7 tips för smartare shopping under Black Friday och Black Week

Det är lätt att lockas till dyra spontanköp när butikerna kampanjar för sina erbjudanden under Black Week och inte minst under Black Friday. För att du ska känna dig säkrare när du navigerar mellan alla erbjudanden så har vi samlat sju bra tips som gör att du kan ta bättre köpbeslut längs vägen.

1. Jämför hos flera butiker

Det första du bör göra för att kontrollera om ett erbjudande verkligen är så bra som det låter, är att jämföra mellan olika butikers priser. Priserna skiljer sig ofta mellan butikerna och vissa erbjuder även prisgaranti.

2. Kolla prishistoriken

Priset på produkter varierar över tid och många butiker väljer också att justera sina priser löpande. En vanlig metod för att få produkter att se billigare ut är att först höja priset, för att sedan sänka det och jämföra med det gamla. Genom att kolla prishistoriken kan du enkelt ta reda på det lägsta priset som produkten haft sen den listades hos oss. 

Prishistoriken visar också hur ofta en produkt varierar i pris. Ett tidsbegränsat erbjudande kan på så sätt vara ett av många under året, vilket kan betyda att det inte är så bråttom att handla som det verkar.

3. Bevaka priser

En smart funktion som du kan dra nytta av under Black Friday är möjligheten att bevaka prisändringar. Genom att sätta en bevakning på en produkt kommer du att få mejl eller en pushnotis av oss varje gång en butik sänker priset. På så sätt behöver du inte sitta klistrad vid skärmen och leta efter prisdropp, utan kan istället luta dig tillbaka och bli meddelad av oss när priserna sjunker. Du bevakar en produkt genom att klicka på knappen "Bevaka" som finns på varje produktsida.

4. Köp lätt med våra experters topplistor och köpråd

Ta del av våra praktiska topplistor, recensioner och köpråd innan du slår till på ett erbjudande. Våra kunniga experter hjälper dig att hitta rätt produkter, oavsett om du letar teknik, barnprodukter, sportprylar eller skönhetsprodukter.

Alla våra experter är oberoende och stenkoll på marknaden. Deras topplistor och köpråd visar de bästa och mest prisvärda prylarna så att du alltid har en bra grund att utgå från i dina val.

Läs mer om våra kunniga experter här.

5. Planera med listor

Som inloggad på Prisjakt kan du skapa olika listor på sajten. I dessa listor kan du kan sedan lägga till samt ta bort produkter precis som du vill. Listorna visar hela tiden det lägsta priset för varje produkt och även totalsumman för hela listan.

6. Fri frakt och returkostnad

Glöm inte att titta på fraktkostnaden innan du väljer att beställa. Olika butiker har olika fraktalternativ och i slutänden kan fraktpriset vara det som avgör var det blir billigast att handla. Det är också en god idé att hålla koll på returkostnaden. Det kan snabbt bli rejält dyrt om du ska returnera en större pryl som exempelvis ska till en mottagare utanför Sverige.

7. Rabattkoder

Många nätbutiker använder rabattkoder under Black Friday. De ger rabatt på hela eller delar av sortimentet och sänker alltså priset som uppges i butiken ytterligare när du knappar in koden i kassan. Håll ögonen öppna efter rabattkoder om du spanar efter en produkt i en specifik butik.

Läs mer om Black Friday och se alla kampanjerbjudanden här.

Black Friday 2022

Alla Black Friday-erbjudanden på ett ställe

Besök kampanj