Prisjakt
Annons

Focal Electra SR900

Focal Electra SR900

Signalseparation: 2-vägs, Trådlös anslutningsteknik: Nej, Typ av lådkonstruktion: Sluten
Jämför

Focal Electra SR900

Jämför
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5
(6)

Produktinformation

Den enda dedicerade surroundhögtalaren i Electra-serien är SR900. Det är en bipolär högtalare som sprider ljudet från surroundkanalerna på ett mer diffust sätt, helt enligt THX rekommendationer för hembio. 2 st 6½ tums element spelare tillsammans med 2 st 1 tums diskanter åt varsitt håll.

SR900 är avsedda att placeras på väggen och har fästen för detta på baksidan. Där hittar vi också ett par guldpläterade kontakter för högtalarkabeln.

Baffeln, fronten som elementen är fästa i, är 5 cm tjock och tekniken bygger på att elementet ska vara helt still och bara konen ska röra sig.

Konerna i bas och mellanregister anänvder samma teknik som i Cobalt S-serien, kallad sandwichtekniken, där man lånat material från flygindustrin. Målet är att nå en blandning som kombinerar en låg massa med hög styvhet och bra dämpning.

Diskanten är konkav (inverted) och försedd med dubbla magneter som tillsammans ger en bättre spridning av ljudet samt att diskantens undre delningsfrekvens kunnat sänkas. Diskanten som kallas Tioxid 5 återfinns
också i den betydligt dyrare modellen Grand Utopia.

Electra-serien tillhör den högre skolan och vi behöver knappast påpeka att dessa högtalare bör kombineras med en bra förstärkare för att få ut mesta möjliga av investeringen.

Prisjakt jämför priser och erbjudande från nätbutiker och fysiska butiker.

Varumärke
Signalseparation
2-vägs
Trådlös anslutningsteknik
Nej
Typ av lådkonstruktion
Sluten
Effekt (peak/max)
Diskantelement, typ
Aktiv
Nej
Annons
Annons