Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa iPhone

  • Topplista
  • 1 expert
Christoffer Orre
Christoffer Orre
3 284 har blivit hjälpta av Christoffer

Vilken iPhone ska man egentligen köpa om fokus inte enbart är flest funktioner för minst pengar, utan man faktiskt vill ha den bästa iPhone-modellen? En inte helt enkel fråga. Först och främst; med "bästa" avser jag här inte modellen med högst specifikationer, flest kameror och mest lagringsutrymme. Då är det oundvikligen en iPhone 12 Pro Max 512 GB du ska köpa.

"Bästa" syftar i detta fall på de iPhone-modeller som har flest nya användbara funktioner och specifikationer, kombinerat med en vettig prissättning. Självfallet blir denna lista ganska subjektiv, men intentionen är ändå att försöka pricka in de iPhone-modeller som skulle vara optimala för de allra flesta. Ingen av de listade modellerna är egentligen särskilt dålig på något sätt, så förhoppningsvis blir du nöjd oavsett vilken av telefonerna du väljer att införskaffa.

1. Apple iPhone 12 64GB

fr. 8 345 kr

Jämför priser
OLED-skärmen!
Levereras utan nätadapter

Bäst i Apples nuvarande lineup av telefoner är utan tvekan iPhone 12.

En riktigt bra, tydlig och ljusstark OLED-skärm kombinerat med företagets senaste systemchip (A14) bäddar för en framtidssäker produkt. Att telefonen även stödjer 5G-tekniken för riktigt snabba hastigheter är heller inte fy skam.

Designen har tagit ett steg tillbaka och påminner mer om iPhone 5 med sina ganska skarpa kanter. Något som dock resulterar i att det är lättare att hålla i telefonen (plus att den är riktigt läcker). De båda 12-megapixelkamerorna presterar bra och ger även möjlighet till ultravidvinkelfotografering.

Tänk på att väggadapter inte längre inkluderas med telefonen. Endast en USB-C till Lightning-kabel medföljer.

iPhone 12 är för dig som vill ha det senaste i Apple-väg, utan att behöva gå upp till den inte riktigt lika prisvärda Pro-modellen.

2. Apple iPhone 12 Mini 64GB

fr. 7 445 kr

Jämför priser
En liten iPhone 12
Levereras utan nätadapter

Vill du ha en lite mindre iPhone finns det i nuläget inte så mycket att orda om - då är det iPhone 12 Mini som gäller!

Det mest intressanta med iPhone 12 Mini är att den innehållsmässigt huserar exakt samma komponenter som storebror iPhone 12. Det vill säga en superb OLED-skärm, Apples senaste och snabbaste systemchip (A14), två riktigt bra 12-megapixelkameror (en vidvinkel, en ultravidvinkel) och samma trevliga design som iPhone 12.

Den enda egentliga skillnaden bortsett från storleken är att batteriet är mindre än hos iPhone 12. Något som påverkar batteritiden en gnutta. Men det handlar inte om några stora skillnader. Tänk även här på att laddningskabeln är av typen USB-C till Lightning samt att väggadapter ej medföljer.

iPhone 12 Mini är för dig som vill ha en lite mindre Apple-telefon, men ändå få tillgång till (nästan) alla de senaste funktionerna.

3. Apple iPhone 11 128GB

fr. 7 148 kr

Jämför priser
Kamerorna
Snabbladdare behöver köpas till

Går vi ett år tillbaka är även iPhone 11 fortfarande en förvånansvärt bra telefon. Framförallt tycker jag priset för 128 GB-varianten är vettigt.

Batteritiden är riktigt bra och telefonen använder samma systemchip som storebröderna iPhone 11 Pro och Pro Max, vilket bådar för både bra hastighet och lång livstid.

Utöver det är telefonen även, likt iPhone 11 Pro, utrustad med 12-megapixelkameror både på fram- och baksida. Samtliga kameror klarar av att filma i 4K-upplösning med 60 bilder per sekund. De dubbla kamerorna på baksidan möjliggör ultravidvinkelfotografering och har ett riktigt bra mörkerläge.

Det enda man egentligen behöver ta i beaktning med iPhone 11 är att det är en relativt stor telefon. I övrigt är kombinationen pris, funktioner och batteritid svårslagen.

4. Apple iPhone SE 128GB (2nd Generation)

fr. 5 387 kr

Jämför priser
Den mest prisvärda iPhone-modellen
Batteritiden kunde varit bättre

Det är svårt att tycka illa om Apples senaste uppdatering av iPhone SE. För ett pris en bra bit under Apple-standard får man både samma systemchip som hos iPhone 11-serien såväl som en välbeprövad och kompakt design.

Den ensamma kameran på baksidan har 12 megapixels upplösning och klarar av att filma i 4K-upplösning med 60 bilder per sekund. Den främre kameran har en upplösning på 7 megapixel.

Då priset är så pass lågt saknas bland annat ytterligare kameror och ett nattläge för foto. Batteritiden är heller inte riktigt lika bra som hos exempelvis iPhone 11.

Nackdelarna vägs dock utan tvekan upp av priset och för dig som kanske inte behöver alla de senaste finesserna, men ändå vill ha en framtidssäker och snabb telefon, är senaste modellen av iPhone SE ett riktigt bra val.

5. Apple iPhone 11 Pro 64GB

fr. 8 199 kr

Jämför priser
Kamerorna är riktigt bra
Smakar det så kostar det

iPhone 11 Pro är den telefon jag själv använder för tillfället och det mesta jag har att säga om den är faktiskt positivt.

Kamerorna är extremt bra och nattläget är svårslaget. Den 5,8" stora OLED-skärmen är både kontrastrik, skarp och väldigt ljusstark när det behövs. I övrigt har iPhone 11 Pro precis som de övriga iPhone 11-telefonerna (och SE 2020) Apples A13-systemchip vilket bådar för både snabbhet och framtidssäkerhet.

Batteritiden är riktigt bra - trots att jag använder telefonen ganska mycket får jag ut nästan två hela dagars användning på en laddning. Att det medföljer en snabbladdare direkt i förpackningen gör inte saken sämre.

iPhone 11 Pro är för dig som vill ha nästan allt iPhone har att erbjuda i dagsläget, utan att behöva lägga de extra pengarna för den snäppet snabbare iPhone 12 Pro.