Logitech Z-5500

 Lägg i lista  Jämför
Logitechs Z-5500 surroundsystem för dator är smått klassiskt och har sedan lanseringen 2004 varit en storsäljare i kategorin. Högtalarna är THX-certifierade, och den ska enligt tillverkaren ge totalt 505W fördelat på de sju kanalerna plus sub-bas. Stäng
Logitechs Z-5500 surroundsystem för dator är smått klassiskt och har sedan lanseringen 2004 varit en storsäljare i kategorin. Högtalarna är THX-certifierade, och den ska enligt ti... Läs mer
Jämför pris på alla Logitech Datorhögtalare (29)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.68)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  8 mån sedan
  Fungerar utmärkt.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Jag har nu haft mina Z5500 i några år! Funkar bra nu som då!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Köpte detta underbara system 2005. Är idag 2016 fortfarande lika nöjd. LÄTT det bästa dataljudet som går att få tag på än idag.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Nöjd
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte systemet på blocket för 1000 kr och är väldigt nöjd med det än så länge. använder det som hemmabio och det väcker liv i tv-program och filmer.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Ruggigt tryck i ljudet och bra med ingångar, förstärkaren osv. Lite dåligt balanserad ibland. subwoofern tar ett tag innan den går in t.ex.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Säljer mitt system för att jag blev sugen på något nytt att köra till datorn min, systemet säljes nästan komplett saknar tyvär fjärrkontrollen dock finns den hemma men i skrivandet stund så vet jag inte vars den är. Systemet fungerar otroligt bra och är sparsamt använt.
 • Bra
  3 år sedan
  Bra för att vara datorhögtalare!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Använder det med mitt PS3 och det funkar galant utan några som helst problem. Fick det för drygt 3k, helt klart värt pengarna. Mycket nöjd.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Bra ljud!
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har lyssnat på många, vid det här laget, basen som sagt visst låter den men inte bra sedan finns det ett stort glapp i registret mellan bas och det små satteliterna, dom som tycker detta är som en komplett ljudanläggning, måste ta och lyssna runt lite det är så man lär sig hur betydligt bättre ljud kan upplevas, jag bygger mina egna grejer tills dom blir som jag vill ha dom, d.v.s bra! Detta system Z-5500 låter inte bra alls! Sanningen är som den är och inte ett dugg annorlunda! Men smaken e ju som baken! Prismässigt och enkelheten med installation osv kanske några mer stjärnor, men näe, dom låter i mina öron mindre bra, klart jag kanske är för kräsen men då är det ju så, det kan vara, huvudsaken är väl att den som köper dom är nöjd, inte vad tycker! Med vänlig hälsning// Chrick
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Saknar lite klarhet i diskant, lite rapphet i basen annars var det värt 1500:-.

  Brutal bas som många lär tycka om, smidiga satelliter för montering och inkoppling.
  Ni som är ute efter högtalare med tryck, då är detta system det ni letar efter! (Jag är lite utav den sorten).

  Kommer att bygga nya lådor och lägga in diskanter i satelliterna för att få lite det jag saknar uppfyllt. Men det kommer när tiden finns.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte mitt Z-5500 på elgigantens online shop för bara 1890kr då man hämtar på butiken! Riktigt bra pris då jag funderat på att köpa systemet ända sen de kom.

  Vad gäller då för ljudet man får?
  Ljudet är underbart rent sen känner man verkligen trycket från den stora 10".
  Då jag tidigare haft 5:1 system med okänt märke som spelade riktigt bra för att vara ett lågpris system så hade jag ingen aning vad detta kunde återge för ljud!

  Inte hunnit testa de så mycket än men film, tv-spel ger klart ljud även tv'n.
  Musik låter också väldigt bra speciellt med partymusik då man får klubb känsla! Däremot så kan basen bli lite för oren vid vissa låtar man hör bara ett muller men de är bara vid enstaka låtar så de är de enda jag kan säga något om!

  Smarta lösningar för väggupphängning också! Saknar dock att man inte kan vrida högtalare så man kan ha dom inne i hörn på väggen och få ljudet ut mot mitten av rummet!

  Men gör inte som jag och vänta på att köpa utan köp på en gång om du är sugen! Jag har väntat för tok på länge och alla priser som detta system fått kan inte vara fel på heller!

  UPPDATERING:
  Har provat att vrida på full kräm ur högtalarna inkl boost funktionen (kommer fram när man hållet in volym upp knappen ett tag längre än plupparna räcker) de spelar så ruskigt högt och ändå låter de inte skrapigt! Helt sjukt bra paket för pengarna får knappast något bättre! Lägga x antal tusenlappar på bättre system är ingen vits om man inte har dom pengarna över, gör ngt annat roligt för dom istället!

  För dom här pengarna och för det här ljudet så ändrar jag även mitt omdöme från en 9 ->10!

  UPPDATERING NR2:
  Alltså sänker med någon stjärna då det inte är perfekt men inte långt ifrån. Att jämföra detta system med riktiga system för 10.000-15.000 är inte rätt. Men man inser då att systemet saknar viktiga delar i en iaf musikupplevelse. Så sänker betyget lite men att säga att de är dåligt de är en skam för dåligt är det inte, långt ifrån! Mycket bra äre ;)
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Haft detta paket i snart (otroliga) 7 år! Aldrig krånglat, fungerar klockrent. Tar bort en stjärna för att det kan vara lite bökigt att få upp dom på väggen. Men sen såg jag detta tips: http://www.youtube.com/watch?v=xpuTfmqXi1M . Dock kan man ju välja diskretare krokar ;)

  Hoppas dessa komponenter håller livet ut!
 • Ganska bra
  5 år sedan
  + Är grymt nöjd med ljudkvalitén på högtalarna och som dunkar på riktigt fint, har används till dator och teve och funkar bra till båda.

  - Vid vissa frekvenser på låtar skär ljudet så att man får skitont i öronenoch faller av stolen. Det är tydligen något fabriksfel. Grymt frustrerande, andra som upplever samma problem?
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Haft denna i över 2år och bra ljud för musik och spel men att kolla film är inte samma upplevelse som ett sk "riktigt" hemmabiopaket men det kanske man förväntar sig då detta är datorhögtalare. Annars är det ett riktigt bra 5.1 ljud för musik och spel.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fantastiskt ljud i detta paket, jag har haft det i flera år nu och har inte en tanke på att byta.

  Håller tummarna för att de håller minst 10 år till!
 • Perfekt
  5 år sedan
  8 år and still going strong. Funkar oerhört fint och har aldrig haft några problem.

  Det är inget Hi-Fi ljud men det är ett riktigt trevligt surroundsystem för datorn.
  Inte hittat något som matchar detta.
 • Bra
  5 år sedan
  Ett bra 5.1 system, kraftfull bas och bra ljudkvalitet
 • Usel
  5 år sedan
  En polare trodde inte att mina Sonus Faber Cremona Auditor skulle vara så mycket bättre, slutade med att Z-5500 hamnade på tippen där de hör hemma! Redig skit är de basen är grumlig, inget tryck, beslöjat mellanregister, diskanten ger dig rysningar in i ryggmärgen att du bara vill springa så långt ifrån dem du kan.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Funkar utmärkt!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Jag har haft detta ljudsystemet sedan 28 Nov 2008 och dem fungerar helt perfekt. Ljudkvaliteten är det bästa jag har hört från datorhögtalare. Dem är lätta att använda, sattelit högtalarna tar inte stor plats men basen gör dock. Inställningarna är lätt att fixa det också, det finns många inställningar (effekter) som bestämmer vilka högtalare som ska vara igång typ. Ljudkontrollen har en bra display och man har möjlighet att koppla in hörlurar från sida också om man vill. Jag tycker inte att systemet känns billigt elr är av dålig kvalité förutom fjärrkontrollen som är liten o har små knappar. Systemet är helt enkelt mycket bra.

  PS. Ni som har Z-5500. Stäng av högtalarna och tryck in alla knappar på ljudkontrollen samtidigt (inte Level) i 6 sekunder för ett nytt utseende på display. Gör samma sak igen för att ta bort det.
 • Dålig
  5 år sedan
  Hemskt dålig om man kolla ljudkvalitet snarare än mängd bas som de flesta omdömen verkar göra.
  Diskanten är oupplöst och missljudande.
  Mellanregistret är odefinerat och nedstämt.
  Basen är överdriven, grötig och slö.
  Skulle aldrig köpa dessa själv om jag skulle köpa högtalare i den prisklassen skulle det bli stativare/monitorer.
 • Dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Låter tyvärr riktigt dåligt till all musik. Om man bara ska använda det till film så duger det kanske, men ska man lyssna på musik så är det tämligen värdelöst och man bör köpa aktiva studiomonitorer istället
 • Perfekt
  5 år sedan
  Har haft dessa högtalare i snart ett år och kan bara buga. Satelliterna är kraftiga och tydliga, basen är underbar och får väggarna att börja rasa näst intill.

  Jag kopplar dessa till min tv via optisk kabel och det fungerar utmärkt. Inget negativt har jag att säga om detta system. Full pott!
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  jag har nu haft dessa i ett par år och är hel nöjd .
  basen e helt jävla underbar och får verkligen liv i musiken.
  lite synd att satelliterna bara ger ifrån sig diskant o inget mellan register.
  och att fötterna sitter mycket dåligt och inte lätta att skruva upp på vägggen
 • Bra
  6 år sedan
  Har haft dessa i ca 1,5 år kopplade till tv'n via optisk kabel då jag inte orkade lägga några större pengar på ett hemmabiopaket.
  Nu är jag inte heller någon ljudonanist men nog fan är ljudet bra om man pillar lite med inställningarna.

  Film & tv-spel rullar på riktigt trevligt härlig bas och bra surround.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Har haft dessa i 3 år nu och enda problemet har varit att skärmen har slocknat. Annars så har dessa högtalare varit mycket trevliga, med ett klart och kraftfullt ljud. Dess prestanda och storlek har passat in väldigt bra i mitt rum på 16 kvm.

  Dock som många andra skriver så fungerar dem bättre med film och spel än till musik.
 • Perfekt
  6 år sedan
  SÅ där ja nu har jag haft min i ja du 2 år

  MYCKET Bra

  fortfarande mycket bra ljud , har bytt dator ett x antal gånger och dom syncar fint kör 3.1 läge på dom samt standard programvara

  ett - är att dom har gått upp i pris sedan jag inhandla dom vilket är sjuuukt samt att dom nya z serien är sjukt fula och mindre effekt
 • Perfekt
  6 år sedan
  Har varit solklara favoriter länge tills jag nu börjat byta upp mig till en vettigare hemmabionivå!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Värda att köpa dom igen. Min förra kostade 3200 kr i 2004 och nu i slutet av 2010 för 1900 kr. men typisk då kom en ny modell av logitech innan jag köpte högtalare. dom förra var kaput, ljudet kom inte från alla håll. hursomhelst dom är riktig grymma högtalare.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Har haft dessa sedan de släpptes 2004. Fortfarande grymt bra ljud!

  + Enkla att installera
  + kraftig bas
  + rent ljud
  + Låter bra även om ljudet har en dålig källa
  + Låter mycket (lite för mycket bas, men det går ju enkelt att justera)
  + Byggkvalitet som håller bra

  - Inte vidare snyggt
  - Ful fjärrkontroll
  - Skulle ha varit bra att kunna koppla in fler källor
  - Ingen hdmi (Fanns knappt när det började tillverkas)
 • Perfekt
  6 år sedan
  + Låter utmärk (mycket bas, går dock att ställa ner)
  + Drar förhållandevis lite ström (mätte runt 50 W)
  + Billiga
  + Snygga
  + Både coax och optisk digital in

  - Digitalingången tar nån halv sek att gå igång så små korta ljud ex klickljud från Boxee låter inte. Dock en petitess men det var det enda negativa jag kom på och det är aldrig några problem med sammanhängande ljudströmmar så som musik och film.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Riktigt bra 5.1 system för dator/film/musik.
  Ni får titta lite, kaske skickar lite inspiration.
  Inte klart ännu men på god väg, det som saknas är lite ljus och 2 högtalare till som är på väg
  (även ny tv)
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Väldigt bra ljud system som skulle även kunna fungera bra till en mindre "BIO".

  Självklart är det ingen super kvalité på ljudet men är man inte audiofil så lär man bli kanon nöjd.

  Priset på 2500 kr går inte klaga på, det finns vad jag vet inget annat system som matchar för detta pris.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Kanonnöjd med dessa. Fungerar utmärkt till både musik och hemmabio i min 1:a med inte alltför mycket utrymme. Väldigt mycket ljud för pengarna, och enkel att använda om man kör allt från datorn.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Mycket bra system med många ingångar.
  Bra ljud för pengarna!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Väldigt nöjd med mitt system som jag köpte för ca. 1 år sedan.
  Bra surround vid fotbolls- och tvtittande.

  prisvärt!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Kanonhögtalarsystem med mycket tryck som inte går att vara något annat än supernöjd med. Jag köpte dessa för 1 år sedan för 1900:- vilket var ett kap men med tanke på vad man får är de värda mycket mer. Det har fungerat dagligen utan några som helst problem och gör musiklyssnandet och filmtittandet till en upplevelse.

  Användargränssnittet är enkelt och hanteringen med konsolen och fjärren är smidig. Växling mellan olika ljudeffekter kan dock vara rätt seg då man endast kan stega åt ett håll. Basnivån är förinställd på en alldeles för hög nivå och behöver sänkas några steg för att göra musiken behaglig.

  Trots att systemet är rätt gammalt och 5.1 är de enligt mig fortfarande det bästa man kan få till sin dator för en rimlig peng och rekommenderar det varmt men tänk på att baslådan inte får vara mindre än 60cm från datorn pga av sin jätte magnet vilket göra dessa olämtligt för små utrymmen.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Jag kan inte ge paketet annat än full pott.

  Jag har haft mitt i snart fyra år och det har fungerat helt prickfritt som ljudkälla till dator & TV.

  Rekommenderas!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Bra ljud för dom pengarna, men kanske inte ett permanent 5.1 ljud till hemmabio..
 • Bra
  6 år sedan
  Ett enkelt och smidigt system.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Tyvärr min enda utväg i jakt på billiga SMÅ högtalare :|
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Basen är lite för stark men i övrigt ett mycket prisvärt paket. Svårslaget i prisklassen.

  Ett garanterat köp!
 • Perfekt
  6 år sedan
  mycket bra
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Mycket bra ljud för pengarna
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Otroligt prisvärt system, har ägt det i drygt 5 år och de fungerar fortfarande lika bra. Basen är som många andra sagt lite väl grov, men för det här priset är det svårslaget.
  Jag köpte systemet för 2995:-.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Lite för grov bas, men annars väldigt prisvärt
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Logitech. Hyfsat billigt och bra kvalitet som vanligt då? Mjo, det kan man säga.

  Ljudet är maffigt med möjlighet att kräma på volym och bas långt högre än vad någon människa kan stå ut med.
  Flera anslutningsmöjligheter gör att man med lite pill kan ha TV-spel, Blu-ray-spelare och dator inkopplat samtidigt utan att behöva krypa runt och byta kablar, vilket är otroligt skönt.

  När det gäller ljudformat och annat är jag ingen större expert, så jag kan inte säga så mycket om det, men det låter iallafall som det ska i mina öron.
  Men är det avancerade ljudfunktioner man är ute efter bör man nog köpa något annat. Detta duger dock gott och väl till alla utom de mest kräsna.

  Den främsta nackdelen är väl att setet är benäget att gå sönder på olika sätt. Precis över on-off knappen på baksidan av baslådan sitter en liten skruvhylsa med en säkring i som tenderar att utlösas om man exempelvis stänger av setet genom att dra ur pluggen i väggen. Ganska lätt åtgärdat iofs. men det kan vara bra att komma ihåg. 2 Amperes trög glasrörssäkring är det som gäller isåfall.
  Bakgrundsbelysningen på kontrollpoden är en annan sak som brukar paja. På min lade den av efter ett år eller så. Har nyligen tagit kontakt med Logitech för att höra om jag kan få den utbytt. Isåfall blir det ett extra plus på betyget :)

  En sak jag störde mig enormt på är fastsättningen av foten till centerhögtalaren. På alla front- och bakhögtalarna går dessa att vinkla 180° så att man kan skruva upp dem på väggen. Foten till centerhögtalaren går visserligen att skruva upp och vända på, men av någon anledning kom de på genidraget att kleta fast en rejäl klick superlim i skruvspåret så att man inte kommer åt med skruvmejseln. Kan avhjälpas relativt lätt om man vispar runt lite med en lödkolv, men ändå... hur fan tänkte de där?

  Detta till trots är Z-5500 det självklara valet om man inte är audiofil, men samtidigt vill ha ett rejält och mångsidigt högtalarset. Iallafall var det det tills man lanserade det nya Z-906-systemet. Priset skiljer inte mycket, så i dagsläget är det nog bättre att satsa på det.

  +Snyggt
  +Underbart ljud
  +Förhållandevis billigt
  +Lättanvänt
  +Flera inputmöjligheter

  -Går lätt sönder
  -Foten på centerhögtalaren
  -Efterträdd av Z-906
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Förmodligen det bästa köpet i mitt liv, köpte dem för 1500 begagnade, haft dem i 5 år. Låter hur bra som helst till musik, film, och SPEL! Kör optiskt till PS3, och vanligt till datorns X-Fi ljudkort, båda alternativen låter minst lika bra!