Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Prisvärda robotgräsklippare

Patrik Hedin

Patrik Hedin

  • Topplista
  • 06 apr 2021

Det finns inget mer njutbart än att gå ut i trädgården med kaffekoppen och se grannen dra fram klipparen ur förrådet med sladdar, hörselskydd, bensindunk etc. och samtidigt veta att jag har något som gör allt detta åt mig. Med en robotgräsklippare kan jag lägga den tiden på annat. Och att man dessutom kan få en väldigt bra produkt för en relativt billig peng gör allt så mycket bättre!

Bor du i hus och är trött på att klippa gräset var eller varannan dag är en robotgräsklippare ett MÅSTE för dig. Jag lovar dig, du kommer inte bli missnöjd.

1. Husqvarna Automower 310

Smidig och tyst, pålitlig

Personligen tycker jag att Husqvarna Automower 310 är ett måste för gräsmattor under 1000 m². En maskin i toppklass!

Automower har bredmönstrade däck som klarar komplexa trädgårdar med lutningar upp till 40% (22 grader). Den söker självmant upp laddstationen när den behöver laddas, antingen via signalerna laddstationen skickar ut eller så följer den guidekabeln/begränsningskabeln.

Displayen är lätthanterlig. Där bestämmer man hur långt roboten följer guidekabeln innan den ska börja klippa, samt vilka dagar och timmar den ska klippa. Bakom displayen finns också höjdjusteringen där du kan ställa in klipphöjden mellan 2-6 cm.

Klipptiden ligger på 70 min och laddtiden på 60 min. Du har en roterande knivdisk, där sitter tre stycken rakbladsliknande knivar som klipper gräset oerhört fint.

Jag har själv haft en sådan här i över 4 säsonger och den har aldrig krånglat. Automower 310 är för dig som vill ha en riktigt pålitlig kompis i trädgården.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Husqvarna Automower 310
(16)
Husqvarna Automower 310
14 800 kr

2. Gardena SILENO Life (750m²)

Många funktioner, bra pris

Gardena SILENO Life 750 är en mycket prisvärd klippare för en tomt på max 750 m².

Den är relativt billig men har ändå väldigt bra funktioner. Bland annat SensorControl som känner av tillväxten på gräset och anpassar klipptiden därefter. Den har också en frostsensor som känner när temperaturen är för låg för att klippa.

När du ska installera din robot så hjälper en programmeringsassistent dig. Assistenten räknar ut klipptider och lägger det i ett schema anpassat efter hur stor gräsyta du uppger att du har. Det finns också en guidekabel så att roboten vid trånga passager ändå enkelt hittar hem till laddstationen.

De stora däcken gör att maskinen klarar av lutningar upp till 35% (ca 19 grader). Klipphöjden (20-50 mm) justerar du enkelt manuellt.

Om du vill ha en klippare med många olika funktioner för en rätt så billig peng är detta ett bra alternativ.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Gardena SILENO Life (750m²)
(2)
Gardena SILENO Life (750m²)
10 068 kr

3. McCulloch ROB S600

Bra produkt för en mindre peng
Kan fastna vid ojämnheter

Rob S600 kommer också med en guidekabel, vilket jag tycker är en viktig egenskap för en robotgräsklippare. Det gör placeringen av laddstationen lättare och minskar sökandet efter roboten ute på gräsmattan.

Rob S600 har rätt så stora mönstrade däck som gör att den klarar lutningar på 35% (ca 19 grader). Klipphöjden ställer du enkelt mellan 20-50 mm. Med en klipptid på 65 min per laddning rekommenderas denna maskin till en ca 600 m² stor gräsmatta. När du väl installerar din robot så finns det en enkel guide som underlättar installationen.

Genom appen ROB kan du pausa roboten, be den åka hem till laddstationen samt bestämma vilka dagar och tider den ska klippa.

Det enda som gör att denna klippare inte kommer högre upp i topplistan är att den bara har ett hjul, vilket gör att den kan fastna vid ojämnheter.

Passar dig som vill ha en bra robotgräsklippare utan att behöva tömma plånboken.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
McCulloch ROB S600
(8)
McCulloch ROB S600
7 995 kr

4. Husqvarna Automower 105

Liten och smidig, prisvärd

Husqvarnas minsting! Automower 105 är en liten och smidig gräsklippare som passar trädgårdar upp till 500 m². Den klarar lutningar upp till 25% (ca 14 grader).

Denna maskin klipper lite men ofta, vilket gör att gräsmattan får ett vackert utseende. De vassa knivarna gör att gräset växer sig starkt och förhindrar att mossa tar över. När den behöver laddas söker den sig självmant tillbaka till laddstationen genom guidekabeln, begränsningskabeln eller signalerna laddstationen skickar ut.

Du bestämmer själv vilken dag och mellan vilka timmar klippningen ska göras. Gräsklipparen är dessutom utrustad med PIN-kodlås som utgör ett effektivt stöldskydd. Klipphöjden är mellan 2-5 cm och du justerar den genom ett lätthanterligt reglage. Den ungefärliga laddningstiden är 50 min, och klipptiden ca 70 min.

Detta är en otroligt prisvärd produkt för dig som vill ha en liten och smidig kompis du alltid kan lita på.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Husqvarna Automower 105
(4)
Husqvarna Automower 105
7 839 kr

5. McCulloch ROB R1000

Tystgående
Har svårt vid högt gräs

Denna klipparen är en driftsäker budgetklassrobot. Den är anpassad för de relativt enkla gräsmattorna.

Den klarar av lutningar upp till 25% ( ca 14 grader) och har en klipphöjd som du enkelt reglerar mellan 3-5 cm. R1000 klarar av att klippa ca 65 min per laddning.

Denna modellen har likt de tidigare modellerna också de typiska rakbladen som man enkelt kan byta ut när det väl är dags. R1000 har inga problem att ta sig fram i din trädgård, men ser också till att undvika t.ex. leksaker så de inte går sönder. Gropar och andra hinder är heller inget problem.

Detta är en billig robot för dig som inte söker något high tech, utan bara vill ha en robot som gör sitt jobb.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
McCulloch ROB R1000
(9)
McCulloch ROB R1000
10 104 kr

6. AL-KO Robolinho 500E

Priset, tystgående
Ingen mobilapp

Med en klippbredd på 20 cm och dubbla skärblad klarar denna robotgräsklippare en gräsmatta på max 500 m².

AL-KO Robolinho 500 E klarar lutningar upp till 45% (ca 24 grader) och tar sig genom väldigt smala passager (60 cm). Klipphöjden justerar du med olika steg (25 till 55 mm) och DCS (Double-Cut-System) gör att det klippta gräset går tillbaka i gräsmattan som gödning.

Om gräsklipparen välter eller liknande så stannar knivarna direkt, vilket skyddar mot personskador samt djurskador. Den drivs av ett 2,25 Ah / 20 V starkt litiumjonbatteri som har en drifttid på 50 min och laddtid på 60 min.

Om du söker en billig maskin som ändå gör ett väldigt bra jobb så är detta rätt val för dig.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
AL-KO Robolinho 500E
(2)
AL-KO Robolinho 500E
5 990 kr