Prisjakt

Sommarens snyggaste solglasögon – sno stjärnornas stil

Har du bländats av alla snygga solglasögon stjärnorna har i serier och filmer? Nu kan du sno stilen. Vi har inspirerats av snygga glasögonmodeller som synts i 10 av våra film- och seriefavoriter. Vem vill du likna?

Text: Jessika Jellbom

Publicerad: 14 april 2021

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten.

Film- och tv-historien är full av coola solglasögon. Inte sällan är de karaktärernas signum: tänk bröderna Elwood i Blues Brothers, Tony Montana i Scarface eller the Terminator i filmen med samma namn. Men vi har letat solbrillor i lite senare produktioner – spana in vår tio i topp-lista!

Beth Harmon, The Queens Gambit. Foto: Netflix

#1

Beth Harmon,
The Queens Gambit

Den föräldralösa Elisabeth Harmon, gestaltad av Anya Taylor-Joy, gör karriär som schackspelare i succéserien The Queens Gambit på Netflix. Hennes framgång övertrumfas möjligen enbart av hennes snygga outfits där solglasögonen spelar en självklar roll. Gör som Beth och göm din granskande blick bakom ett par mörka glas.

#2

James Bond,
No Time To Die

Daniel Craig har alltid en mängd coola solbrillor när han spelar James Bond. I senaste rullen spanar agent 007 genom fyra olika modeller, varav tre kan ses i här trailern. Solglasögonmärken Craig faktiskt bär i nya No Time To Die är Vuarnet, men i listan lyfter vi fram några snarlika budgetalternativ. Det ska inte behöva kosta finskjortan att se bra ut.

Prinsessan Margaret, The Crown. Foto: Netflix

#3

Prinsessan Margaret,
The Crown

I den tredje säsongen av den rojalistiska dramaserien The Crown på Netflix har det blivit sent 1970-tal. Prinsessan Margaret, spelad av Helena Bonham-Carter, fortsätter att uppfordrande betrakta folk över kanten på sina solglasögon, nu i allt större modeller. Sippa lite lättjefullt på eftermiddagsteet och slå dig ner med en skvallertidning i vårsolen.

William, Jeppe, Henrik och Adam i Exit. Foto: NRK

#4

William, Jeppe, Henrik, Adam,
Exit

De vedervärdiga börshajarna i den norska serien Exit har fått en andra säsong på NRK och SVT. Vi ogillar skarpt deras gränslösa och kriminella leverne, men beundrar i smyg deras snygga solglasögon. Så vill du satsa på den nyrika stekarlooken – här är några tips.

Maxine Mayfield, Stranger Things. Foto: Netflix

#5

Maxine Mayfield,
Stranger Things

Skateboardtjejen Maxine "Max" Mayfield, gestaltad av briljanta Sadie Sink, rullade in i Stranger Things andra säsong på Netflix. Hon är alltid färgstark och streetsmart i maxat 1980-talsmode, gärna med matchande solglasögon. Mata in ett Hubba Bubba, tryck igång freestylen och möt vårsolen i regnbågens alla kulörer.

John Dutton, Yellowstone. Foto: Paramount Network

#6

John Dutton,
Yellowstone

Ryktet säger att Paramount Network släpper den fjärde säsongen av Yellowstone i juni, hurra! Familjens överhuvud John Dutton, välspelad av Kevin Costner, är stenhård (fast också lite mjuk) i Stetsonhatt och solglasögon. Alla som gillar maffiacowboys – här får ni stilreceptet.

Grace Fraser, The Undoing. Foto: HBO

#7

Grace Fraser,
The Undoing

I den stjärnspäckade serien The Undoing på HBO spelar Nicole Kidman den stenrika terapeuten med misstänkt make. De snygga kapporna är karaktären Grace Frasers signum – men hon har fina solbrillor också. Här är några look-alikes!

Kuiil, The Mandalorian. Foto: Lucasfilm Ltd / Disney+

#8

Kuiil,
The Mandalorian

Utomjordiskt snygga solglasögon i goggles-stil har fuktfarmaren Kuiil i The Mandalorian på Disney+. Gillar du den lite ruffiga och tuffa looken med steam punk-vibbar är Kuuli din stilguru. I have spoken.

Scottie Pippen och Michael Jordan, The Last Dance. Foto: Netflix

#9

Michael Jordan,
The Last Dance

Dokumentärserien om basketlegenden Michael Jordan och Chicago Bulls på Netflix är en 1990-talets modekavalkad. Här kan du frossa i sportiga solglasögon, framförallt modeller av Jordans favoritmärke Oakley – och klubbkompisen Scottie Pippen hänger på. De färgade spegelglasen är superheta, eller hur?

#10

Pete Mitchell,
Top Gun: Maverick

Okej, vi kunde inte låta bli. Den här uppföljaren var vi många som såg fram emot i fjol, men förhoppningsvis har vi väntat på något gott när den försenade premiären äger rum den 2 juli. Det finns nog få filmkaraktärer vi förknippar så starkt med ett par pilotsolglasögon som Pete Mitchell, mer bekant som Maverick. Tom Cruise bar ett par Aviator Classic från Ray-Ban på filmaffischen från 1986, men här har vi listat några alternativ.

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten. Jessika Jellbom nås på [email protected].