Onkyo TX-NR609

 Lägg i lista  Jämför
TX-NR609 från Onkyo är en av de första surroundförstärkarna med inbyggt Spotify-stöd. Därutöver klarar den 7.2-system, bildmaterial upp till 1080p (full-HD) och ska enligt tillverkaren ge 120 Watt per kanal i 8 ohm RMS. Lanserad 2011. Stäng
TX-NR609 från Onkyo är en av de första surroundförstärkarna med inbyggt Spotify-stöd. Därutöver klarar den 7.2-system, bildmaterial upp till 1080p (full-HD) och ska enligt tillver... Läs mer
Jämför pris på alla Onkyo Surroundförstärkare (23)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.27)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Nu har jag kört recievern en vecka ungefär och börjar få koll på den.

  Smidigt med den automatiska surroundinställningen. Jag fick öka basen lite själv efteråt, men det är nog mer en smaksak. Jag gillar lite extra tryck i basen =)
  Surroundkänslan är för övrigt fantastisk. Man befinner sig bara i ljudbilden. Högtalarna finns inte längre utan det som som att man är mitt i filmen.

  Blir relativt bra ljud i stereo också. Bra tryck i ljudet jämfört med min gamla Yamahasurroundförstärkare.

  Riktigt snygg förstärkare, jämfört med de gamla Onkyoförstärkarna.

  Kan dra på rejält utan att det känns som man tappar kraft, så det finns tillräckligt med kraft i förstärkaren för min del. (Jag kör den tillsammans med KEF KHT-2005.3, äggen)

  Jag blev lite besviken på Spotifyklienten. Den är rätt seg när man ska bläddra bland spellistorna. Ser ut lite som Spotifyklienten som finns i diverse digitalboxar. Men det kommer kanske uppdateringar.

  Mediaspelaren har jag inte riktigt använt på riktig än. Kört lite ljudfiler, mp3, flac och surroundmusik. Den stödjer flac och mp3or (såklart), men det fixar inte surroundfiler. Inte de jag kört på iaf, wav-filer i surround. Jag har inte provat att spela upp någon film i mediaspelaren eftersom jag har en separat sådan (xtreamer)

  Uppskalningen av bilden fungerar perfekt. Blir riktigt bra, även med SD-sändningar. 4k känns lite onödigt, men det visste jag redan från början. Tar nog ett tag innan det kommer tvapparater och källor med den upplösningen.. när det väl kommer är det väl dags att byta ut förstärkaren ändå =)

  Totalt sett är detta en riktigt bra förstärkare. 9 stjärnor för surroundljudet och bildhanteringen. Drar av lite för stereoljudet, Spotifyklienten och att den inte fixar surroundmusik i mediaspelaren.

  Köpte förstärkaren på DustinHome för 5023 kronor, med studentrabatt.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpt i juli 2011.
  Den har fungerat perfekt för mig ända tills i förra veckan då den lade av. Inget ljud och ingen åtkomst till internet eller USB för eventuell uppdatering av mjukvaran.

  Tydligen är det ett känt fel och tittar man på nätet så är det väldigt många som har problem.
  Onkyo är också sparsamma med att hjälpa till.

  Trist för en annars så bra receiver. Det är också svårt att sätta något betyg, men just nu är det så nära noll man kan komma. Men ställer Onkyo och kanske återförsäljaren upp så blir det ett toppbetyg, för fel kan det ju alltid bli.

  Ja, nu hände det saker under hösten 2014. Jag fick kontakt med Onkyo och utan några diskussioner så godkändes reparation. Skickade den till serviceverkstan i Göteborg och efter 10 dagar kom den tillbaka, nyreparerad och uppdaterad.

  Den har fungerat perfekt sen dess och jag använder den verkligen mycket, både till musik och TV-tittande genom internet. Och betyget höjer jag utan tvekan till en klar nia!
 • Alla omdömen

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  8 mån sedan
  Herrejävlar vilken maskin. Nu har jag haft den i 6år och är extremt nöjd.
 • Bra
  1 år sedan
  fabrikationsfel. annars har den levererat
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Vill skriva ett mycket bra omdöme, jag älskar hur förstärkaren presterar i förhållande till pris, men igår slutade ljudet att fungera. Tydligen ett känt problem med förstärkaren. Jag har ägt den sedan december 2011.

  Utan problemen så hade förstärkaren fått en 9:a då jag har varit mycket nöjd. Jag hoppas nu att Onkyo tar ansvar då de känner till problemet och har erkänt att det finns.

  Uppdatering: En eloge till Onkyo service. De tog emot den utan fuss och det blir en good-will service.

  2016-10-11
  Nu dog den igen. Ingen bild. Ljudet fungerar på alla kanaler. Som någon annan sa. För kort livstid.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Ett känt fel på 609 HDMI kortet .
  Gå in på Onkyo`s support så finns det garanti på felet till 2019 .
  Har fått min lagad utan kostnad , funkar klockrent igen:-)
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Jag har varit väldigt nöjd med denna, fram tills att jag köpte Canton Vento högtalare... det blev lite för mycket för den att driva och kablaget som ingick (begagnat) var även för rejäla för kontakterna. Funkat bra till billigare högtalare många år!
 • Dålig
  2 år sedan
  Slutade funka tvärt, funkade bra innan. Vilken skit onkyo är.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  börjad stänga av sig själv för en månad sen. Tappade ljudet på arc förra veckan. Nu är den död. kommer inte in så man kan uppdatera.. =(
 • Perfekt
  2 år sedan
  Inköpt ny på elgiganten november 2011. Igång dagligen 5.1 system. Helnöjd. Blev ännu bättre när onkyo appen uppdaterades!
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Och där dog min med samma fel som alla andra... Livstid är en del av alla faktorer, när den levde gjorde den sitt jobb bra, men 3 år är för kort tid.
 • Usel
  2 år sedan
  Precis som massvis med andra personer så har ljudet plötsligt dött. Bild fungerar men nätverk/uppdatering är utgråade. Det är enligt dem flesta hdmikortet som är pajj....

  Den har fungerat felfritt i ca 2 år men började sedan spraka lite då och då tills nu när den är oanvändbar.

  Har kontaktat supporten och beroende på hur de agerar så kommer jag tillbaka och höjer betyget om de löser det.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Har varit mycket nöjd med apparaten tills den lade av för en vecka sedan, Nu hade jag sådan tur att Onkyo har en förlängd garanti tills 2018. Efter att ha besvarat ett formulär på deras hemsida fick jag veta att de skulle skicka en kartong och laga apparaten utan kostnad.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Gör ett bra jobb, saknar endast pre-out.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Tyvärr har även min fått samma problem som så många andre nämligen att ljudet plötsligt försvinner efter ungefär två år.

  Köpte min på netOnnet 2012-03-14 och den dog 2014-08-08

  Kommer reklamera detta till netonnet - hoppas dom fixar till problemet.

  Hade en veckas kontakt till Onkyo som var rätt så löjliga eftersom dom "inte visste om att det fanns något generelt problem av denna typ". Lämnade in receiveren till netonnet i Malmö 2014-08-15 och fick SMS om att den var klar 2014-09-06.

  Hämtade ut i dag 2014-09-08 - tyvärr var hela fronten repat och hittade också ett reelt hack i kanten. Lämnat in igen.
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Även jag har haft denna reciever ett par år och varit nöjd med den. Nu har den dock tappat ljudet men släpper fortfarande igenom bild. Så det blir till att köra med TV-högtalarna innan det blir en ny förstärkare.

  Nästa blir dock ingen ONKYO, detta är min andra ONKYO-förstärkare som går sönder efter 3 år och några månader. Den tidigare 508:an tappade bilden och fick skrotas efter lagningsförsök.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Också haft denna sedan december 2011 och nu plötsligt lite sprak i högtalarna och sedan inget ljud trots reset och koll av anslutningar etc. . Känns trist att behöva lämna in på reparation och tydligen är det väldigt många som har detta problem. Dålig kvalitet Onkyo, lär inte bli fler köp trots prisvärdhet.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Drar jämna steg med min 616, fin maskin på alla sätt och vis!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Kanon. Låter bättre än min gamla Yamaha. Jag hr relativt lättdrivna högtalare så resurserna räcker till. Tillräckligt med finesser och tillbehör. Kör den ihop med min egenhändigt byggda dator samt TV'n och streamar både film och musik.

  Enda svageheten jag har funnit än så länge att den tycks tappa minnet ibland när jag har pulat med olika inställninar så jag har fått resetta den men efterhand som jag har bestämt mig för de profiler jag vill köra så sätter väl det sig. För övrigt är detta inte instegsmodellen som någon skrev utan det är 5-serien under denna.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Fantastisk receiver som gör det den ska, många härliga funktioner etc. Saknar väl en del kraft men det får man ta sett till priset. Nöjd!
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Min första surroundförstärkare, inköpt 2011 för 2 lök på Elgigantens mellandagsrea.
  Driver högtalare för under 4k någorlunda bra. Finns tyvärr inte tillräckligt med kraft för att driva ett par B&W 684 - låter tomt, burkigt och väldigt basfattigt... men det är ju trots allt en instegsmodell :-)
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Fungerar fint till en enklare hemmabio. Varken bra eller dålig.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Grym
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Prisvärd
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Kanon! Den är inte bara snygg utan den leverar ett underbart ljud också!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Otroligt bra för detta pris.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Inte helt lättanvänd. Man får tänka lite varje gång man ska göra något. Bruksen innehåller mycket termer och förkortningar, så det är mycket att sätta sig in i.
  OM man inte är nöjd med att bara koppla in allt och köra den automatiska kalibreringen, och sen bara se på typ BD, men om man vill ha den som sitt ljudnav till det mesta och få ut det bästa, räkna med en del kliande i huvudet. MEN vilket ljud!

  Fjärren kan vara lite knepig att använda, man måste hela tiden komma ihåg att först trycka på det man vill styra på den, sen vald utförandeknapp. Appen som man kan ladda ner och installera i Android gör vissa saker betydligt enklare att utföra, t.ex. att spela upp det man har på NAS'en och navigera mellan mapparna där.

  Fick efter några månader skicka in den på service då den fick problem med DLNA-funktionen. Efter två veckor var den tillbaka med något kretskort utbytt. Hoppas den fungerar nu.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har haft min Onkyo i 6 månader och är väldigt nöjd. Bra ljud och enkel att använda. Min sambo tyckte innan att allt med bioljud osv bara var onödigt men idag är det ingen som klagar då den används som tvns ljudkälla hela tiden, till tv, film, tv-spel, musik, radio osv. Använder högtalare ifrån Dali och att både ha kraftfullt ljud till allt är riktigt skönt, oavsätt om ja ser tv, film eller lyssnar på musik.
  Det enda ja kan sakna är trådlöst nätverk men endast för att slippa nätverkskabeln, men å andra sidan har ja inga avbrott i uppkopplingen nu. En av orsakerna till att valet blev just Onkyo var att Spotify fanns inbyggt (som ända märke) och det är väldigt bra, även om funktionen skulle kunna utveklas något.
  Den här recivern lär ja ha kvar länge!
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Köpte min i november 2011 efter att jag tröttnat på min gamla H/K med enbart analoga ingångar.

  Onkyon har allt jag vill ha, bland annat hdmi-växel och relativt kraftig förstärkardel.

  Allt är positivt, förutom att jag i början hade problem med firmwaren. Det kunde hänga sig, låsa sig eller bara starta om i olika lägen. Nu verkar det dock vara löst i och med senaste FW-uppdateringen.

  Spotify är en fin feature, men är inte lätt att hantera och saknar många funktioner. Har du färdiga spellistor så är det dock tillräckligt smidigt att använda.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Köpte denna för några dagar sedan och jag gillar den skarpt! Dock så kan jag inte få fram någon bild när jag kopplar mitt Xbox 360 med vga till "PC IN". Annars är den grym faktiskt, väldigt prisvärd (ca 3000 kr). Utseendet förvånar mig riktigt positivt varje morgon! Att det klickar när man byter ingångar är en bonus. Jag gillar det!

  Upd. Bi-ampat med Klipsch F-30 och det låter underbart!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Riktigt bra reciever. Bra ljud och enkla inställningar, barnen kan använda den. Jag har inget konstant brus som man kan se att någon hade i tidigare omdöme.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  okej reserver för de priset. ett konstant brus som man irriterar sig på men annars är den helt okej.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Mycket finesser men lite klen
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Har haft denna receiver nu i ett halvår och är fortfarande imponerad av kvaliteten som denna produkt hyser. Köpte den ny för vrakpriset 3000 kr, och är glad att produkten fortfarande är såpass populär som den är.

  Det finns många inställningar och kopplingsmöjligheter, och har så långt knappt utforskat hälften känns det som. Det finns många olika sound-modes, som jag inte direkt använder mig av i stor utsträckning då jag föredrar rena DD- eller DTS-strömmar. Musik-modusarna är inte heller i min smak så stereo fungerar fint för min del.

  Den kopplar upp sig bra på mitt nätverk, och jag kan styra receivern via telefonen om jag vill. Spotify fungerar, men inte mer, osmidigt och segt interface gör att du med fördel använder datorn till uppspelning av musik.

  Själva ljudkvaliteten skall jag inte gå in på, då jag inte är en ljudexpert, och mina högtalare är inte dom bästa. Men så mycket som jag har märkt är det en märkbar skillnad från mitt förra ljudsystem som var ett Logitech 5.1-system.

  Gott köp, kan inte annat än rekommendera denna förstärkare, för den som är intresserad av en receiver som inte behöver kosta skjortan.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Hittills mycket nöjd. Haft den sen i julas. gör allting lite bättre än min 606a som jag också är mycket nöjd med.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Grymt bra. Jag är sjukt nöjd med den.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Väldigt mkt för pengarna, mer effekt än jag nånsin kommer att behöva, alla tänkbara möjligheter med många HDMI-ingångar, zon-funktioner osv. Har den även för musik genom min HTPC, låter kalasbra verkligen, kan styra stereoljudet till alla högtalarna då om jag vill. IR-mottagaren stördes av TV:n men det gick att fixa ganska lätt.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Mycke bra
 • Perfekt
  5 år sedan
  Bra förstärkare som har alla funktioner samt driver mina högtalare riktigt bra.
 • Perfekt
  5 år sedan
  mycke bra har allt och lite extra
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Trots fina recensioner blev jag mycket positivt överaskad av denna reciever. Jag har till slut tröttnat på min drygt tre år gamla HK AVR255 som har haft ett fantastiskt ljud, en otroligt dålig HDMI-växel och hopplöst omodernt sätt att uppdatera mjukvara.
  609'an ger i mitt tycke t o m bättre bioljud än AVR255'an med framförallt bättre surroundinställningsmöjligheter. HDMI-växeln är i jämförelse en ren dröm. Plötsligt funkar allt som det ska, utan omstarter, total reset etc.
  Inställningsmöjligheterna är bra när man väl kommer på hur man skall göra. Manualen är inte den bästa jag har läst. Saker och ting är snarare rent översatta än förklarade. Vissa saker får man lista ut själv.
  Autokalibreringen funkar ganska hyfsat, lite efterjusteringar behövs dock. Det är alldeles utmärkt att det går att ställa in volym per signalkälla. Fjärrkontrollen hade mått bra av belysning.
  Uppdatering av mjukvaran är synnerligen enkel. Jag kör via nätverket. Det tar lite tid, men behöver inte passas.
  Jag använder inte Spotify eller mediaspelarfunkktionen, så dessa kan jag inte bedöma
  Rekommenderas.
 • Bra
  5 år sedan
  Pris värd. Bra med spotify i den.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Grymt nöjd, spotify funktionen inte helt fel heller.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Är mycket nöjd med förstärkaren! Hade problem med brus i alla kanaler när jag fick den, men det fixade sig efter service på AV-Link. Både Fynda och AV-Link var otroligt hjälpsamma.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Har haft min receiver/surroundförstärkare i lite mer än en vecka och är väldigt nöjd - ska klargöra varför:

  1. Uppskalningen från mediaboxen är otrolig - färger, skärpa, kontrast - allt är 200 % bättre än innan oavsett vad för format jag matar på Onkyon: avi, mkv, mp4. Nästan som att se på något mellan bluray och HD DVD.
  2. Ljudet får ett rejält lyft fast jag bara kör via analog och hdmi.
  3. Även fast mina gamla pioneer cs-777 högtalate från början av 90-talet har fått sig ett lyft - speciellt om man ökar volymen: bas, diskant, mellanregistret är klockrent på dessa trögdrivna högtalare.

  Har inte provat uppskalning till 8k alltså 3820X2160 - det kallas för 4k men blir lite över 8 megapixel. Får vänta till 4k tv kommer i vår/sommar.

  Kan bara säga KÖP. 4189 inkl frakt från Inwarehouse är väl värt spenderade pengar.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Uppdaterar/raderar det jag skrivit tidigare och höjer betyget ett snäpp till en 10a. Kör med senaste firmware och inte haft några problem. Gjort om kalibreringen by the book och fått ett fantastiskt bra bio ljud, känns som man är i filmen. Kringfunktionerna är ju helt enastående. Android appen är klockren. Rekommenderar att regga er på http://onkyo.vtuner.com/ ange ert MAC nummer och vips får du 10 000 tals radiostationer som du kan välja att lägga in som favoriter och lyssna direkt på stereon. Jag har börjat tröttna på mina egna spotify listor, så detta var en frisk fläkt. Det går även att lägga in egna URL på radiostationer via webbgränssnittet på stereon. Detta blev helt klart 2011 års bästa köp, rekommenderas starkt!
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Har tidigare haft en Yamaha förstärkarre RX-V663.
  Den var kanon, dock saknade den 3D möjlighet.

  Onkyo´s 609 har detta och för runt 3000:- på mellandagsrean så uppgraderade jag mig.
  Jag är varken nöjd eller missnöjd med mitt köp, utan det är mest godkänt. Det som lyfter det hela är DLNA stödet och spotify i recievern för min del. Allt det andra hade min tidigare förstärkare.
  Men allt som allt helt godkänt. Dock rekommenderar jag Yamaha då priset på denna förstärkare gått upp. Med dagens priser skulle jag satsa på Yamaha RX-V671 istället då Onkyo´n nu inte är prisvärd.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Köpte förstärkaren på elgigantens mellandagsrea för 3000:-.
  En billig förstärkare med många funktioner. lätt att ställa in och simpla menyer. en mycket trevlig produkt !
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Köpte en 609:a men hade bland annat stora problem med knaster och brus i högtalarna. Förmodligen beror detta på den inbyggda Audysseymjukvaran. Stängde man av den så fungerade det perfekt... (Provade med alla tillgängliga tips och inställningar under två veckor) Onkyo har bekräftat brusproblemet via mail och säger att dom jobbar på att lösa det...

  Onkyon får en 10:a för ljud och funktioner mjukvaran är tyvärr rejält buggig och drar därför ner helhetsbetyget till en 5:a.

  Jag har lämnat tillbaka Onkyon och köpt en Pioneer VSX-921 istället, som funkar klockrent. Slår Onkyon med hästlängder på bioljud men förlorar i vanligt stereo/pure läge.

  Om Onkyo får ordning på mjukvaran så är detta ett mycket bra pris/prestanda köp.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Riktigt bra ljud. Köpte den under mellandagarna när den var otroligt billig. För 2790:- blir det inte bättre.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  På det stora hela tycker jag att den funkar väldigt bra, det enda som sänker betyget är att när man strömmar 720p/1080p film från datorn till onkyons PC ingång blir det horisontella brytningar/streck över tv bilden som vandrar neråt. Min lösning på detta var att ansluta datorn till en HDMI ingång på tv. Tv:ns ARC HDMI ingång till AV recieverns utgång så funkar det utan störningar. För att lyckas med det måste man aktivera HDMI ctrl (RIHD) i recievern och detta funkar bara i läge TV/CD.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Stod & vägde lite (så dålig var inte min gamla receiver), men 2790 kr på rea'n hos Mediamarkt kändes som ett rent klipp.

  Instämmer i att den är riktigt bra och jag är grymt nöjd!