Kategorier
Prisjakt

Så shoppar du smartare på Black Friday

Det är lätt att bli lurad till spontanköp i kampanj- och reaperioder. Därför har vi samlat våra bästa tips när det kommer till smartare shopping, allt för att du ska kunna hitta de bra erbjudandena och undvika de dåliga.

Jämför hos flera butiker

Det första du bör göra för att kontrollera om ett erbjudande verkligen är så bra som det låter, är att jämföra mellan olika butikers priser. Priserna skiljer sig ofta mellan butikerna och vissa erbjuder även prisgaranti.  

Kolla prishistoriken

Priset på produkter varierar över tid och många butiker väljer också att justera sina priser löpande. En vanlig metod för att få produkter att se billigare ut är att först höja priset, för att sedan sänka det och jämföra med det gamla. Genom att kolla prishistoriken kan du enkelt ta reda på det lägsta priset som produkten haft sen den listades hos oss. 

Prishistoriken visar också hur ofta en produkt varierar i pris. Ett tidsbegränsat erbjudande kan på så sätt vara ett av många under året, vilket kan betyda att det inte är så bråttom att handla som det verkar.

Bevaka priser

En smart funktion som du kan dra nytta av under Black Friday är möjligheten att bevaka prisändringar. Genom att sätta en bevakning på en produkt kommer du att få mejl eller en pushnotis av oss varje gång en butik sänker priset. På så sätt behöver du inte sitta klistrad vid skärmen och leta efter prisdropp, utan kan istället luta dig tillbaka och bli meddelad av oss när priserna sjunker. Du bevakar en produkt genom att klicka på knappen "Bevaka" som finns på varje produktsida.

Planera med listor

Som inloggad på Prisjakt kan du skapa olika listor på sajten. I dessa listor kan du kan sedan lägga till samt ta bort produkter precis som du vill. Listorna visar hela tiden det lägsta priset för varje produkt och även totalsumman för hela listan.

Rabattkoder

Många nätbutiker använder rabattkoder under Black Friday. De ger rabatt på hela eller delar av sortimentet och sänker alltså priset som uppges i butiken ytterligare när du knappar in koden i kassan. Håll ögonen öppna efter rabattkoder om du spanar efter en produkt i en specifik butik.

Fri frakt?

Glöm inte att titta på fraktkostnaden innan du väljer att beställa. Olika butiker har olika fraktalternativ och i slutänden kan fraktpriset vara det som avgör var det blir billigast att handla.

Shoppa smartare med Tänkonomi

Tänkonomi är en webbserie som är framtagen i samarbete med Börshajen och Heja Livet. Webbserien består av fyra avsnitt där programledaren och ekonomiprofilen Andra Farhad intervjuar olika experter inom ämnen kopplat till hållbar konsumtion och sparande. 

Det är aldrig försent att komma igång med att tänka smart kring sina pengar.

  • Black Friday 2020

    Alla Black Friday-erbjudanden på ett ställe