Prisjakt

B4kken

Medlem sen 2014-01-01
16
Bidrag
17
Hjälpsamröster
IKEA
Dålig
(329)
B
B4kken
16 omdömen
Bra5 månader sedan

Jag blev faktiskt förvånad över hur bra IKEA sköter sin webbutik. Inte bara skickas paketen inom rimlig tid, dock med fraktkostnad, men de kommer också snabbt fram. Totalt sett blir det pluspoäng för kundtjänsten som över chatten hjälpte mig och skickade en ny produkt trots att det tog mig en vecka att ta kontakt om att lampan levererades trasig. Här handlar jag alltid när jag behöver lite billigare smarta lampor.

Amazon.se
OK
(500+)
B
B4kken
16 omdömen
Bra5 månader sedan

Man kan tycka mycket om den stora USA-jätten som kommer och äter upp vårt lilla Sverige, men om det är något Amazon kan så är det att skicka paket. Visserligen med Prime, men står det ett förväntat leveransdatum redan imorgon när jag beställer paketet kvällen innan så kommer det ta mig tusan fram nästa kväll innan läggdags. hemsidan är inte speciellt vacker, att leta efter produkter är inte alltid intuitivt då man får på tok för många resultat. Men det fins så mycket att köpa, så många 100-kronors-kuponger varje år för medlemmar och till skillnad från många av våra svenska företag gr det undan. Det går verkligen undan.

Svensk Hälsokost
Utmärkt
(500+)
B
B4kken
16 omdömen
Utmärkt2 år sedan

Levererar snabbt och utan problem. Packar i min erfarenhet bra och tight, slösar inte på packstorlek.

Xiaomi Mi Mix 2S Dual SIM 6GB RAM 128GB
Full Star 1
5
(1)
B
B4kken
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 6 år sedan

Kvaitetskänslan på denna telefonen är out of this world. Har haft Samsung galaxy s8 och oneplus 5t tidigare och de går inte att jämföra. Designen är grym, kameran är riktigt bra och mjukvaran flyter på utan problem. Det ända som kan anses saknas är vattenresistans, men sålänge du inte doppar telefonen i vatten ofta bör det vara ok. MIUI känns nästan mystiskt, lite annorlunda lite igenkänbart men ändå så följsamt. Läs min Unboxing och första intryck på: https://mobileswede.squarespace.com/svenska/mix-2s-unboxing Är du inte rädd för att prova mindre kända märken rekommenderar jag verkligen denna luren.

Google Home Mini WiFi Bluetooth Högtalare
Full Star 1
3.8
(74)
399 kr
B
B4kken
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Ingångsprodukt till det Smarta Hemmet? Hade redan en Google Home I köket så passade på att köpa 2 av dessa i Australien under rea. Mikrofonerna är såklart inte lika bra som på original-Home, men de fungerar väl. Använder mina för att styra ett antal Chromecast Audio och Home Assistant enheter.

Google Home WiFi Bluetooth Högtalare
Full Star 1
4
(37)
759 kr
B
B4kken
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 6 år sedan

Jag har sedan den lanserades önskat mig en Google Home högtalare. Sedan Google Assistant släpptes har jag haft för vana att röststyra min telefon, i perioder mer eller mindre. Det som begränsade var oftast att telefonen måste låsas upp för att aktivera mer avancerade funktioner. Väldigt (VÄLDIGT) lätt att komma igång med. Inställningarna förklarar sig själv. Gillar att man kan sätta automatisk musikuppspelning till specifika eller grupperade högtalare. Den förstår mycket, och att alla i hushållet kan använda den är ett stort plus. Imponerande hur fort vi vänjer oss med att "prata med köket". Ser inköpet som ett första steg mot hemautomatisering och smartfunktioner och lär bygga ut det nu när vi testat hur väl det fungerar.

Jaybird X2 Wireless In-ear
Full Star 1
2.8
(27)
B
B4kken
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Haft mina hörlurar i Ca 3 månader nu. Ljudet, passformen och batteritiden har jag inget att klaga på och jag har inte upplevt något sprakande eller problem med att de börjar glappa. Anledningen till att de bara får betyget "bra" av mig är att själva plupparna inte fästs på något sätt, så om man har dem hängandes runt halsen samtidigt som har en halsduk eller ex. skjorta på sig kan de lätt ramla av. Jag fick backtracka gårdagens hundpromenad för att återfinna den ena idag. Men förutom det har jag inga klagomål! Nöjd med köpet.

Webhallen
Utmärkt
(500+)
B
B4kken
16 omdömen
UtmärktRedigerades 7 år sedan

Lätt att beställa, gott om betalningsalternativ och helt fantastiskt att man kan hämta i butik! Hittills mycket nöjd, som alltid.

Samsung Gear S2 Classic Black
Full Star 1
4.5
(8)
B
B4kken
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 8 år sedan

Nu har jag haft min Gear s2 classic i Ca 3 veckor. Min ingångsprodukt till "smartklockan" var LG g watch R, En mycket uppskattad pryl enligt mitt tycke men design och operativsystemet lämnade mersmak som pekade mot andra finesser. Sedan lanseringen har jag haft ögonen på Gear s2 Classic både för design och ett operativsystem som verkar ha anpassats för runda skärmar. Den snurrande ramen var också en lovande finess. Jag höll mig lite tillbaka då jag läste om "appbristen" och hur den kanske inte skulle komma att ändras pga. intresse etc. men sedan insåg jag en sak. Jag hade aldrig medvetet laddat ner en app till min Android wear klocka heller, jag valde inga appar för att få Wear-motparten också. Allt jag vill ha finns inbyggt i Samsungs Tizen för tillfället, Gränssnittet är i mitt tycke både mer praktiskt och lättåtkomligt(för att inte nämna snyggt) och klockan passar till de flesta klädstilar. Det ända jag kan sakna är möjligheten att byta spellistor på Spotify, i nuläget kan man bara använda den inbyggda musikappen för att skippa/gå tillbaka, play-/pausa och höja-/sänka volymen. Men för att vara helt ärlig duger det väl. Batteriet får man ju inte glömma! Klockan håller utan problem över 2 dagar om man stänger av "alltid på" skärminställningen, detta verkade som en turnoff för mig, men klockan är så responsiv när man tittar på den att det inte kan klassas som ett minus i nuläget. Om andra märker att klockan saknar pekare får man en bra ursäkt att visa upp den med(!). Aktivitetsmätningen fungerar bra och jag gillar att den påminner om att man ska röra sig(efter Ca 1 timmes inaktivitet). Detta är endast opraktiskt om man sitter i många möten. Jag läste också att någon klagade på vibrationsstyrkan vilket oroade mig, och efter att ha haft den på armen ett tag kan jag konstatera att den är svagare äm min g watch R var. detta är dock inget negativt, jag missar aldrig en notifikation pga. "svag vibration" och de omkring mig hör inte att klockan vibrerar vilket de gjorde från min tidigare. Den lyser inte heller så fort något kommer in vilket jag ser som ett plus, den vibrerar och lyser sedan endast upp om du vinklar klockan mot dig. Helnöjd alltså! Här är en klocka jag kan använda i flera kommande år.