Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Razer DeathAdder V2 - prestanda och precision i toppklass
  • 7 april 2020
  • 24 hjälpta
Jesper Grandien
Jesper GrandienExpert inom datormöss
Expertens betyg:
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5.0
Se när vår expert Jesper Grandien testar Razer DeathAdder V2.
Betyg efter behovVi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.
Ute efter senaste prestandan?
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5.0

Vill du ha en mus med den senaste prestandan så är det här en mus för dig.

Värt att uppgradera?
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3.0

Har du redan en fungerande DeathAdder Elite och funderar på att uppgradera? Då kanske du bör överväga att vänta tills nästa modell släpps, gemene man kommer inte uppleva enorma skillnader.

Varför ändra på ett vinnande koncept?

Ja, varför ändra på ett vinnande koncept, Razer är tillbaka med en uppdaterad version av sin extremt populära musmodell DeathAdder. Men även även solen har sina fläckar. Razer har under åren släppt flera olika varianter av modellen men nu kommer en riktig revamp som är värd att kallas V2, även om det egentligen är version 12 typ.

I DeathAdder V2 ser vi förbättringar på allt vi tidigare klagat på, läs vidare i recensionen för att se vad som har förändrats!

Vad har förändrats i V2?

I version två ser vi en hel del välkomna förändringar, bland annat Razers nya sensor med 20 000 CPI (DPI). Vi ser också att de fortsätter med den nya sortens greppytor som även DeathAdder Elite har. Knapparna under scrollhjulet har designats om till en bättre passform som gör det nästintill omöjligt att komma åt dem av misstag. Själva musen känns också mer räfflad/sträv och inte alls lika hal som de tidigare varianterna.

Vi ser också uppgraderade skates med PTFE-material som gör att musen glider fram väldigt bra på musmattan. Mussladden är också uppgraderad med Razers ’Speedflex Cable’ som gör sladden mindre störande. Scrollhjulet känns lite annorlunda jämfört med tidigare DeathAdder och kan kanske upplevas som lite trögare då den har en gnutta mer motstånd när man scrollar.

Är det värt att uppgradera till V2?

Jag personligen skulle säga att det finns stora skäl till att uppgradera till V2 om man redan går i tankarna om att byta mus. Om man redan har en väl fungerande DeathAdder Elite skulle jag säga att det inte riktigt är värt att uppgradera, om man inte spelar på elitnivå eller dylikt. Det är absolut en del stora skillnader men kanske inte så pass stora att man behöver byta upp sig om redan har en fungerande mus från ett år tillbaka. Den mest välkomna uppgraderingen tycker jag är det inbyggda minnet.

Mjukvara och inbyggt minne - Razer Synapse

Tidigare har jag och många andra Razer-användare stört sig på att man behöver ha deras mjukvara installerad för att ha rätt inställningar på deras produkter. Nu kommer Razer DeathAdder V2 med inbyggt minne vilket gör att du kan installera programmet och ställa in musen med de inställningar du vill ha och sedan spara dem i musen. Därefter kan du ta bort programmet för evigt och musens inställningar sparas även om du byter dator. Om du vill ändra på inställningarna igen så behöver du dock installera programmet tillfälligt.

Kvalitet kontra pris

För ungefär ett halvår sedan gick jag faktiskt från Razer till ASUS (efter flera år som Razer-användare) då jag haft ett flertal DeathAdders (V1/2013) som gått sönder på konstiga sätt. Bland annat lossnade greppytorna och det kostade ungefär hälften av musens pris att köpa nya. Men nu i DeathAdder V2 (och även Elite) så verkar dessa ha förändrats och blivit förbättrade. Därför kan jag igen ställa mig bakom att Razer antagligen är ett kvalitativt alternativ igen. Det återstår dock lite att se efter man använt musen en längre tid, men det ser riktigt lovande ut då det är utlovat bättre hållbarhet på knapparna. Prisklassen är marknadsmässig och du får riktigt god prestanda för priset du betalar.

Specifikationer
Vikt
82g + Lightweight Design
DPI
20 000
Inbyggt minne
5 profiler
Programmerbara knappar
8 st
IPS Tracking speed
650
Switchar
Optical Switches, 70M Click Durability
Övrigt
PTFE skates, Speedflex Cable
Om möss & pekdon från Razer

Razer grundades 1998 och är ett företag grundat i USA. Razer fokuserar på gamingprodukter, bland annat datormöss, tangentbord och laptops. Razer är ett märke som jag personligen är bekant med sedan tidig barnsben, min första gamingmus var en Razer DeathAdder 2012, och märket har följt med mig i flera år. I övrigt är Razer ett företag som funnits på marknaden länge och levererar gamingprodukter i den absoluta toppklassen.


Jesper Grandien
Jesper GrandienExpert inom datormöss

Jag är en 24-årig kille som sedan tidig tonår varit en riktig prylnörd och det gäller framför allt datorer. Jag jämför, kollar tester och presentationer på diverse produkter och nyheter. Jag älskar verkligen att se hur teknik och ren ingenjörskonst ser ut och fungerar inuti. I dagsläget arbetar jag som systemutvecklare. Med det så tillkommer också ett stort intresse för diverse mjukvaror och IT-system, samt webbutveckling.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer

Vad tycker våra användare om Razer DeathAdder V2?

T
TontranceXL
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Ligger bra under handen Snabb respons

D
Daniel
3 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Bästa musen jag ägt! <3

deeknas
deeknas
14 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Funkar hur bra som helst. Ligger fint i handen även för mig som har lite större händer.

r
rkz
6 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

För att styra RGB på musen behöver du installera Synapse som måste köras i bakgrunden och göra vem vet vad. Stänger du programmet så blir det startvärde, vilket är regnbågsljus med max styrka. Klent konstruerad med knarrande plastigt ljud när man rör på musen.

G
Gästanvändare
2 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Super bra perfect storlek