8 smarta prylar som gör hemmakontoret bättre

Det behöver inte vara svårt eller dyrt att göra kontoret trevligare

Text:
Daniel Haaf

Arbetar du hemifrån och tycker att ditt hemmakontor är oinspirerande? Det är viktigt att ha både en trevlig och praktisk arbetsmiljö för att hålla kreativiteten på topp. Därför har vi listat åtta bra prylar som gör ditt hemmakontor bättre.

Skapa en mysigare miljö med smarta lampor som kan byta färg. Foto: Philips

1. Bättre belysning med smarta lampor

Lys upp tillvaron med smarta lampor som du kan styra med mobiltelefonen, via rörelsedetektor eller direkt från datorn. Med lampor som kan byta färg och temperatur är det lättare att skapa en behaglig stämning i rummet. Det minskar även ansträngningen för dina ögon om du sitter länge vid datorn.

Här hittar du alla smarta lampor på Prisjakt.

2. Supersnabbt wifi med modern mesh-router

Låt inte ett dåligt wifi påverka din kreativitet när du arbetar hemifrån. Med en modern mesh-router får du stabilare internetanslutning och hög hastighet i hemmets alla rum. Lägg till en eller flera satelliter för längre räckvidd om du har ett stort hem. Väljer du en modell med wifi 6 får du högre hastighet och ett framtidssäkert hemnätverk.

Här hittar du alla mesh-routrar på Prisjakt.

Tips: Så väljer du rätt wifi-router till hemmet

Om du har en äldre wifi-router hemma kan det vara bra att uppgradera med en nyare och bättre modell. En modern wifi-router med wifi 6 ger högre hastighet och bättre stabilitet i hemnätverket. Och det är inte speciellt svårt att välja rätt.

I vår artikel Bästa wifi-routern – så väljer du rätt hjälper vid dig att hitta den modell som passar dig bäst.

Välljudande högtalare är ett bra komplement till kontoret. Foto: ivan, Adobe Stock

3. Trådlöst tangentbord och datormus för alla dina prylar

Tangentbord som stöder snabbväxling mellan olika enheter gör det enklare att byta mellan arbetsdatorn, speldatorn och surfplattan. Du behöver inte krypa under skrivbordet för att flytta usb-sladdar och utan sladdar får du en trevligare arbetsmiljö. Ett tips är att välja en modell som fungerar med både Windows och Mac om du ofta använder båda. Komplettera med en datormus som också har snabbväxling för ännu smidigare användning.

Här hittar du alla trådlösa tangentbord och datormöss på Prisjakt.

4. Välljudande högtalare till datorn och mobilen

Med ett par välljudande högtalare för datorn får du en mycket trevligare musikupplevelse. Det finns utmärkta högtalare som både ansluts med sladd och trådlöst. Ett tips är att välja en modell som även fungerar med din mobiltelefon eller surfplatta så att du snabbt kan växla mellan flera enheter. Har du inte plats med högtalare kan ett par hörlurar vara ett bättre val.

Här hittar du alla datorhögtalare på Prisjakt.

5. Sitt skönare med en gamingstol till skrivbordet

Med en ordentlig kontors- eller gamingstol sitter du bättre vid skrivbordet. När stolen är anpassad för många timmars sittande är det lättare att få en bra hållning på kroppen. Det gör att kroppen avlastas och du undviker problem med rygg, axlar och nacke. En bra stol har ett ordentligt stöd för både svanken och nacken, och har stabila armstöd som avlastar armarna. Komplettera med ett höj- och sänkbart bord så kan du stå upp när det behövs.

Här hittar du alla gamingstolar på Prisjakt.

En smart skärm visar dina favoritbilder, spelar videor och visar väder. Foto: Jacky, Adobe Stock

6. Röststyrning med en smart skärm

En smart skärm på skrivbordet är både snygg och praktisk. Du kan visa fotografier från din mobiltelefon, röststyra smarta hemprylar och se vädret. Eller varför inte sätta kolla på videor, sätta timers för matlagningen och se vad som kommer härnäst i kalendern. Smarta skärmar är ett utmärkt komplement oavsett om du vill ha den på skrivbordet, i köket, på tv-bänken eller på nattduksbordet.

Två populära smarta skärmar är Google Nest Hub och Lenovo Smart Clock.

7. Usb-hubb för alla dina prylar och tillbehör

Om du har en modern bärbar dator vet du hur få portar de har till olika tillbehör. I många fall saknas vanliga usb-portar, ethernetport för nätverkskabel och minneskortsläsare. Med en bra usb-hubb får du alla portar du behöver, oavsett om du arbetar hemifrån eller på resande fot. Se bara till att välja en modell som motsvarar dina behov och har rätt anslutning för din dator. Om du behöver använda flera usb-prylar till flera datorer kan du behöva en usb-switch istället.

Här hittar du alla usb-hubbar på Prisjakt.

8. Arbeta smartare med höj- och sänkbart bord

Med ett höj- och sänkbart bord är det lättare att hitta den perfekta arbetsställningen. Du får bättre kroppshållning och minskar belastningen på rygg och axlar. Har du inte provat att arbeta stående så är det hög tid – och det behöver inte kosta skjortan. Du kan välja mellan elektriska höj- och sänkbara bord, och manuella om du vill spara lite pengar.

Här hittar du alla höj- och sänkbara bord på Prisjakt.

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten. Daniel Haaf nås på [email protected]