Shure SE215

Shure SE215

  • Hörlursdesign: In-ear
  • Fästanordning: Hörselgång
  • Funktioner: Löstagbar kabel, Vändbara kåpor
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Shure SE215

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
3.9 / 5
(22 omdömen)
5
(12)4
(5)3
(1)2
(3)1
(1)
Sorterat efter datum
5 månader sedan
*Redigerades 4 månader sedan
Glapp i höger örsnäcka efter mindre än två dagar. Sjukt störigt när ljudet försvinner i ena örat. Ljudet är OK, när det fungerar. Bluetooth drop out händer ibland.¨Inte värda det priset enligt mig.Nu är det spännande hur Computersalg.se kommer att hantera reklamationen. Update: Reklationen gick INTE bra. Jag gav upp och slängde headsetet.
3 år sedan
Helt klockrena in-ears. Använd varje dag i två år nu, enda klagomålet är den formbara öronbågen som går sönder efter ett år ungefär.
3 år sedan
Sitter mycket bra och ljudet är kanon. Hade iofs varit trevligt med en mic på sladden. Ja, jag vet att det finns en sladd att köpa. Och då köper jag nog sladden med blåtand.
3 år sedan
Köp inte. Obekväma och ljud värt max 200 spänn.
3 år sedan
Köpte dom efter jag läst peterhjalmarssons utmärkta recension, håller med honom på alla punkter! Nästan ;) Underbara hörlurar, tänkte bara lägga till att propparna som följer med måste testas tills dom sitter! Jag körde med skumpropparna först och baserat på detta hade dom fått 3/10, men efter lite prövande så landade jag på medium gummi, och då var dom perfekta för mig :) Tänkte även redigera denne gode herres pros/cons; + När man väl lärt sig, lättare att sätta in än vanliga in-ears! Man behöver inte borra in dom i skallen för att dom ska sitta, man vrider bara till. Dessutom är dom bekväma längre eftersom man slipper köra dom fullt så djupt. -+ Något tungdrivna, men i mitt fall är det ett snäpp från där jag hade velat ha volymen.. men är kanske bäst, då jag brukar lyssna allt för högt. - En kamp på liv och död för att byta proppar! Trots detta får dom 10, hitta bara dina pluggar och lär dig sätta i dom så är dom helt magiska!
3 år sedan
Bästa jag provat hittills i mellanklassen av hörlurar! Valde färgen transparent/genomskinlig, riktigt fränt att man kan se igenom luren utifrån. Betalde 990kr (webhallen butik) och värda varenda krona, kunde nog utan dåligt samvete gett 1500kr. Ljudkvalitén är väldigt hög, detaljerat och fint register, krävs dock en lur med bra möjligheter att skruva upp basens styrka annars blir det gränsfall lite platt ljudbild, åtminstone i min nuvarande telefon Google Nexus 6P (2015). Värt att nämna är att när jag kört lurarna i telefon med bra möjlighet till att justera t.ex. basens styrka så pumpar det riktigt fint i bastunga låtar. Ljudisoleringen är fenomenal, så jag som studerat ett år på yrkeshögskolan och behövt skärma av från störande klasskamrater har haft grym nytta av dessa! När läraren står precis bredvid och försök få kontakt men man inte märker det alls, då jobbar man väldigt ostört haha. Har enbart använt foam pluggarna, fick idag hem Comply Foam P-series pluggar då mina gamla är fulla med wax efter allt lyssnande sedan inköp. Rekommenderar att byta till Comply foam pluggar, isoleringen blev ännu bättre och ljudkvalitén möjligtvis något högre. Har tidigare provat: Jays D-jays Klipsch S4i rugged & vanliga S4i Sony In-ear 500kr klassen Sony SBH-80 wireless in-ear Beats by Dr. Dre PowerBeats2 Wireless
3 år sedan
Väldigt nöjd! Enda egentliga negativa är att dom är rätt pilliga att ta in och ur, så funkar bäst vid tillfällen då oavbruten lyssning är på schemat.
4 år sedan
InEar - Hörluren som man förälskar sig i! Jag är sedan tre dagar tillbaka stolt ägare av ett par Shure SE215 och hade tänkt att lite kort skriva vad jag tycker om dem. Dessa hörlurar skulle ersätta mina Powerbeats från Beats by Dr Dre som jag haft i nästan 4 år. De hade helt okej ljud (lite mycket bas och tillbakadragen diamant) men jag gillade dem för passformen och designen. Men nu var det dags för ett par nya InEar - hörlurar och Shure blev det. De köptes på Clas Ohlson för 995 SEK. Förutom hörlurar får man med en snygg liten transportväska som skyddar InEar - hörlurarna när de inte används. Dessutom får man med sex stycken olika öronmuffar, vilket jag personligen tycker är väldigt bra. Varför berättar jag senare. Det ingår ytterligare lite infotmations- och garantipapper som kan vara bra att spara då både Clas Ohlson och Shure ger två års garanti. Mycket bra tycker jag! Jag köpte de svarta SE215, de kommer med en 162 cm lång kelvarförstärkt kabel som är guldplatterad vid anslutningarna. Kabeln kan också separeras från själva hörlurarna, detta kan vara mycket bra om kabeln går sönder. Shure säljer diverse reservkablar på deras hemsida. Hörlurarna är byggda i plast men känns bra byggda och inte alls plastiga. De är också mycket lätta vilket jag tycker är väldigt bra. När jag första gången försökte ta på mig hörlurarna så lyckades jag inte, för att det var ovant att därefter lägga kabeln bakom örat. Men redan vid tredje försöket lyckades det riktigt bra och fy f*n vad de sitter bra! Har aldrig haft hörlurar som sitter så bekvämt och samtidigt inte ramlar ut ur örat. Stort plus där! Ljudisoleringen är en dröm! Jag pendlar själv mycket med bus och tåg och har där alltid haft störande bakgrundsljud som gör så att man måste lyssna på väldigt hög volym. Men med dessa underbara hörlurar så försvinner nästan allt bakgrundsljud. Det gäller dock att ha rätt öronpluppar på, man får helt enkelt testa de som följer med tills man får bästa ljudisolering och ljudåtergivning. Avslutningsvis tänkte jag berätta lite om hur jag tycker att ljudet är i dessa hörlurar. Jag vill dock säga att ljud är en personlig sak och alla gillar olika sorters ljuf från hörlurar. Men när jag första gången satte igång musik så märkte jag direkt varför dessa lurar är så populära. Ljudet är väldigt varmt och klart. Basen är torr, kraftig och sätter inte mellansregister och diskant i bakgrunden. Diskanten är klar, tydlig och börjar inte skrika vid högre volymer. Jag är inget ljudproffs, men jag kan säga att dessa hörlurar låter riktigt bra! Jag kan rekommendera denna hörlur med glädje! För knappt 1000 kr får man riktigt bra ljud, ljudisolation, bra komfort, många öronpluppar för bästa passform och en liten transportväska. Letar du efter ett par hörlurar som bara får kosta 1000 kr, kan användas lite överallt och har ett riktigt bra ljud? Köp ett par Shure SE215! :)
4 år sedan
Extremt bekväm lyssning! Har haft mina i några månader och efter att ha testat mig uppåt från 500kr-klassen så är dessa helt klart bäst. Har testat t.ex. T-jays Four och Sennheiser CX5.00 som gav mig problem med alldeles för skarp diskant. + Äntligen ett par lurar som inte försummar mellanregistret, det är varmt och framträdande. Ingen tråkig V-formad återgivningskurva här. Diskanten är återhållsam vilket för mig innebär bekväm lyssning under lång tid och inga skärande S-ljud eller cymbaler. + Fruktansvärt bra isolering. Vill man få bort mer omgivningsljud måste man satsa på aktiv brusreducering. + Byggkvaliteten känns robust, dessa kommer nog hålla länge. Och skulle det bli glapp i sladden kan man ju byta ut den! Detsamma gäller om man skulle vilja lägga till paus och volymkontroll. - Kan vara lite fumliga att sätta på sig. - Saknar lite paus och volymkontroll, och kabeln man kan köpa till för att åtgärda detta lägger till ytterligare 400-500 spänn på priset.
4 år sedan
Dessa lurar är mina favoriter. Jag jämför främst med Sennheiser CX 3, Sennheiser Momentum IEM som jag har/haft (har även några on-ears). Använde dessa dagligen i ca 4-5 år tills jag olyckligtvis glömde kvar dem på bussen. Velat testa andra lurar och har därför inte köpt dem igen, men de har varit bäst hittills. Ljudet är relativt välbalanserat, återger musiken finfint och underhållande. Tycker att de är väldigt allaround, det låter bra med många olika genrer och med en enligt min smak väldigt fin detaljåtergivning. Jämfört med Momentum IEM är det så otroligt mer balanserat ljud, där Momentum är V-formade i ljudet och har ett överdrivet basljud. Shurelurarnas mittenregister är riktigt vasst och det känns som att låtar får ett nytt liv mellan ens öron. Praktiskt sett så gillar jag hur de sitter i örat och inte sticker ut någonting. Man kan t.ex. ligga med örat mot kudden utan att det stör. Mina åkte in på reparation en gång, hörlurskontakten mellan sladd och hörlur visade sig vara smutsig vilket resulterade i att ljudet glappade i ena hörluren. Inga problem att åtgärda även fast garantin gått ut med ca 1-2 månader om jag minns rätt. Annars inga som helst problem och de är väldigt hållbara och stryktåliga. Isoleringen är top-notch, viktigt att hitta rätt pluggar dock! Enda minuset praktiskt sett är att det inte fanns en version med headset/mikrofon när jag köpte mina iaf. Varmt rekommenderade av mig, en mycket bra startpunkt för vidare intresse i hifi-ljud! Väldigt bra kvalité vs pris-ratio i mitt tycke. Nu har jag ögonen på SE425, eller SE535 som nästa lur, Shure har övertygat mig!
Sida 1