Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa trådlösa musen
  • 31 aug 2023
Jesper Grandien
Jesper GrandienExpert inom datormöss

Här kommer mina bästa tips på trådlösa möss. Vare sig du behöver en mus för vardagssurf, arbete eller gaming så kommer du kunna hitta ett bra, trådlöst alternativ i den här listan.

Idag finns det trådlösa möss med både bluetooth och 2.4 GHz vilket gör mössen lämpliga för såväl arbete som gaming där det krävs snabb responstid. Jag kommer att fokusera på tre ledord - prestanda, pris och kvalitet. Är det något du prioriterar så är det här garanterat listan för dig!

Här kommer mina bästa tips på trådlösa möss. Vare sig du behöver en mus för vardagssurf, arbete eller gaming så kommer du kunna hitta ett bra, trådlöst alternativ i den här listan.

Idag finns det trådlösa möss med både bluetooth och 2.4 GHz vilket gör mössen lämpliga för såväl arbete som gaming där det krävs snabb responstid. Jag kommer att fokusera på tre ledord - prestanda, pris och kvalitet. Är det något du prioriterar så är det här garanterat listan för dig!

1. Logitech MX Master 3

70 dagar batteritid, bra för arbete

Bara för högerhänta

MX Master 3 från Logitech är en riktigt grym trådlös mus främst för kontorsarbete.

Musen har stöd för både MacOS och Windows och har en passform som passar de allra flesta (dock ej vänsterhänta). Prestandan är det inte heller något fel på, musen skulle även fungera rätt bra för gaming men se då till att ansluta med 2.4Ghz och medföljande USB-dongel då denna ger bättre responstid.

I övrigt har musen två scrollhjul både i höjd- och sidled. Scrollhjulen kan frikopplas vilket gör att man kan scrolla igenom väldigt många sidor oerhört snabbt. Byggkvalitén ger ett gott intryck.

MX Master 3 har även en gestknapp för att utföra vissa kortkommandon. Till exempel dra uppåt för att maximera ett fönster eller åt sidan för att hoppa mellan olika arbetsytor.

Det finns även möjlighet att kopiera innehåll från en dator till en annan vilket kan vara händigt om du ofta sitter med flera datorer samtidigt.

Bästa valet för kontorsarbetaren!

YouTube-kanalen Unbox Therapy visar upp och berättar om MX Master 3.

2. Razer DeathAdder V3 Pro

Ännu lättare än V2 Pro

Sämre batteritid än V2 Pro

Med en välbeprövad design finns nu DeathAdder V3 Pro som trådlös! Med en sensor på 30 000 DPI och maxhastighet på 750 IPS är detta en riktigt konkurrenskraftig mus även gentemot trådade varianter.

Batteritiden uppges vara upp till 90 timmar.

DeathAdder-modellen är en populär trådad mus och den trådlösa varianten har blivit allt mer populär. Med en hållbarhet på 90 miljoner klick, inbyggt minne, RGB och PTFE-behandlade "skates" har den allt som behövs i en trådlös gamingmus, och lite till!

Vikten är bara 63 g vilket är 25% lägre än för V2 Pro.

Ser du dig som en proffsgamer och vill ha en trådlös mus? Då är DeathAdder V3 Pro ett perfekt alternativ!


3. Corsair Gaming Katar Elite Wireless

Passar mindre till medelstora händer

För liten för de med större händer

Med endast 69 gram i vikt lyckas Corsair med en riktigt bra presterande gamingmus med en sensor på 26 000 DPI och en batteritid på cirka 110 timmar.

Musen har en ganska låg passform/volym och passar bra till dig med lite mindre händer. Jag själv tycker den passar rätt bra till min hand som är medelstor men fungerar då bäst i ett klogrepp. Ska jag "vila" handen över den så är den aningen liten.

Musen kan kopplas in med Bluetooth eller med USB-dongel via 2.4 Ghz som är bäst när man spelar. Batteritiden kapas dock ner till ungefär hälften, till 60 timmar.

Accelerationen uppges nå 50 g och maxhastigheten 650 IPS. Med det sagt, den här musen håller en väldigt hög nivå.

Musen kan registrera rörelser och klick upp till 2 000 gånger i sekunden. Knapparna är testade för att hålla för cirka 60 miljoner klick.

En riktigt bra mus för dig som har höga krav och som vill ha en lätt mus.


4. Logitech G Pro X Superlight

Lätt, oerhört bra precision

Dyr, inga makroknappar

Vill du ha en simpel mus med inte alltför många knappar? Du kanske även spelar en del? Då har jag ett bra val för dig.

Logitech G Pro X Superlight väger fantastiskt nog bara 63 g och det med en batteritid på 70 timmar! Det här är en oerhört lätt mus med toppad prestanda som passar för all sorts användning där du inte är i behov av massor av extraknappar.

Musen går att ladda trådlöst ihop med Logitechs laddningssystem Powerplay, vilket innebär att du inte ens behöver tänka på att ladda den.

Priset kan anses vara i det högsta laget, men detta är ett helt perfekt val om du huvudsakligen behöver en mus för arbete, men vet att det kan bli en CS-match då och då.

Ett bra och stabilt alternativ för både jobb och gaming - om du inte är i behov av extraknappar.


5. Logitech M705

Oslagbar batteritid, bra vardagsmus

Endast för högerhänta

Är du bara ute efter en helt okej trådlös mus för vardagssurf? Då är Logitech M705 det bästa alternativet.

M705 är trådlös och med upp till 3 års batteritid behöver du inte oroa dig för att behöva ladda stup i kvarten. M705 använder två stycken AA-batterier. Musen har stöd för trådlös styrning via en USB-mottagare genom 2.4GHz och har ungefär 10 meters räckvidd.

M705 fungerar på de allra flesta operativsystemen så som Windows, MacOS, ChromeOS eller Linux och är även certifierad som kompatibel med Chromebook.

För vardagsanvändaren är det här ett jättebra alternativ som bara fungerar, utan att du behöver ladda eller byta batterier så ofta. Tre års garanti hos flera återförsäljare gör den dessutom väldigt prisvärd.


6. Xtrfy M4 Wireless RGB

Unik design, lätt, bra grepp

Ej bluetooth-anslutning

På sjätte plats klämmer jag in en av mina personliga favoriter. Jag har förvisso inte provat den trådlösa varianten än, bara den trådade. Denna har lång batteritid (upp till 75 h) och är lätt (71 g).

Jag älskar att musen har så låg vikt och det härliga greppet som den ihåliga designen bidrar till. En lite kul grej med denna mus är att den är framtagen av ett svenskt bolag. Du stöttar därmed svenska entreprenörer från E-sportscenen!

Musen ansluts trådlöst via 2.4Ghz eller med en USB-kabel när man ska ladda (alltså inte med bluetooth).

Den är marginellt sämre än Razer DeathAdder V2 Wireless skulle jag säga, även om den är 9 gram lättare. Men i det stora hela är detta en riktigt cool och bra trådlös spelmus!


Jesper Grandien
Jesper GrandienExpert inom datormöss

Jag är en 24-årig kille som sedan tidig tonår varit en riktig prylnörd och det gäller framför allt datorer. Jag jämför, kollar tester och presentationer på diverse produkter och nyheter. Jag älskar verkligen att se hur teknik och ren ingenjörskonst ser ut och fungerar inuti. I dagsläget arbetar jag som systemutvecklare. Med det så tillkommer också ett stort intresse för diverse mjukvaror och IT-system, samt webbutveckling.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer