Prisjakt

TrueNorth Arctic (3)

TrueNorth Arctic (3)

  • Antal platser: 3
  • Typ: Tunnel
  • Produktvikt: 3 kg
Bevaka
Jämför

TrueNorth Arctic (3)

Användaromdömen

Sorterat efter datum
f
freal

5 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Det här är ett billigt tält med en smart konstruktion och lätt uppsättning, även om det inte medföljer några instruktioner. Tre tältstänger förs genom kanaler i yttertältet för att bilda tunneln. Stången vid fotändan är kortare än de andra, detta markeras med gult på tältstången samt på motsvarande kanal på yttertältet. När yttertältet är rest sätts innertältet upp enkelt. Det ska gå att resa och ta ner tältet med innertältet kopplat. Det har jag dock ej testat. Tältstängerna är i aluminium, 8 mm i diameter, vilket är klenare än t ex Hilleberg eller mitt betydligt mindre 3-säsongstält från Vaude. När det gäller yttertält så skulle jag föredra silikonbehandlad nylon. Detta yttertält är i polyester och frågan är hur det har behandlats. Jag gissar PU på insidan och någon slags impregnering eller silikon på utsidan. Sömmarna är tejpade på insidan. Det finns två ventilationsöppningar på vardera kortsida. De tillfällen jag har använt tältet har det varit kondens på insidan av yttertältet, dock inget som har skapat problem hittills. Den största fördelen är priset. Jag köpte det sommaren 2019 för 1399:- från Jollyroom. Den största nackdelen tycker jag är materialval följt av byggkvalitet. Har använt det för en roadtrip och kommer fortsätta använda det för sånt i framtiden. Skulle också vara ett bra förstatält för ungarna i framtiden.
F
Fredrike86

3 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
5 år sedan*
Överlag bra kvalité. Spännband så man kan efterspänna duken mot alla pinnar. Längsgående "kläd-snöre" i innertältet för att hänga upp och torka utrustning. Överraskad av hur väldesignad detta tält är.
*Redigerades 5 år sedan
k
knotten

11 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
8 år sedan*
Prisvärt tunneltält, med flera lösningar likt hilleberg. Lättrest med färgmärkt kanal för den kortare bågen. Har tidigare haft hilleberg keron 3 gt och detta är naturligtvis inte lika bra men väldigt nära. Köp
*Redigerades 8 år sedan
A
Anthor

5 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
8 år sedan*
Lätt att resa och gör det den ska. Blev förvånad över hur bra byggkvaliteten kändes trots det relativt låga priset (köpte det för 1500 kr på Jober sport). Extra plus är att tältet inte väger så mycket samt att det inte tar allt för stor plats på vandringen. Den enda nackdelen som jag tycker är färgen på innertältet; knallgult. Men för det priset och den kvaliteten är det väl något som man får vänja sig med. Jag har sovit i betydligt dyrare Fjällräven och The North Face och tycker True North Artic håller sig väl i den klassen.
*Redigerades 8 år sedan
e
elmiss

1 omdöme

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
9 år sedan*
Ett mycket prisvärt tält, hade det mrd mig i sarek och fungerade jättebra även för 4 personer
*Redigerades 9 år sedan