Dell UltraSharp U2412M

 Lägg i lista  Jämför
UltraSharp U2412M är en av Dells populära e-IPS-skärmar, denna i storleken 24 tum. Upplösningen är 1920x1200 och betraktningsvinkeln 178 grader såväl vertikalt som horisontellt. Lanserad 2011. Stäng
UltraSharp U2412M är en av Dells populära e-IPS-skärmar, denna i storleken 24 tum. Upplösningen är 1920x1200 och betraktningsvinkeln 178 grader såväl vertikalt som horisontellt. L... Läs mer
Jämför pris på alla Dell Bildskärmar (148)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.19)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

  Sorterat efter datum

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Redan efter ett par dagars användning på kontoret skulle jag nog gråta en liten skvätt om jag var tvungen att byta tillbaks till den gamla skärmen, som ju faktiskt är helt ok ändå.

  +Bilden är klar och färgerna känns väldigt fina efter att ha tweakat inställningarna litelitegranna.
  +Inbyggd USB-hubb
  +Bra stativ.
  +Priset.

  För detta priset är det inte mycket att bråka om, köp!
 • Bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  I förhållande till sitt pris är det nog den bästa IPS-skärmen och den absolut snyggaste.
  Den grumliga Dell-ytan är inget jag stör mig på. Har bara min MBP Retina-skärm att jämföra med, samt en Lenovo-IPS-laptopskärm. Inte bästa färg-gammut, men då får man betala 5k och uppåt. Köpt för 2000 kr (HT 2013).

  Används enbart till Fotoredigering, Grafisk Design och CADande.
  Pixselstorleken är 0,27mm vilket är ok. Skulle dock vilja ha 27-tummarnas 0,23mm i pixelstorlek (ca 20% mindre pixlar), men eftersom Windows är uruselt på DPi-scaling så får alla 27" alldeles för liten text! Alltså är 24" optimala för Windows tills vidare.

  Synd bara att denna skärm har PWM (Pulse With Modulation), vilket innebär att LED-lampan i skärmen blinkar med väldigt hög frekvens (>400Hz) istället för att lysa konstant. Detta är dock ett fenomen som är standard på 99,5% av dagens skärmar (dock verkar Apples produkter ha slutat med detta sedan 2009!).

  Framförallt är skärmen snygg. Tror mig få lite ont i ögon och huvud stundtals pga denna skärms PWM. Funderar därför på att köpa denna skärmen istället (en av de få som inte har PWM!): HP ZR2740W. Köpte en Benq BL2411 PT som komplement istället.

  --------------
  UPDATE 1 år:
  Har sett en Samsung-skärm som i jämförelse har väldigt ren yta, nästan som att man kan ta på pixlarna, kändes väldigt blank utan att reflektera störande ljus. Färgerna har även mer kontrast och svart är svartare. Så nu kan jag tänka på att denna Dell-skärmen har en lite grumlig yta trots att jag innan inte tänkte på det, men det gör jag nu. Därtill är den inte PWM-fri vilken är dåligt för ögonen varför jag drar av en stjärna till 7/10, men enbart pga. det sistnämnda.

  Har dock fått någon "ljusfläck" på skärmen (liten vit punkt av några pixlar, alltså lite ljusare), dock har samma sak hänt på min MacBook Pro retina skärm. Så något som kanske kan hända med IPS. Inget jag tänker på och känns så slöseri på resurser och tid att byta (om man ens kan det) för en sådan småsak. Tänk på miljön, var glad och använd det du har med tacksamhet.
 • Alla omdömen

  Sorterat efter datum

 • Dålig
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  PWM-flimmer förstör ögonen om man sitter vid den 8 timmar om dagen. Dessutom blått och kallt ljus. För 6 år sedan kanske den var bra, idag är den högst medelmåttlig.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fantastisk skärm då den fungerar perfekt till min dator och PS4.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  haft 3 stycken i fyra år nu, plötsligt dog en skärm framför näsan på mig, förmodligen nätagget i som inte orkade längre. Panelerna är grymt bra. Bra bild och svärta. Man måste känna sig OK med coatingen som är på dock, men det är en vanesak.

  Trist att de inte håller längre än 4 år..
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Hygglig skärm med bra inställningar. Dock är den inget för spel-freaks som vill ha snabb uppdateringsfrekvens. Den passar bäst för vanligt kontorsjobb, bildredigeringar och vanlig surf. Den har matt yta som motverkar reflexer vilket är bra. Fungerar bra även i dagsljus.

  + Höj/sänkar/vridbar.
  + Fysiska knappar på framsidan för justering av bild.
  - USB hub stödjer endast USB 2.0
 • Bra
  1 år sedan
  Rätt hyffsad skärm.

  + Bra färgdjup och svärta, inga artefakter som ghosting eller liknande vad jag kan se.
  + Lite tråkig design.

  - Lite dålig betraktningsvinkel.
  - Lite tråkig design.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Haft i något år nu. Perfekt bild, bra skärpa och färgåtergivning, ingen bleeding.
  Som USB-hubb fungerar den prima.

  +Fina färger
  +Skarp bild
  +Höj och sänkbar!
  +Fin design
  +USB-hubb
  +Ingen bleeding, på mitt exemplar

  -Startar aningen långsamt, hinner inte see bios boot-skärm
  -Sitter man nära, ca 0,5m-1m, upplevs bilden som "kornig" mot ljus bakgrund
  -Den är matt, man får en klarare bildupplevelse med en högblank skärm. Det är den matta texturen som jag upplever som "kornig" eller grynig. Det skulle vara mitt tips till Dells nästkommande generation UltraSharps att göra dom högblanka i stället för matta.
  -Endast 60Hz, som gamer önskar man alltid mer, men har svårt att hitta bra IPS-paneler med mer än 60Hz

  Riktigt bra produkt. Har beställt en till nu.

  8/10 med motiveringen, den är slö att få bild vid boot, vilket är störande om man har ny dator och behöver tweaka bios. Jag ger ett ytterligare minus för den korniga upplevelsen, den är märkbar, speciellt i början. Numera har jag vant mig, dock när jag sitter vid annan skärm som inte är "kornig" önskar jag att min skärm inte va det.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Jag jämför denna skärm med en 6 år gammal TN skärm som också är 1920x1200 i 24 tum.

  Fördelnarna med denna Dell skärmen är:
  Den är relativt billig.
  Den väger mycket mindre än TN skärmen så den är enklare att flytta på.
  Betraktningsvinklarna är mycket bättre.
  Trots att den har sämre responstid än TN panelen så ser jag igen skillnad.
  Det påstås ibland att IPS paneler är suddigare än TN paneler men det märker jag inte.
  Kontrasten är lite bättre tror jag. Jag kan se några fler nyanser i mycket mörka bilder.

  Nackdelarna med denna Dell skärmen är:
  Det påstås att IPS paneler har bättre färger men det är mycket svårt att se. TN panelen fuskar med dithering vilket är synligt i vissa testbilder men i vanlig användning ser jag ingen skillnad.
  Färgen är ojämn och varierar i kanterna. Den högra sidan av skärmen har en blå nyans jämfört med resten. Man ser det mycket tydligt på vita hemsidor och är mycket störande.
  Skärmen har allvarlig image retention. Visar man samma bakgrundsbild i några timmar bränner den fast. Det finns en inbyggd "LCD conditioning" funktion i skärmen som flashar olika färger för att fixa problemet men även om man kör den i 10 min kan man ändå se svaga skuggbilder. Folk påstår att detta är en bra skärm för bildbehandling men med den ojämna färgen och inbränningen kan jag omöjligt hålla med. Om du köper skärmen så får du se till att aktivera skärmsläckaren and party like it's 1990. Jag har aldrig sett image retention på någon TN panel.
  Skärmen har inställningar för att tvinga bilden i 4:3 och 5:4 aspekt men inte 16:9. Om bildkälla använder 1920x1080 eller 1280x720 upplösning sträcks bilden alltid ut till fullskärm. Min gamla TN skärm kan lägga in svarta kanter så man får korrekt aspekt även i 16:9 upplösningar. Om du har tänkt att koppla in skärmen till en bluray spelare eller tv spel kan du glömma det.

  Tanken var att denna skärmen skulle bli min nya primära skärm men det duger den inte till. Jag får använda den som andraskärm och behålla min TN som primära. Om jag hade köpt den online hade jag troligen försökt lämna tillbaka den mha distansköpeavtalet.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Jag har använt den här skärmen till kontorsarbete i ca 5 månader. Jag är helt nöjd med bildåtergivningen och tycker att skärmen är utmärkt att jobba med.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte min för något år sedan, tror jag gav strax över 2000 kr för den.
  Jag är väldigt nöjd med min, inga pixelfel eller annat strul. Väldigt prisvärd skärm. Kan rekommendera den för den som vill ha en bra och billig skärm.

  Skulle jag inte redan haft en annan IPS-skärm så hade jag köpt en till U2412m.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Trevlig skärm som inte får ens ögon att gråta efter flera timmars tittande. Bra och flexibel fot som underlättar en hel del. Bra färger osvosv.

  Första skärmen dog(något elfel), fick en ny på garantin som lider av backlight bleed, eller något liknande. Produktbilden här på prisjakt demonstrerar ungefär hur det ser ut.

  Något annat som också drar ner på betyget är lukten. Lider av pisslukt(typ), som vissa andra dell produkter.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Hoppades verkligen att detta var skärmen som skulle ersätta min gamla Samsung 226CW som blivit defekt på gamla dagar. Efter att ha läst så många goda reviews och omdömen så måste jag säga att jag blev riktigt besviken och nu efter en 5 dagars användning ska jag se om jag kan skicka tillbaks den. Den har såklart sina positiva sidor som USB-portarna och den trevliga ställbara foten som man saknade helt på gammel-Samsungen.
  +Färgåtergivningen är väll helt ok och neutrala, ställde in efter tips på nått forum...
  +Bra pris!

  MEN FYFAN vilken hemsk skärm detta är att titta film på! Jag spelar ingenting och pysslar inte med bildredigering utan använder datorn till surf, film, musik och lite kontorsarbete. Direkt man öppnar en mörk bild eller det visas en mörk scen på filmen/serien så blir den helt pissgrå efter hela nedre kanten och upp i hörnen. Har prövat vinkla och ställa ner brightness ända till 30 utan att få till den.
  Efter lite läsande har jag fått klart för mig att IPS-Glow och anti-glare effekten tydligen är i en klass för sig på Dell's skärmar så detta är ingenting för mig och ingenting för er andra som vill ha en någorlunda godkänd filmupplevelse.
 • Perfekt
  3 år sedan
  haft denna i ~4 månader.

  pros:

  - storleken
  - panelen (ips), kan kolla från döda vinklar och fortfarande se vad som händer på skärmen. både upp och ned, sida till sida. STORT plus
  - lyser fint (folk klagar på backbleed, tycker ljuset är perfekt, och det tränger inte in ljus från kanterna.
  - tröttar inte ned ögonen
  - usb hubben (simpel sak, men så underbar)
  - höj och sänkbar
  - tilt
  - ställa den rakt upp (så längden är större än bredden)
  - står stadigt
  - bra färger
  - priset (betalade 1800)

  cons:

  inga jag märkt under 4 månaders användning, och då flyttas den även runt en hel del
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mina två Philips brilliance 200P6 (20" IPS UXGA 4:3 skärmar) från 2005 gick sönder med ett par månaders mellanrum och detta blev ersättaren. Jag var lite rädd för att bli besviken efter att ha läst vissa reviews på nätet men jag är inte lika kräsen som den värsta kritikern och mina "riktiga ips skärmar" från 2005 var nog inte heller så vassa längre trots allt. Jag är supernöjd med både bildkvalité och den höj och sänkbara foten för det låga priset. Snygg är den också! Nu har tre u2412m på skrivbordet :)
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Haft den ett år, utmärkt kvalitet. Har den bredvid två Benq och man ser stor skillnad i färger och ljusstyrka. Anävnder denna skärm nu i 1200 X 1920 läge, vilket är helt underbart. rekommenderas
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Har haft den i drygt två år. Inget att klaga på. Prisvärd.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Stor skärm, bra skärpa, kontrast och färg. Mycket nöjd.
 • Bra
  4 år sedan
  Klar bild med fina färger. Den höga upplösningen gör sig bra i alla syften. Förlorar några poäng på det faktum att bilden inte fyller ut hela bildrutan; det är en klart synlig svart kant längst högra hörnen, vilket är tråkigt.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Väldigt nöjd, köpte idag. Billigt och bra, snacka om skillnad i bild kvalité. Gått från en Samsung 205BW 20" till detta är sjukt!

  http://www.tftcentral.co.uk/articles/icc_profiles.htm#d

  Använder följande ICC:
  Dell U2412M (Custom) X-rite i1 Pro + LaCie TFTCentral A00 35 75 98 90 92 Custom Color
 • Perfekt
  4 år sedan
  Kan inte annat en instämma med nedanstående! Har faktiskt inget jag kan klaga på efter 1 veckas användning.

  Jag har bara suttit med laptop skärmen innan och det är lite skillnad på 24" och 13,3"!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Tidigare skärmar: Hyundai L90D+, UE46ES5505, Asus N56VZ-S4224H.

  Följande har testats: Slösurfande på nätet, Battlefield 3 och diverse filmer i 1080p.

  Följande inställningar används enligt http://hardforum.com/showpost.php?p=1037603902&postcount=547:

  Preset > Custom Color Red>96 Green>93 Blue>87, brightness 45 och contrast 75.

  +Jämfört med tidigare skärmar så är färgerna i en helt annan klass.
  +Suveräna betraktningsvinklar.
  +Designen, smaksak men en väldigt ren och enkel design.
  +Stabilt stativ
  +USB-hubben!
  +Priset
  +1920x1200

  -Ingen HDMI, dock DVI och displayport som ger samma bildkvalité. DVI-kabel och VGA-kabel ingår.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Ingen proffskvalité men till priset sett ett mycket bra köp (priset invägt i betyget, annars hade jag sattit en 6-7:a).

  En 24" 1920x1200 (e)IPS för ca 2000kr med ok bildegenskaper, stadig fot, usb-hubb och i övrigt en stilren design är inte mycket att klaga över.

  Vill man ha bättre får man betala därefter, bara att välja.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Skarp och bra bild. Nöjd med köpet!
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Mycket klar och skarp bild.

  Första exemplaret jag fick hade en linje tvärs över skärmen men den byttes snabbt ut av Dell som skickade en ny med UPS samma dag.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Mycket bra skärm i förhållande till priset.

  + Enkla menyer
  + USB-hubb
  + Pivot
  + Bra betraktningsvinkel jämfört med min gamla med TN.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag kommer från en Dell 2209WA (som jag var grymt nöjd med) men behövde uppgradera till 1920x1200.

  + Skarp
  + Snygg
  + Lite mjukare i sin antiglare jämfört med de tidigare Dell-skärmarna tycker jag.

  - Lite sladdrig i fästet. Om man råkar slå till armbågen i bordet lite så dallrar skärmen lite.
  - LED bränner ögonen lite även om jag sätter på den automatiska ljusstyrkehanteringen.
  - LED-belysningen är inte lika jämn och behaglig som sin CCFL-syster.
  - Gamman är inte riktigt korrekt rakt igenom, men för en budgetpanel så kvittar det.

  Hade helst velat ha CCFL, men kunde inte motivera prispålägget riktigt.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Riktigt, riktigt bra!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  - Displayportkabel ingår ej!
  - Lite för mycket anti-glare.
  + Oerhört prisvärd!
  + Riktigt snygg, stilren och smidig.
  + Lätt att justera höjd/pivot.
  + Bra bild, även okalibrerad.
  + 16:10 (1920x1200) istället för 16:9 (1920x1080)
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Returnerar mitt 2:a exemplar pga ojämn färg över bildytan. Jag skulle kunnat använda skärmen för "kontorsbruk" utan problem och man får mycket för pengarna om man får ett bra exemplar men uppenbarligen brister det rejält i kvalitetskontrollen. Det får bli något annat än Dell för min del (har även provat Dell u2410 som inte var något vidare den heller).
 • Ganska bra
  5 år sedan
  En ok budgetskärm men mitt ex hade mycket "backlight bleeding" vilket gjorde det olidligt att titta på t.ex. mörka filmsekvenser i ett mörkt rum då svart blev grått i nedre vänstra hörnet samt övre högra.
  Anti-glare:en är smått irriterande om man bryr sig om sådant.

  Jag kommer att returnera skärmen och pröva något annat.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra än så länge. trevligt med USB portar på sidan.

  edit:
  har nu köpt ny dator och kan inte använda DVI portarna med mitt GTX660 kort av någon anledning.
 • Perfekt
  5 år sedan
  tb303 har sammanfattat den bra.

  Den bästa skärmen jag någonsin använt för detta priset, case closed!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Vad kan man säga? Grym skärm, går inte få en bättre för priset.

  + Klockren bild
  + Höj/sänkbar
  + Tilt
  + USB-port

  - Inget!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Snygg och stilren skärm! Fungerat bra och har inte haft några problem. Bra bildupplevelse rent generellt!

  Rekommenderas!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Gudomlig skärm.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Efter att ha lessnat på min föregående skärm (TN) och dess usla färger och betraktningsvinklar så valde jag att hoppa på IPS tåget med lite ekonomi i bakhuvudet.
  För pengarna får man enligt mig en mycket kompetent skärm. Nu bör jag väl klara mig tills högupplösta paneler i mindre storlekar än 27" börjar dyka upp.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Väldigt mycket skärm för pengarna! Fin, skarp bild med färger som blir korrekta efter smärre justeringar.
  Använder den främst för bildbehandling (Lightroom) men även rätt mycket Fifa blir det och för sådana spel duger den utmärkt. Inga eftersläpningar, nästan obefintlig input lag.
  Mitt exemplar lider inte av några döda pixlar eller ojämn belysning. Summa summarum, du hittar inget bättre idag för dessa slantar. En stark 9a blir det.
  Varför personen under mig valde en skärm med 1920x1200 i upplösning och gnäller över att den inte kör 1024x768 är en gåta som jag vill inte ens veta svaret på. Jag tolkar det som okunskap helt enkelt.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Helt ok skärm, min första IPS och kommer nog svårt att gå tillbaka till något annat.

  Tycker helt klart anledningen jag köpte den för= färgåtergivningen
  Gör att den är värd varje peng.

  Den gör sig kanske inte jättebra i pro-action gaming. Men den duger gott åt det också om man inte är ULTRA-kräsen :P

  Kör diablo 3, Day-z, civ 5. Och tycker personligen den fungerar för dessa spel. Men vill man ha skärpa framförallt. Gå efter något annat.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Inga döda pixlar. Har inte märkt av någon Ghosting eller
  Backlight Bleeding. Däremot märkte jag en skillnad när
  det gäller Anti Glare Coating i jämförelse med
  HP LP2475w som jag ägde tidigare.

  Mot helvit bakgrund skiftar färgerna en aning från lite
  gult i kanterna till rött i botten och mer grönt mot
  toppen när man sitter mittemot. Jag misstänker
  att Anti Glare Coatingen har en del med det
  att göra. Men detta stör sig inte i förhållande
  till priset. Inget man tänker på vid vanlig
  användning heller.

  Än så länge tycker jag det är en väldigt prisvärd skärm.
  Bra är också att den inte alstrar så mycket värme,
  vilket min HP LP2475w gjorde. Dell torkar inte ut
  ögonen lika mycket.

  Färgerna är helt ok redan från början. Jag har dock
  sänkt ljuset för att bevara ögonen inför framtiden.

  Skärmen är ju gjord av plast och har en lätt billig
  känsla. Men den är simpel och stilren. Menyn är
  också väldigt lättnavigerad.

  En stjärna minus för avsaknad av HDMI.
  En stjärna minus för Anti Glare Coating.

  Totalt dock varmt rekommenderad!

  2290:- från CDON.COM
 • Perfekt
  5 år sedan
  Kan inget annat än att säga att det blir svårt att hitta bättre skärm för samma pengar. Har 2 st och är mycket nöjd.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Hämtade en på Webhallen i Malmö igår och är otroligt nöjd.

  Till detta priset finns inga vettiga alternativ.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Grymt trevlig skärm. Inga problem med blödningar eller liknande. Enda nackdelen som jag har märkt hittils är att om datorn är avstängd (kopplad via hdmi) och jag stänger av skärmen med strömknappen och sedan trycker på den igen så går den inte alltid igång när datorn slås på. Då får man rycka strömsladden till skärmen för att den ska kolla på insignalen igen och slås på.
 • Bra
  5 år sedan
  Måste säga att jag är lite besviken. Bilden är rätt bra men speciellt svärtan är sämre än vad jag hade väntat mig. I nedre kanten av skärmen är den sämst av någon anledning. Ändå ett lyft från min gamla skärm, bättre betraktningsvinklar i alla fall.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  För fotoredigering på amatörnivå känns den här skärmen riktigt bra,
  funderar man på fördelen med 16:10 format och det lilla extra utrymme det ger är det verkligen värt det, den här skärmen känns rymlig med porträttfoton och även i musik/videoprogram.

  Lite svårt att bli vän med färgerna och inställningarna men är bara en kalibreringsfråga, däremot känns det, som med mina tidigare billiga skärmar att färgerna vattnas ut snabbt vid ökad brightness/contrast.

  tydlig och skarp bild, störs inte av coatinglagret som ligger över, men klart synligt om man tittar närmre.
  Foten stabil och den absolut smidigaste jag stött på.
  Blev överraskad över bildkvaliten generellt, ingen ips-glow, bra betrakningsvinkel och för mig tillräckligt bra svärta.

  Har man inga extrema krav/förväntningar och vill ha en bra skärm, satsa på den här.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Helt ok LED IPS-skärm för sitt pris. Bildkvalitén är klart godkänt men inte exceptionell. Färgrymden inskränks av LED-belysningen (färgerna blir blekare jämfört med professionella skärmar för bildredigering). IPS-glow i nedre högra hörnet, osnyggt när det är helt mörkt.

  Plus i kanten för det justerbara fotstödet och upplösningen 1920 x1200, de extra pixlarna gör mycket för kontorsarbete. Bra menysystem.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Grym skärm, tveka inte utan köp den. Får 9 av 10 eftersom jag anser att den är liite dyr, speciellt jämfört med 23'' som är väldigt lik denna.

  Har hört att denna skärm går upp och ner i pris, märkligt att den inte har sjunkit eftersom den inte precis är ny på marknaden.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Skaplig skärm. Lite minus & plus:

  -Dålig betraktningsvinkel för mörka färger pga IPS-glow
  -Dålig färguniformitet speciellt för vitt (syns då man visar stora vita ytor, vilket är vanligt vid normal användning tex webbsurf, ordbehandling, osv). På vissa delar av skärmen blir vitt antingen för "varmt" (gulfärgat) eller "kallt" (blåfärgat) beroende på inställning. Det går dock inte att få bort genom att ändra inställningar eftersom olika delar av skärmen har olika "färgtemperatur". Problemet varierar även per exemplar. Den första monitorn jag fick var det så dåligt på att jag returnerade den. Jag fick sedan en ny med samma problem (vitt blir gulaktigt på delar av skärmen, mestadels på nedre delen av skärmen) men i något mindre omfattning så jag bestämde mig för att behålla den pga monitorns låga pris.

  +Ganska bra betraktningsvinkel för ljusa färger
  +Mycket prisvärd (köpte den för 2290 kr)
  +Bra med 16:10 format. De extra pixlarna i höjdled för verkligen skillnad.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Mycket bra färger! Skärmen är helt underbar på alla sätt och vis! Mycket bra inställnings möjligheter! Du hittar inte en bättre skärm för dom här pengarna!
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Har lånat en sådan här skärm, således inte köpt och har inte haft möjlighet att kalibrera den osv, men de gamla skärmarna (föregångarna) med lysrör upplever jag som bättre.

  Skärmen får en 8 på basis av att jag måste sätta en stjärna och sätter därför samma som medel.
 • Perfekt
  5 år sedan
  +Underbart stativ
  +IPS skärm
  +USB-hubb
  +1920x1200 px
  +Priset

  -hdmi
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag är väldigt nöjd, har inget negativt att säga!

  Tänk på att knappen för foten sitter lite illa till, om du försöker bära skärmen hängandes över ena armen kan den lätt haka ur!

  2290:- är ett unikt pris. Om IPS-skärmar som kostar 2000:- mer ger bättre bild kan inte jag svara på, men de är inte jämförbara enligt mig, just på grund av priset.