness Plus. En prenumeration kan delas inom familjen med upp till fem personer och det finns tre nivåer att välja mellan. Den enklaste nivån har Music, TV Plus, Arcade och iCloud-utrymme. Mellannivån har samma tjänster men ökar lagringsutrymmet på iCloud. Och den högsta nivån inkluderar även News Plus och Fitness Plus. Läs mer om Apple One på den officiella nyhetssidan här.

Här kan du se Apples evenemang i efterhand

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten. Daniel Haaf nås på [email protected]