Kategorier
Prisjakt

OCZ Vertex 3 Series SATA III 2.5" SSD 120GB

OCZ Vertex 3 Series SATA III 2.5" SSD 120GB

  • Storlek: 120 GB
  • Formfaktor: 2.5 tum
  • Läshastighet: 550 MB/s
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

OCZ Vertex 3 Series SATA III 2.5" SSD 120GB

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
3 / 5
(19 omdömen)
5
(6)4
(6)3
(1)2
(2)1
(4)
Sorterat efter datum
j
jesper318

6 omdömen

7 år sedan*
Har använd denna i ett år drygt och har hunnit märka för och nackdelar. SSD:n sitter i en MBP 2010 och är otroligt rapp i skriv och lästiderna. Dock kan jag inte suga ut hela kraften då jag bara har SATA II i datorn men från avstäng till inloggad och klar tar det 14 sek. Hade extrema problem med tidigare firmware men har fått disken mycket mer stabil nu. En stor nackdel med OCZ diskarna är att det är ett helvete att uppgradera firmware direkt på en Macdator. Går kanske nu men tidigare var jag tvungen att plocka ut disken och sätta den i en stationär PC bara för att kunna komma åt bios och göra upgrade. Jag skulle inte rekommendera att köpa denna disk om man amatör som jag. Skulle nog välja Kingston eller Intel istället.
*Redigerades 7 år sedan
c
coronius

5 omdömen

8 år sedan*
Jag har ägt denna disk över 1 år nu. Jag uppdaterade firmware direkt i min stationära dator då jag fick hem den. Det har aldrig varit något problem och är du van mekanisk disk är det rena drömmen. Det som drar ned betyget är förstås att en uppdatering behövdes. Prestandamässigt är jag ingen som utför benchmarks och dylikt. Dock är uppstart av windows, starta program, avinstallera/installera, röra sig i OS'et helt fantastiskt. Då nyare diskar finns på marknaden för samma pris skulle jag råda att kolla på dem.
*Redigerades 8 år sedan
V
Vansinne

9 omdömen

8 år sedan*
Köpte två stycken på kampanj. Men båda strular, vågar knappt starta om datorn. Får reparera Windows titt som tätt samt att den slutar fungera, blåskärm och försvinner från BIOS. Skräp diskar.
*Redigerades 8 år sedan
dunde
dunde

53 omdömen

8 år sedan*
Detta är en bra disk om man har vett att köra senaste FW. Helt problemfritt för min del, men idag finns det ju andra diskar man köper istället.
*Redigerades 8 år sedan
g
generalwhite

2 omdömen

8 år sedan*
*Macbook Pro (2010) användare* Har haft denna SSD disk sedan november förra året och är både nöjd samtidigt som jag är besviken. Har haft lite trassel med frysningar när datorn gått i viloläge och skivvertyg i OS X Visar ständigt att skivan har katalogfel och dyligt. Att uppdatera firmware om du inte har tillgång till en dator med Windows 7 och plats för en 2,5 " SSD är det riktigt omständigt att uppdatera. Jag fick flytta över SSD:n till en stationär dator, starta från en bootbar Linux CD med OCZ uppgraderingsprogrammet inlagt och uppdatera. Väldigt omständigt istället för att OCZ kunde släppa ett uppdateringsprogram för oss Mac-användare. Priset är ju bättre nu i alla fall än när jag pungade ut 1890 kr för ett halvårsedan... Skulle rekommendera att testa en annan disk för dig som har Mac.
*Redigerades 8 år sedan
n
nipronz

162 omdömen

9 år sedan*
Mycket trubbel i början. Fungerar bättre nu avinstallerar skitspel på 3 sekunder
*Redigerades 9 år sedan
K
Koppartroll

1 omdöme

9 år sedan*
Har haft min snart i 8 mån. Hälften av den tiden hade jag problem med bluescreen och efter omstart hittades inte disken. Nu med den nyaste firmware så har den inte haft en enda bluescreen...
*Redigerades 9 år sedan
S
S0NY

45 omdömen

9 år sedan*
Supersnabb. Fungerar problemfritt. Kört den i två datorer med Asus och Gigabyte moderkort utan några som helst problem. Kör på senaste firmware.
*Redigerades 9 år sedan
twebbas
twebbas

240 omdömen

9 år sedan*
supersnabb, supertyst. helnöjd.
*Redigerades 9 år sedan
M
Mortac

17 omdömen

9 år sedan*
Säkert jättebra om den fungerar. Problemet är bara att den inte gör det. Jag köpte denna disk fullt medveten om att väldigt många har problem med SSDs baserade på senaste Sandforce-kontrollern, men hoppades på lite tur. Installerade denna i en sprillans ny dator och gjorde alla förberedelser för att undvika problem. Gjorde alla BIOS-ändringar som OCZ rekommenderat för att få disken att fungera. Hade senaste firmwareuppdateringen förberedd på en USB-sticka. Så vad hände? Jag slog på datorn och allt såg bra ut. Stängde av den och slog på den igen, men då hittades inte disken av BIOS längre. Spenderade sedan flera timmar och provade ALLT, inklusive att låta strömmen vara av under natten till både dator och disk. Provade CMOS-reset. Den hittades aldrig mer av BIOS. Returnerade denna Vertex 3 och köpte en Crucial M4 istället (som har en Marvell-kontroller istället för den buggiga Sandforce). Den har fungerat problemfritt, och var dessutom billigare.
*Redigerades 9 år sedan
Sida 1