Kategorier
Prisjakt

sundae

Medlem sen 2007-03-17
18
Bidrag
15
Hjälpsamröster
Conrad.se
Dålig
(500+)
Utmärkt
4 månader sedan*
Köpte en väderstation som inte uppfyllde mina förväntningar och reklamerade den. Processen är lite omständlig, med mail som ska skickas istället för att anmäla reklamationen direkt på sajten. Men jag fick en retursedel mailad som jag kunde skriva ut och pengarna kom tillbaka på kortet efter ca 2 veckor.
*Redigerades 4 månader sedan
Asus Chromebox-M018U
3.8
(2)
7 år sedan*
Vilken fantastisk liten maskin. Trots den relativt klena hårdvaran klarar den det mesta när det gäller surfväg. Och den startar upp på några sekunder. Ett VESA-fäste följer med, så den kan enkelt hängas upp på baksidan av skärmen. Problemet då är bara att Chromeboxens av/på-knapp blir lite mer svåråtkomlig av naturliga skäl. Det negativa: * Wifi-mottagningen är betydligt sämre än laptopens som stod på samma plats. * Kopplar man in högtalare knäpper dessa till när man slår på/stänger av Chromeboxen eftersom hörlursutgången och mikrofoningången är kombinerad i samma uttag. * Utskrifter fungerar bara med Google Cloud-skrivare eller om skrivaren är inkopplad till en annan dator på nätverket (gäller för alla Chrome OS-datorer). * Min gamla skärm från 2007 ville inte fungera när jag anslöt den med en HDMI-kabel. Problemet löstes med en HDMI till DVI-kabel. Det jag saknar (gäller Chrome version 35): * Det finns inget sätt att växla användare à la Windows, utan man måste logga ut för att en annan ska kunna logga in. Men det verkar komma i en kommande version.
*Redigerades 7 år sedan
WD Green WD30EZRX 64MB 3TB
4.1
(27)
7 år sedan*
Har den i min NAS. Drifttiden är snart uppe i 9000 timmar och jar har inte upplevt några som helst problem och inte heller SMART har rapporterar något fel. Inte så snabb, men det hör ju till när man köper en hårddisk på 5400 RPM. Fördelen blir förstås en lägre strömförbrukning och lägre temperatur.
*Redigerades 7 år sedan
WD Green WD20EARX 64MB 2TB
3.5
(36)
7 år sedan*
Fungerar fint i min NAS. Har varit igång i snart 16 000 timmar, kör den 24/7. SMART har inte rapporterat några fel.
*Redigerades 7 år sedan
Asus RT-N66U
4.2
(166)
1 094 kr
9 år sedan*
Har bara använt routern några timmar, så gällande mitt omdöme om stabiliteten får jag återkomma. Hittills har jag inte stött på några problem. Snabb och snygg design, vad mer kan man önska? Men det märks att Asus är ett hårdvaruföretag, tyvärr saknas det lite på mjuvarusidan. Det negativa: - Port forwardingen är ganska primitiv. En sån grundläggande sak som att att ställa in vilka ip-adresser en regel ska gälla för saknas. Förhoppningsvis rättas det till i framtida firmware. - En lista på LAN-portarnas status saknas (hastighet, duplex osv). - Användargränssnittet kan helt klart förbättras. Dels är språket sisådär. Dels har jag fått leta lite för att hitta vissa inställningar. (För att exempelvis stänga av 5 GHz-radion måste man välja Wireless -> Professional -> Enable Radio - No.) Uppdatering cirka 1,5 år senare: Den stabilaste router jag någonsin ägt. Den har aldrig hängt sig. Asus släpper löpande firmwareuppdateringar vilket jag tycker visar att de bryr sig om sina kunder.
*Redigerades 8 år sedan
Webhallen
Bra
(500+)
Utmärkt
8 år sedan*
Utmärkt service och kunnig personal. Det är alltid tryggt att kunna reklamera en produkt i en butik och slippa RMAer, fraktsedlar osv. Två negativa saker: När jag har handlat som företagskund har kreditlimiten varit löjligt låg, i storleksordningen 1000 kr (de skyller på Klarna). Vi har aldrig råkat ut för det problemet hos någon annan leverantör. Både Dustin och Komplett har en mycket bättre service på den punkten. Dålig information om leveranstid på vissa beställningsvaror. Det kan dröja flera veckor utan någon som helst återkoppling.
*Redigerades 8 år sedan
Samsung Galaxy Note II GT-N7100 16GB
4.7
(94)
8 år sedan*
Det är en stor Galaxy S3, fast lite snabbare. Dels har hårdvaran (äntligen en telefon med 2GB minne!) blivit uppgraderad. Men den stora skillnaden är att den har Android 4.1, som gör att gränssnittet flyter bättre. Storleken: För att slippa skämmas är headset i princip obligatoriskt med den här telefonen. Jag har hittills inte haft några problem att få ner den i några av mina jeansfickor, det känns inte heller obekvämt. Men att använda den med en hand är bara att glömma. Jag fattar inte riktigt vitsen med pennan. Inte för att jag har något emot pennor som sådana, men man behöver trycka ganska hårt för att telefonen ska reagera på den, om den används istället för fingrarna. Där tycker jag faktiskt att tillbehöret till Galaxy S3, C-Pen, fungerar bättre. Däremot fungerar den fint att rita med i exempelvis S Note. Men att hålla på och anteckna för hand och skriva SMS med pennan är inget jag gör till vardags. Eftersom telefonen går utmärkt att använda utan penna, påverkar det inte mitt betyg.
*Redigerades 8 år sedan
Samsung Galaxy S III GT-i9300 16GB
4.3
(260)
1 795 kr
9 år sedan*
Min förra telefon var en Iphone 3GS, så det är från det perspektivet jag skriver min recension. Hårdvara: - Utseende: det är ju en personlig fråga, jag tycker den ser helt ok ut. - Form: Har inget principiellt emot plast, den känns mycket solid. Fast jag blev ändå lite besviken när det gick rykten om att den skulle tillverkas i något keramiskt material. - Tyvärr är den alldeles för hal utan skydd. Även skärmens yta är för hal för mig. Med ett displayskydd går det mycket lättare att använda tangentbordet. - Skärmen är helt fantastisk. Jag vande mig snabbt vid storleken. Första gången jag slog på den reagerade jag på texten nästan såg ut som att vara tryckt på papper. - Kamera: Rysligt snabb, men det gäller att hålla telefonen stilla när man fotar, annars blir bilderna något suddiga. - Knappar: Hemknappen fungerar helt ok. Däremot är det alldeles för lätt att komma åt de kapacitiva knapparna, särskilt bakåtknappen om man inte håller i telefonen rätt. Efter några dagar lär man sig, men fortfarande irriterande. Hade definitivt varit bättre med mjukvaruknappar. Kanske går att stänga av dom i någon kommande custom ROM och köra vanilla ICS. Mjukvara (S3-specifikt) - När man slår på den för första gången ombeds jag att skapa/logga in med tre konton, Google, Samsung och Dropbox. Känns oprofessionellt, även om det är valfritt. - S Voice är inget att ha. Långsam och sämre än Apples Siri. Inget sinne för humor. Och hur lyckat är det egentligen att leverera en telefon med två halvdana lösningar, Googles röststyrning och Samsungs egna? - Lagg - inget som helst som stör mig, och gränssnittet flyter på bra. - Launchern är acceptabel, men jag bytte snabbt till Nova Launcher istället som nästan är ett måste. - Den inbyggda webbläsaren är rysligt snabb. Däremot kraschar den ganska ofta, ibland är den nästan oanvändbar så ofta som den kraschar. Vet inte om det beror på att minnet håller på att ta slut. Google Chrome är däremot förvånansvärt slö, kanske någon hårdvaruacceleration som saknas där? Slutsats Det går alltid att göra en bättre telefon, men för tillfället tror jag inte en bättre kombination av hård- och mjukvara går att köpas för pengar. Mjukvarubristerna till trots är det en produkt som andas kvalitet. Android har kommit långt sen 2009 när jag köpte min 3GS.
*Redigerades 9 år sedan
D-Link DIR-655
3.6
(294)
999 kr
13 år sedan*
Edit: Efter 4 år har jag bytt till Asus RT-N66U. Jag kan sammanfatta mina upplevelser med att den har varit relativt stabil, men har krävt omstarter 1-2 gånger i månaden. -- Snabb router, hyfsat bra admingränssnitt. Bra pris, konkurrerar lätt med dyrare routers. En nackdel är att DMZ-konfigurationen är väldigt begränsad, vilket innebär att jag inte har fått min IP-tv-box att fungera med routern, utan måste köra den på en separat switch innan routern.
*Redigerades 9 år sedan
Sida 1