Prisjakt

7 tips för smartare shopping under Black Friday och Black Week

Det är lätt att lockas till dyra spontanköp när butikerna kampanjar för sina erbjudanden under Black Week och inte minst under Black Friday. För att du ska känna dig säkrare när du navigerar mellan alla erbjudanden så har vi samlat sju bra tips som gör att du kan ta bättre köpbeslut längs vägen.

1. Jämför hos flera butiker

Spara pengar på ditt nästa onlineköp genom att prisjämföra innan du öppnar plånboken. Vi samlar erbjudanden från många olika butiker så att du alltid ser vilka som har lägst pris just nu. Dessutom visar vi fraktkostnader, lagerstatus och omdömen så att du har allt som behövs för att ta ett bra beslut.

2. Kolla prishistoriken

Priset på produkter varierar över tid och många butiker väljer också att justera sina priser löpande. En vanlig metod för att få produkter att se billigare ut är att först höja priset, för att sedan sänka det och jämföra med det gamla. Genom att kolla prishistoriken kan du enkelt ta reda på det lägsta priset som produkten haft sen den listades hos oss. 

Prishistoriken visar också hur ofta en produkt varierar i pris. Ett tidsbegränsat erbjudande kan på så sätt vara ett av många under året, vilket kan betyda att det inte är så bråttom att handla som det verkar.

3. Bevaka priser

Det kan vara svårt att hänga med i svängarna när butikerna sänker priserna på just dina favoritprylar. Ena stunden går priserna ner bara för att några timmar senare öka igen. Vem har tid att hänga vid datorn och bevaka priserna hela dagarna?

Använd vår smarta prisbevakning så behöver du inte fundera när butikerna sänker priserna. Vi skickar ett meddelande via mejl eller som en avisering i mobilen direkt när det sker. Lägg inte tid på att leta erbjudanden i onödan – låt oss göra det åt dig!

Bara gå till produkten du vill prisbevaka på Prisjakt och klicka på knappen "Bevaka priset" så hjälper vi dig med bevakningen.

4. Köp lätt med våra experters topplistor och köpråd

Ta del av våra praktiska topplistor, recensioner och köpråd innan du slår till på ett erbjudande. Våra kunniga experter hjälper dig att hitta rätt produkter, oavsett om du letar teknik, barnprodukter, sportprylar eller skönhetsprodukter.

Alla våra experter är oberoende och stenkoll på marknaden. Deras topplistor och köpråd visar de bästa och mest prisvärda prylarna så att du alltid har en bra grund att utgå från i dina val.

Läs mer om våra kunniga experter här.

5. Planera med listor

Planera alla dina köp med listor på Prisjakt. Du samlar enkelt prylar du vill köpa vid ett senare tillfälle. Perfekt när du vill komma ihåg tips på exempelvis julklappar och födelsedagspresenter. Du skapar enkelt nya listor och lägger till prylar direkt från våra kategorier och produktsidor. Varje pryl visar det lägsta priset på Prisjakt och du får en totalsumma för varje lista. Praktiskt och riktigt smidigt för alla som shoppar online!

6. Fri frakt och returkostnad

Glöm inte att titta på fraktkostnaden innan du väljer att beställa. Olika butiker har olika fraktalternativ och i slutänden kan fraktpriset vara det som avgör var det blir billigast att handla. Det är också en god idé att hålla koll på returkostnaden. Det kan snabbt bli rejält dyrt om du ska returnera en större pryl som exempelvis ska till en mottagare utanför Sverige. Vissa butiker vill att du skickar med företagsfrakt, vilket är mycket dyrare än vanlig

7. Rabattkoder

Många nätbutiker använder rabattkoder under Black Friday. De ger rabatt på hela eller delar av sortimentet och sänker alltså priset som uppges i butiken ytterligare när du knappar in koden i kassan. Håll ögonen öppna efter rabattkoder om du spanar efter en produkt i en specifik butik.

Läs mer om Black Friday och se alla kampanjerbjudanden här.

Black Friday 2024

Alla Black Friday-erbjudanden på ett ställe

Besök kampanj