Nikon Nikkor AF-S 50/1,8 G

Nikon Nikkor AF-S 50/1,8 G

  • System: Nikon F
  • Konstruktion: Fast
  • Format: Fullformat (35mm)
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
Nikon

Nikon Nikkor AF-S 50/1,8 G

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
4.2 / 5
(11 omdömen)
5
(7)4
(3)3
(1)2
(0)1
(0)
Annons
Annons
Sorterat efter datum
8 år sedan
Kör denna tillsammans med nikon d800. Får bara snygga bilder! Sweet Bokeh! :D
8 år sedan
Väl värt att lägga till lite mer pengar (ca det dubbla) och få en glugg med bättre linser och af. Inget för någon som vill kunna ha det till nästa generations kamera osv... 3500 så får du något som varar för en glad hemma använare....
8 år sedan
Liksom Nikons 35 AF-S är denna ett måste i varje Nikon DX fotoväska. Skarp med fin bokeh men något långsam vid fokusering. Väldigt mycket optik för pengarna och rekomenderas starkt.
8 år sedan
Jag uppgraderade från föregångaren 50/1,8D. Så här följer en kort jämförelse av dem. 1. Konstruktion Den tydligaste skillnaden mellan dessa två är storleken. D-versionen är liten och nätt med en 52mm filtergänga medans G-versionen har vuxit till sig en del med 58mm filtergänga. Storleken är bara till fördel tycker jag. Det blir lättare att hålla ett stadigt grepp, speciellt med motljusskyddet monterat. Perfekt i situationer med dåligt ljus! Kvalitetskänslan i plasten och fokusringen har blivit ett strå vassare. 2. Autofokus Alla Nikons D-versioner av optik har ingen inbyggd autofokusmotor. De förlitar sig helt på att en sådan finns i kamerahuset. Annars får man leva med manuell fokusering. Men G-versionen har alltså en inbyggd autofokusmotor. Därav den ökade storleken. Detta gör att den passar utmärkt i kamerahus utan motor så som D3x00- och D5x00-serien. Hastigheten har förbättrats lite. Inget stort hopp direkt men det känns lite snabbare och träffsäkrare. Däremot är ljudnivån mycket, mycket lägre. D-versionen skränar rätt duktigt jämfört med G-versionens lilla surr. 3. Optisk prestanda Här är största anledningen till mitt inköp. D-versionen har problem i vissa situationer som hanteras lite bättre i den nya versionen. Framför allt är hanteringen av kromatisk aberration (CA) mycket bättre. 4. Övrigt Greppet på G-versionen känns mycket bättre i handen. Denne har även ett motljusskydd vilket inte finns till D-versionen. Slutplädering: Har man fotointresse, även ett litet sådant, lägg lite slantar och skaffa ett fast 50/1,8. Bryr man sig mindre om ljudnivån på det och har en Nikon D80/D90/D7000 eller fränare så klarar man sig på D-versionen. Men ställer lite mer krav på optisk kvalitet. Köp då G-versionen. Den passar även bäst till Nikons instegskameror i D3x00- och D5x00-serierna då autofokuseringen fungerar på dem.
8 år sedan
Mycket bra objektiv. Fin skärpa och snabbhet. Prisvärt till tusen!
8 år sedan
Man får otroligt mycket för pengarna. Knivskarp optik! Skön känsla i fokuseringsringen. Lagom trög. Jag kör den på en APS-C sensor och har inga problem med vinjettering etc. Bra för porträtt. Lite för mycket tele för inomhusbruk. Fin boké. Märkbart mindre kromatisk aberration än sin föregångare. Till er som tänkt köpa ett UV-filter till denna glugg för att skydda frontlinsen ber jag er tänka om. Ett UV-filter av tillräcklig optisk kvalitet för att inte begränsa denna glugg kostar minst 1200:-. Med tanke på vad gluggen kostar så är det inte försvarbart i mina ögon. Kör med motljusskyddet på och ta den ev smällen när och om du mot förmodan skulle repa eller krossa frontglaset. Min högst personliga åsikt.
8 år sedan
En riktig kanonglugg för pengarna! Håller med Sahlberg om att man får bra bildkvalitet för pengarna!
9 år sedan
För vad det levererar i bildkvalitet till det låga priset är detta en höjdare. Skärpan är riktigt bra och byggkvaliteten överraskade positivt eftersom jag tidigare har ägt Canonkameror och använt Canons motsvarighet. Visst, Canons fasta 50mm/1,8 är billigare men känns mer som ranglig plastbit i jämförelse. En fördel med objektivet är att det inte expanderar vid fokus vilket i kombination med filter och den inbyggda gummipackningen gör det lite mer väder/smutsbeständigt. Valde precis som föregående skribent mellan 35mm och 50mm men gillar 50mm bättre främst pga användningen vid porträtt, med 35:an kommer man ibland lite för nära "offret" och det blir inte lika naturligt. Ska man fota mestadels inomhus är kanske 35:an ett bättre val dock. Använder detta med D7000, dvs 50 = ca 75mm.
9 år sedan
Valde mellan detta och 35 mm och kom fram till att jag personligen tycker att 50 mm är roligare än 35 mm eftersom man kommer lite närmare sitt mål utan att bli allt för påträngande. Men det beror naturligtvis på vad man ska fota. Ska tillägga att jag har en D5100 så objektivet blir som ett kort tele. Ljuskänsligheten är fantastisk och man kan lätt ta bilder inomhus utan blixt i de flesta situationer, vilket ger bilder med naturligt ljus och skuggor. Skärpan är det inget fel på och man kan få mjuk fin bokeh. Det korta skärpedjupet kan både vara ens vän och ovän. Hela gluggen känns gedigen och något litet snäpp finare än 35an. Att inte kunna zooma känns helt ok. Man känner sig mer aktiv i sitt fotograferande. Förmodligen ett av de objektiv som ger mest nytta, kreativitet och glädje för pengarna!
9 år sedan
Jag är ganska nöjd med det här objektivet. Det är bra för alla typer av porträtt eller stilleben fotografi, som bakgrunden kastas glatt ur fokus. Den är liten och lätt, och mycket rimligt prissatt för en snabb främsta lins.

Google

Sida 1