Dell UltraSharp U3011

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Dell Bildskärmar (148)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.15)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  4 år sedan
  Fick den här skärmen som utbytesprodukt av Dell när min 3008 strulade.

  Jämfört med 3008 så saknar jag inbyggda CF-kortsläsaren och att 3008 var gjord av borstad aluminium istället för Dell-plast.

  Det viktigaste, bilden, är dock bättre.
  Kalibrerad är den här skärmen riktigt bra.

  Något man ska ha i åtanke är att detta är en skärm specialanpassad för AdobeRGB,
  alla program som använder någon annan färgrymd ser lite lätt ut som ett rejv-party från -94

  Ska du bara surfa, jobba i office eller annat icke Adobe CS-relaterat så skulle jag rekommendera att titta på en skärm anpassad för sRGB.

  Ett stort plus är att Dell erbjuder fantastisk service på sina premium-modeller.
  Anmäl ett fel och det dyker upp en budbil med en ny skärm och tar med sig din gamla.

  +Den kalibrerade bilden är nästan helt felfri
  +Dells fatastiska service
  +Priset (min 3008 kostade mer än dubbelt så mycket)
  +2560x1600 :)

  -Plast
  -Storleken, det är inte helt enkelt att hitta en bra ergonomi med 30".
  -Allt utanför Adobe ser lite väl färgglatt ut.
  -Dell säljer ingen skärmkeps
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Väldigt mycket bra skärm. På det stora hela är jag mycket nöjd med denna. 2560 x 1600 på 30'' ÄR verkligen skillnad mot 1920 x 1200 på min tidigare 24'' Benq FP241W.

  Färgåtergivningen är superb och jag störs verkligen inte av anti glare-coatingen. Tvärtom. Ett av mina viktigaste kriterier vid val av denna var att det INTE är en blank skärm som ger en massa reflexer. Jag har svårt att förstå varför folk överhuvudtaget vill ha såna till datorer eller som TV-skärmar. De kanske vill flasha inför vänner med nåt som blänker och skiner?

  Hursomhelst - jag skulle lätt kunnat ge denna skärm tio poäng, om det inte vore för ett par begränsningar som stört mig i mitt användande:

  1. Den klarar bara av att ta emot 2560 x 1600 via Display Port eller DVI - INTE via HDMI! Jag har en dator som bara har HDMI & VGA-utgångar, så där måste jag använda HDMI-DVI-adapter för att kunna få 2560x1600, med resultatet att texten blir grynig och bilden oskarp, på samma(?) sätt som en del har anmärkt på beträffande Dells lillebror U2711. Har dock inte testat HDMI-Display Port-adapter, vilket kanske löser det problemet?
  EDIT - Det gjorde det inte :( Det kom ingen bild alls med en adapter HDMI till Display Port. Detta suger verkligen hårt. Det verkar som jag blivit bunden till datorer med Display Port hädanefter...

  Men, min andra dator har Display Port och då blir bilden perfekt - knivskarp text o.s.v. Och via den får jag även över ljudet till skärmen, till vilken jag kopplat mitt 5.1-system från Logitech. Då funkar det typ som en hub för ljudet, så jag bara behöver plugga in Display Port-kabeln i datorn för att få ut ljud och bild.

  2. Det finns ju USB-hub också, men då får man ju vackert koppla in en kabel till, vilket väl är ett i-landsproblem. Dock hade jag gärna sett att det var USB 3.0, vilket det inte är.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Mycket bra skärm. bilden är både skarp och lugn
 • Perfekt
  5 år sedan
  Världsklass
 • Perfekt
  5 år sedan
  Köpte den för 2 dagar sedan. Mycket nöjd. Den bästa skärmen jag haft.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Har den till bildredigering och kunde inte vara mer nöjd

  + Upplösningen och storleken
  + Fabrikskalibrerad till ca 6700K
  + Stor Gamut, större än Adobe RGB
  + Kalibrerbar i OSD, jag kör den i 6500K utan gammakorrigering i grafikdrivrutinen
  + Inbyggd USB hub har jag nytta av för att slippa sladdar kors och tvärs
  + Gott om anslutningsmöjligheter
  + Ej så känslig för betraktningsvinkel

  - Går ej att ställa ner ljusstyrkan riktigt så mycket som jag skulle vilja, får köra 140 candela i stället för önskade 120, påverkar dock inte så mycket att det stör.

  Fungerar utmärkt till proffessionell bildredigering där alternativen annars är skärmar som kostar tre gånger så mycket. Det man inte får är automatisk "hårdvarukalibrering" utan man får lägga ner lite mer möda på kalibreringen.

  Rekommenderas till fotografer och andra som vill ha en skärm som visar bilder rätt. Även andra som vill ha en stor och bra skärm.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket nöjd!
  Enda problemet är att den kan upplevas som klumpig, personligen gillar jag dock designen.
  Om man sitter riktigt nära skärmen kan man störa sig på antireflexbehandligen. Men då måste man sitta riktigt nära.
  Dock har jag inte använt några andra skärmar i denna klass så mitt betyg kanske inte är helt rätt.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Helt underbar skärm. Massor av utgångar. Riktigt bra bild med skarpa klara färger. Perfekt för bildredigering.

  Bra inställningsmöjligheter om man vill ändra bilden, men den är levererad som fabrikskalibrerad. Funkar att spela på utan problem.

  Inga bleedingeffekter som stör vid svarta bilder. Uppgraderade själv från en 24" och den känns väldigt stor till en början men efter två veckor nu så har jag vant mig.

  Grafikkortsdrivers kan få problem när skärmen går i vänteläge, men det är som sagt inget med skärmen utan ligger mer hos ex ATI. Installera även de drivers som finns till skärmen från Dell. Märkte att de skumma beteendena som dök upp med upplösningarna försvann efter att jag gjorde det. Kör via displayport med totalt tre skärmar (dock ej eyefinity).

  Har du råd, så köp den. Se det mer som en lång investering. Du kommer inte vilja byta bort den här skärmen på länge.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Grym skärm, inga problem när den går i viloläge så ta inte beslut på att någon recenserar en trasig skärm!

  När man en gång valt IPS och 12560x1600 kan man aldrig gå tillbaka, ångrar inte min investering över huvud taget, så om du tänkt köpa den slå till!

  Input lag är mätbart men absolut inte märkbart, ghosting finns i princip inte alls.

  Dock har den en del IPS glow, men det har alla ips skärmar och något man vänjer sig vid, deno mtalade antii-glare coating kritiken den brukar få är sjukt obefogad och inget man tänker på (ja mer än att man slipper speglingar i skärmen)
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Otroligt nöjd med skärmen. Hade en BenQ FP241WZ förut och var lite rädd för att jag skulle märka lite input lag, men det gör jag inte. Den ghostar heller inte märkbart tycker jag. Hade turen att få en pixelperfekt panel med (inga döda subpixlar alls).

  Skönt att den är fabrikskalibrerad med. Duger gott för mig som mest spelar på den. 4 inställningar var allt som behövde ändras: Byta till sRGB, byta till "aspect", sänka brightness till typ 33 och stänga av pipet i OSD:n. Sen var det bara att tuta och köra.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Bästa 30" skärmen på marknaden just nu.
  Hade en LG tidigare och har varit och kollat på HP's med men denna tycker jag var bäst. Går inte att klaga på anslutnings möjligheterna heller.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fick en direkt från Dell till specialpris (1800 SEK), som är en av de bästa erbjudandena jag någonsin har haft :) Jag vet att om jag inte skulle få en, kommer jag att ångra, och som väntat det 30 "IPS övervaka fungerar bara bra !

  Massor av ingångar, hög ljusstyrka, exakt färg och några trevliga fabriksinställning (jag älskar AdobeRGB färgrymden), så jag kan vara lat och inget behov av att göra min egen kalibrering. Dessutom, absolut ingen spökbilder i uppspelnings spel och film - som var något jag var rädd innan.

  Förutom Dell har gett bra kundservice och snabb fri frakt, plus bra garanti. Enligt min erfarenhet är det ibland lättare att hantera stora (rika?) Företag som Intel / Dell direkt. Liksom Intel RAM service, jag skickade bara ett mail, inom 5 dagar min SSD blev utbytta utan kostnad - de skickade mig ett kontantkort FedEx kuvert. Så jag förväntar mig något liknande från Dell.

  Jag planerar att få en annan i framtiden ;)