Samsung Unpacked 2020 – här är alla nya prylar

Galaxy Note 20, Galaxy Tab S7, Galaxy Buds Live & Galaxy Watch 3

Text:
Daniel Haaf

Samsung har äntligen presenterat alla kommande produkter för hösten 2020. Under sitt stora Unpacked 2020-evenemang visades mobiltelefonen Galaxy Note 20, surfplattan Galaxy S7 Tablet, smartklockan Galaxy Watch 3 och in-ear-lurarna Galaxy Buds Live.

Samsung Galaxy Note 20 & Note 20 Ultra

Samsung Galaxy Note 20 är en flaggskeppstelefon som släpps i två varianter – Note 20 och Note 20 Ultra. Båda har en medföljande styluspenna, 5G-stöd, vädertålig design (IP68), stereohögtalare med Dolby-teknologi och Android 10.

Den minsta varianten är Galaxy Note 20 som har en 6,7 tums OLED-skärm i full-HD. Den större Ultra-varianten har också en OLED-skärm som är snäppet större på 6,9 tum och med upplösning på 1440p.

Under skärmen sitter senaste generationens Exynos 990-processor, 8GB eller 12GB RAM-minne och upp till 512GB lagringsutrymme. Det finns även en microSD-kortläsare på Ultra-varianten. Batterikapaciten anges till 4 300 respektive 4 500 mAh.

En annan särskiljande detalj är kamerorna där Galaxy Note 20 Ultra är den vassare av de båda telefonerna. Båda varianterna har totalt fyra kameror, tre på baksidan och en främre selfiekamera:

Galaxy Note 20

  • Huvudkamera på 12 megapixel
  • Vidvinkel på 12 megapixel
  • Telelins på 64 megapixel
  • 10-megapixel selfiekamera

Galaxy Note 20 Ultra

  • Ultravidvinkel på 12 megapixel
  • Telelins på 12 megapixel
  • Vidvinkel på 108 megapixel (50x zoom)
  • 10-megapixel selfiekamera

Slutligen kan vi nämna att både Galaxy Note 20 och Note 20 Ultra klarar videoinspelning i 8K-upplösning, samt att den senare även använder en förbättrad autofokus med laser.

Samsung Galaxy Tab S7 och Tab S7+

Apple kanske dominerar marknaden för surfplattor med sin iPad-serie, men det har inte avskräckt Samsung från att lansera nya Android-plattor i sin Galaxy Tab S-serie. De senaste modellerna från Unpacked 2020 är Galaxy Tab S7 och flaggskeppsmodellen Galaxy Tab S7+.

Minst av de båda surfplattorna är Galaxy Tab S7 med en 11-tums LCD-skärm. Galaxy Tab S7+ har en nämnvärt större OLED-skärm på 12,4 tum. Båda skärmarna klarar uppdateringsfrekvens 120Hz och modellerna är de första någonsin från Samsung att göra det.

Samsung Galaxy Tab S7-serien använder senaste generationens Snapdragon 865 Plus-processor, vilket är samma som i Galaxy Note 20-serien. Till det följer 6GB till 8GB RAM-minne, och upp till 256GB lagringsutrymme. Lagringen kan utökas ytterligare via den inbyggda microSD-kortläsaren.

Andra nämnvärda detaljer är stereohögtalare med Dolby Atmos-stöd, snabbladdning på 45 watt, USB-Typ C-port samt en tillhörande S Pen precis som Galaxy Note 20-serien. Samsung Galaxy Tab S7 och Tab S7 Plus stöder senaste WiFi 6-standarden och har 5G som tillval.

Samsung Galaxy Buds Live

Samsung Galaxy Buds Live är äkta, trådlösa in-ear-lurar med aktiv brusreducering, upp till åtta timmars batteritid och en lite annorlunda design.

Galaxy Buds Live använder en bönformad design som ska matcha örats form bättre än andra, mer traditionellt designade in-ear-lurar. Med sin nya design behövs inte den "pinne" som exempelvis Apple AirPods- och Huawei Freebuds-serierna använder.

Den aktiva brusreduceringen är designad för att bara ta bort de riktigt låga frekvenserna. Brummande ljud från exempelvis tåg och flygplan försvinner, men hörlurarna släpper igenom tal och andra ljud med höga frekvenser. Galaxy Buds Live använder inte isolerande silikonkuddar som AirPods Pro och Sony WF-1000XM3 gör.

Vädertåligheten är begränsad med en IPX2-klass design. Du bör alltså inte använda Galaxy Buds Live i regn eller ens till riktigt svettiga träningspass. Den maximala batteritiden anges till åtta timmar utan brusreducering. Med batteriet i laddningsetuit som medföljer går det att få upp till 29 timmars lyssnande.

Samsung Galaxy Watch 3

Samsung Galaxy Watch 3 är den officiella efterföljaren till 2018 års Galaxy Watch. Precis som sin föregångare har Galaxy Watch 3 en roterande ring, två knappar på vardera sida och en stor OLED-skärm på upp till 1,4 tum.

Smartklockan släpps i två varianter med boett på 41 respektive 45 millimeter. Båda är lättare och tunnare än sin föregångare, vilket lär uppskattas av de med mindre handleder. Modellen är dock märkbart större än både Galaxy Watch Active och Active 2.

Galaxy Watch 3 använder Tizen och fungerar bäst med Samsungs egna mobiltelefoner. Du kan även använda en Android-telefon från andra tillverkare så länge du installerar rätt appar från Samsung. Har du en iPhone bör du däremot välja en Apple Watch istället.

Samsung Galaxy Watch 3 finns i färgerna brons och silver (41mm) samt silver och svart (45mm). Till skillnad från Galaxy Watch Active-serien så används inte aluminium till boetten. Istället kan du välja på stål eller en specialvariant av titanlegering. Det tillhörande armbandet är tillverkat av läder.

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten. Daniel Haaf nås på [email protected]