Kategorier
Prisjakt

Marten0615

Medlem sen 2008-09-29
44
Bidrag
53
Hjälpsamröster
Synology DiskStation DS918+
4.2
(8)
6 289 kr
3 år sedan*
Synology DS918+ är en väldigt trevlig NAS, ett bra köp för it-entusiasten. 2018 modellerna har ett nytt bättre chassi och hårddiskrack än på föregångaren DS916+. Bra att veta: Officiellt går det att utöka till 8gb ram men det bör gå att uppgradera till 16gb ram enligt inofficiella källor exempelvis här: https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?t=136028 OBS! Läs på noga vilka moduler som funkar, jag köpte Corsair CMSA16GX3M2C1866C11 och de fungerade inte i DS918+ trots att de har exakt samma specifikationer 204pin DDR3L 1866mhz sodimm non ecc etc. som andra minnen som rapporteras fungera! m.2 ssd hårddiskarna går inte att använda som egna volymer utan bara som ssd cache. Det krävs två ssd för read och write cache, med en ssd blir det bara read cache.
*Redigerades 3 år sedan
Synology DiskStation DS916+ 8GB RAM
4.3
(5)
3 år sedan*
Mitt bästa köp under 2017! Tyvärr har det nu kommit en ny DS918+ som är ännu bättre :) men DS916+ är fortfarande en bra NAS för it-entusiasten. Utöver basfunktioner som att lagra data, streama film m.m. så kan man köra program via docker och virtuella maskiner i Viritual station exempelvis Windows Server 2016. Jag har 4st wd red 4tb hårddiskar i SHR1. Rekommenderas!
*Redigerades 3 år sedan
D-Link DWA-582
2.6
(4)
312 kr
3 år sedan*
Jag köpte detta nätverkskort för att försöka att få högre hastigheter till min dator. Jag körde innan med ett Intel 6235 wireless N nätverkskort men som tappar anslutningen över 5ghz emellanåt. Jag har en Technicolor AC 1900Mbit "4x4" router, 1 vägg och totalt c:a 5 meters avstånd. Resultatet vart blandat. Jag kan få 250Mbit/sek i korta stunder exempelvis vid test på www.bredbandskollen.se men kan sedan tappa anslutningen helt. Köpte då även en "erkänt bra" Asus AC87 router men det blev inte bättre tillsammans med den heller. 5ghz verkar inte passa mitt hem helt enkelt... Vanliga 2.4ghz Wireless N 150/300 funkar kanon men långsamt både med det gamla nätverkskortet och Dwa-582. D-link nätverkskortet var i alla fall lätt att installera men tyvärr löste det inte mitt problem.
*Redigerades 3 år sedan
CDON
Bra
(500+)
Usel
3 år sedan*
Jag köpte ett Corsair VS550 nätaggregat till datorn för 399kr som fanns i lager, trots detta tog leverans 9 dagar! Inte så imponerande. Produkten levde inte upp till förväntningarna. Det fungerade bra men fläkten lät illa i mitt exemplar, samma ljud som när vi som barn satte en kartongbit i ett cykelhjul. Andra som har testat det beskrev det som tyst så något var nog fel i mitt exemplar. Jag fick betala 195kr för att skicka tillbaka en vara som i alla fall jag upplever är defekt. Inte så kul.
*Redigerades 3 år sedan
Telldus TellStick ZNet Lite V2
3.4
(43)
849 kr
4 år sedan*
Jag har köpt två stycken TZnet v2 i maj 2017 och båda fungerar bra med mina befintliga 433MHz termometrar, mottagare och sensorer.
*Redigerades 4 år sedan
Panasonic CS-CE9PKE / CU-CE9PKE
3.5
(1)
5 år sedan*
Jag har installerat denna luftvärmepump främst för att kyla sovrummet i min lägenhet på 62 kvadratmeter under sommarhalvåret. Sovrummet kyler den fantastiskt bra, man kan sova med vintertäcket på och vara kall om näsan under hela sommarsemestern :). Min lägenhet är lite avlång så det behövs en golvfläkt i hallen också för att hjälpa till att omfördela den kalla luften. CE9PKE är bara en instegsmodell från Panasonic men den är ändå överdimensionerad för mitt behov. Tack vare inverterkompressor så är den energieffektiv och jobbar inte hårdare än nödvändigt. Det gör den också mycket tystare än portabla varianter av typen "tjock slang genom ett öppet fönster" som ofta bara kan gå på full effekt/vara avstängda. Den har inte heller någon tank som måste tömmas inne utan kondensvattnet som den genererar, sommartid uppemot 10liter kondensvatten/dygn, rinner ut genom en slang. Den sitter snyggt och diskret på väggen, definitivt värt några tusenlappar extra jämfört mot en "portabel" ac. En Zibro eller Clima luftvärmepump hade säkert gjort jobbet lika bra som den här men denna Panasonic hade ett ess i rockärmen att den är kompatibel med flera fjärrstyrningsprodukter typ airpatrol vilket kan vara bra att ha i framtiden! Någon annan får uttala sig om CE9PKE som luftvärmepump för värme men för kyla kan jag varmt rekommendera den! :)
*Redigerades 5 år sedan
Roxcore Crossbeat
3.9
(37)
5 år sedan*
Bra ljud för pengarna! Observera att nyare leveranser av produkten har uppdaterats med micro-usb istället för mini-usb. Mitt exemplar som jag har köpt under sommaren 2015 har micro usb anslutning (samma som mobilen).
*Redigerades 5 år sedan
Nokia Lumia 635
3.4
(8)
6 år sedan*
995kr inklusive Telia Refill årskort surf är ett prisvärt sätt att testa Windows mobile 8.1!
*Redigerades 6 år sedan
Sony DSX-A60BT
3.3
(1)
7 år sedan*
Jag har ersatt originalradion SC-805 i en Volvo S70 med denna budgetradio, ett kap för 659kr, för att kunna streama musik utan sladdar och för att kunna svara om det ringer. Det gick snabbt och smidigt att installera med en iso adapterkabel jag köpt till. Ljud i alla högtalare och strömfunktionerna fungerar som förväntat. Det första intrycket är att det fungerar mycket bra att streama musik från mobilen med Spotify. Jag testade att ringa ett samtal med radion som handsfree och vi hörde varandra tydligt men min kompis tyckte att det brusade en hel del när jag körde i landsvägsfart. Men det motsvarar ungefär vad jag förväntar mig av en produkt med inbyggd mikrofon i denna prisklass. Jag är mycket nöjd :) Jag var tvungen att läsa i manualen för att kunna använda den, det hör till ovanligheterna ;)
*Redigerades 7 år sedan
Sida 2