Prisjakt

Här är alla vinnare i tävlingen Årets butik 2023

Prisjakts användare har utsett Spel & Sånt till Årets butik 2023! Instabox blev Årets fraktbolag och expertjuryn har tilldelat Naturkompaniet hållbarhetspriset Årets medvetna butik.

Prisjakts Årets butik är Sveriges största butikstävling sett till antalet konsumenter som röstar, vilket sker genom att skriva butiksomdömen. Mer än 46 000 omdömen har lämnats under året och nu står det klart att Spel & Sånt vinner huvudpriset Årets butik 2023. Butiken vann även priset i kategorin Spel & konsoler.

– Det krävs dedikerat arbete för att bli Årets butik, du behöver hålla världsklass i alla avseenden och på den punkten briljerar Spel & Sånt. Kundservice handlar om mer än snabba leveranser, du måste kunna förutse varje behov konsumenten kan ha för att ständigt ge en kundupplevelse på toppnivå. Med flera utmärkelser genom åren, bland annat segern i Årets butik även 2020, visar Spel & Sånt gång på gång att de verkligen kan sin sak, säger Peter Greberg, vd på Prisjakt. 

Konkurrensen i Årets butik är stenhård och marginalerna små, därför vill Prisjakt även lyfta fram silver- och bronsmedaljörerna. På andra plats hamnar fjolårsvinnaren Inet medan tredjeplatsen går till Hembiobutiken. Nya kategorivinnare i år är Spel & Sånt (Spel & konsoler), Delitea (Kök & hushåll), Proffsmagasinet (Bygg & trädgård), Intersport (Sport & fritid), Timarco (Skor, kläder & accessoarer) och Gunnar Olsson Foto (Foto & video). Tre nya butikskategorier finns dessutom i år, vilka SethAndSally (Skönhet), Hylte Jakt & Lantman (Friluftsliv) och Apotea (Hälsa) vinner. Däck 365, Hembiobutiken, BabyV och Beyond time lyckas med bedriften att försvara sina vinster från förra året.

Vad är den gemensamma framgångsfaktorn för alla vinnare i Årets butik?
– Kundrelationen är a och o. Naturligtvis behöver butiken leverera på många punkter, som sortiment, priser, betal- och fraktalternativ, men utan ett uttalat kundfokus når du inte hela vägen. Kunden måste känna att den är butikens högsta prioritet. Till exempel är det jätteviktigt att följa upp och svara på kundomdömen, det visar att du är engagerad. Den goda kundrelationen är verkligen helt avgörande, det ser vi tydligt i den här tävlingen varje år, säger Peter Greberg.

Alla vinnare i Årets butik 2023


Foto: Mia Lewell

Spel & Sånt – Årets butik 2023

– Det finns inget pris jag skulle vilja byta ut det här mot. Det är det absolut viktigaste i vår bransch, det ger så otroligt mycket förtroende hos kunderna, säger en glädjestrålande Peter Kauffmann, grundare och ägare av Spel & Sånt.

Läs mer om årets vinnare här.

Foto: Amanda Vilgotsson

Instabox – Årets fraktbolag 2023

– Helt underbart! Vi skapades med konsumenten i fokus, och att få ett sånt här betyg ger credd till vart vi är på väg, säger Sophus Broberg, Chief Commercial Officer på Instabox, om vinsten.

Läs mer om vinnaren här.

Foto: Jenny Thörnberg

Naturkompaniet – Årets medvetna butik 2023

– Det känns såklart jättebra och jätteroligt! Vi är alla stolta och glada över att Prisjakt uppmärksammar vårt arbete. Det är ett bevis på att vi ligger i framkant och att vi är väldigt medvetna, både i det vi har gjort, det vi gör och det vi tänker att vi ska göra. Det är ett fint kvitto på att vi är ledande inom det här, säger Sofie Saberski, Head of Marketing på Naturkompaniet.

Läs mer om vinnaren här.

Publicerad: 14 december 2023