Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa babyskyddet

Sandra Björck

Sandra Björck

  • Topplista
  • 31 mar 2021

Som nybliven förälder är det mycket att tänka på och många val som ska göras. Något som är ett stort och viktigt val om man ska åka bil är vilket babyskydd man ska köpa. När man börjar kolla runt är det en hel djungel att välja på, så jag ska lista några som jag tycker är bra! Om man vill ha 3- eller 5-punktsbälte är bara en smaksak, båda är lika säkra.

Värt att tänka på är att man får vad man betalar för. Alla som är listade här är såklart bra och säkra babyskydd, men vissa smidiga funktioner kan saknas på de billigare modellerna. Så det handlar mest om vilka funktioner man värdesätter och tycker är värda att betala för.

Jag rekommenderar att man har en bas till babyskyddet. Det är verkligen värt pengarna då det är mycket smidigare att bara klicka i och åka, istället för att behöva bälta varje gång. Det går också att köpa till en adapter så att man kan ha babyskyddet på barnvagnschassit.

1. Cybex Cloud Z i-Size

Hög säkerhet och många funktioner
Dyr

Den senaste uppdateringen inom Cybex babyskydd heter Cloud Z och är ett genomtänkt babyskydd med flera uppskattade funktioner.

Det ingår i Cybex serie Z där man kan köpa till en Isofixbas som delas med den bakåtvända stolen Sirona Z. Saknar man Isofix i bilen så går babyskyddet även att bälta fast.

När babyskyddet sitter i basen går det att vrida på det för att enkelt sätta i och ta ut barnet, smidigt!

En annan funktion som jag verkligen gillar är att man, när babyskyddet inte sitter i bilen, kan lägesändra ryggen till ergonomiskt liggläge - perfekt för att slippa flytta och väcka bebisen. Den funktionen saknade jag verkligen på vårt första babyskydd då vi hade en väldigt lättväckt bebis som gärna somnade skönt i bilen.

Cloud Z har ett smidigt 3-punktsbälte som går att höja tillsammans med huvudstödet och har även ett extra sidokrockskydd.

Passar extra bra till långa barn då det räcker ända upp till 87 cm.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Cybex Cloud Z i-Size
Cybex Cloud Z i-Size
2 495 kr

2. Maxi-Cosi Coral i-Size

Lätt och smidigt med mjukliften
Dyrt i inköp

Maxi Cosi Coral i-Size är ett superspännande babyskydd med en smart, nytänkande finess. Här kan du nämligen enkelt lyfta barnet från babyskyddet i en mjuklift med ett ergonomiskt inlägg i.

Mjukliften väger endast 1,7 kg, vilket är mindre än hälften av vad de flesta babyskydden på marknaden väger. När man sätter ner liften på golvet så blir det en planare liggposition än i babyskyddet, vilket är bra för ryggen.

Det går fint att lämna kvar babyskyddets skal i bilen, för att sen med hjälp av en tydlig indikator sätta tillbaka mjukliften i skalet igen. Används från nyfödd och som längst upp till 13 kg.

Ett inbyggt sidokrockskydd erbjuder extra säkerhet. En bra sufflett sitter i skalet, hela skyddet måste alltså användas för att man ska kunna nyttja suffletten.

Babyskyddet monteras enkelt med en Isofixbas som man köper till. Det går också att montera utan bas med bilens trepunktsbälte.

Ett bra babyskydd med genomtänkta, smidiga lösningar.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Maxi-Cosi Coral i-Size
Maxi-Cosi Coral i-Size
2 790 kr

3. Britax BabySafe II i-Size

Går att justera lutningen på basen
Väger en del

Britax Baby-Safe 2 i-Size babyskydd är genomtänkt med många bra funktioner.

Det monteras antingen med bilens bälte eller så köper man till den smarta basen Baby-Safe i-Size Flex. Med det kan man ändra läget på babyskyddet, så det blir en bra lutning även i bilar som har väldigt lutade säten. Basen har markeringar så att det blir rätt monterat.

Skyddet passar bra redan till de minsta från 40 cm och från 0 kg upp till 13 kg. Det finns också en mjuk babyinsats som man sedan enkelt kan ta bort.

Det går att justera huvudstödets läge och då ändras ryggläget samtidigt. Men andra ord är detta ett babyskydd som växer med bebisen och kan användas ända upp till 83 cm.

För extra säkerhet går det att enkelt montera ett extra sidokollisionsskydd. Det monteras på den sidan som vetter mot bilens dörr.

Baby-Safe 2 passar i de flesta bilar tack vare att lutningen på babyskyddet enkelt går att ändra (när basen används).

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Britax BabySafe II i-Size
Britax BabySafe II i-Size
2 195 kr

4. BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size

Hög säkerhet och komfort
Dyr

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size ingår i serien iZi Modular där man kan köpa till en Isofixbas som både passar babyskyddet och nästa stol, den bakåtvända iZi Modular RF X1 i-Size.

Basen har både ljud och ljus som hjälp för att visa när det blir rätt monterat. Babyskyddet går också att montera utan bas med bilens bälte.

Huvudstödet har funktionen "Dynamic Force Absorber" som fångar upp den större delen av kraften som uppstår om en sidokollision skulle inträffa.

Vadderade och breda axelmuddar på 5-punktsbältet ger både en skön komfort och extra säkerhet genom bättre stöd.

Babyskyddet har ett skönt ergonomiskt bärhandtag och en bra sufflett som skyddar mot sol och vind.

Detta är ett stabilt och ombonat babyskydd som passar utmärkt även till de minsta bebisarna då det passar redan från 40 cm upp till 75 cm.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size
BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size
2 206 kr

5. Joie Baby i-Level III

Går att luta till liggläge
Dyr

Ett unikt babyskydd med spännande design och snygga färger som går att luta till liggläge i bilen, guld värt för de allra minsta då det kan vara svårt att få dem att sitta bra i början.

Det här babyskyddet säljs som ett paket med en Isofixbas vilket är ett plus. Det är utrustat med extra sidokrockskydd och ett speciellt nackstöd som är uppbyggt i flera lager.

i-Level III har justerbar 3-punktsele, huvudstöd och en mjuk insats för de allra minsta bebisarna som sedan går att ta bort när det inte längre behövs. Passar bebisar mellan 40-85 cm och 0-13 kg.

Bärhandtaget är ergonomiskt och i snyggt läder. Suffletten har solskyddsfaktor 50 och vattenavvisande tyg som skyddar mot sol, regn och vind.

Jag gillar verkligen när säkerhet och design kombineras.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Joie Baby i-Level III
Joie Baby i-Level III
2 695 kr

6. Axkid Modukid Infant

Lätt och smidig att bära
Lite mer trix att ändra selen

Axkid Modukid Babyskydd är ombonat, smidigt och ett av de lättaste babyskydden på marknaden - det väger bara 3,7 kg.

Modukid Babyskydd passar barn från 40-75 cm och 0-13 kg. Det monteras antingen med bilens bälte eller klickas fast på en Isofixbas. Samma bas kan även användas till nästa stol - Axkid Modukid. Jag rekommenderar verkligen en bas då det bara är att klicka i babyskyddet och man slipper krångla med bältet varje gång man ska iväg.

Stolen har ett extra sidokrockskydd för att minska kraften vid en sidokrock och 3-punktsbälte att spänna fast bebisen med. Det följer även med 3 stycken mjuka dynor för den nyfödda bebisen.

För att höja selen måste man ta loss och trä om den, så det är lite trixigare i början jämfört med de stolar där huvudstödet och selen hänger ihop och höjs samtidigt. En bra och täckande sufflett ger bebisen skydd för sol och vind.

Ett smidigt och lätt babyskydd som är mycket prisvärt.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Axkid Modukid Infant
Axkid Modukid Infant
979 kr